1 - Mosquito pensi
2 – Klemp
3 – Koher pensi
4 – Portequ
5 – Dişli penset
6 – Cerrahi Makas
7 – Bisturi sapı
8 – Serviyet Pensi
9 – Oluklu sonda
10- Uterus Yakalama
Calışma Alanları: Veteriner hekimlik programı mezunları ve uzman veteriner hekimler; Tarım, Orman, ve Koy İşleri Bakanlığına bağlı Koruma ve Kontrol Genel Mudurluğunun merkez, il ve ilce hayvan sağlığı mudurluklerinde, Proje Uygulama ile Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Mudurluğunde; Tarım İşletmeleri Genel Mudurluğu merkez ve hayvan ıslahı ve uretim kurumlarında; veteriner kontrol ve araştırma enstituleri bolge labotuvarlarında; Et ve Balık Kurumu, ozel sektor et kombinaları, Sut Endustrisi Kurumu, Yapağı ve Tiftik A.Ş., Yem Sanayi vb. KİT'lerde sağlık kontrol (teknolojik ve hijyenik), kalite kontrol, uretim, işletme ve yonetiminde; Sağlık Bakanlığına bağlı enstitu ve halk sağlığı laboratuvarlarında; belediyelerde, Atom Enerjisi, TUBİTAK araştırma laboratuvarlarında; Milli Produktivite Merkezi, Devlet Planlama Teşkilatında; ordu hayvan sağlığı ve gıda kontrol hizmetlerinde, ilac firmaları, ozel sektor ciftlikleri ve hayvansal uretime dayalı gıda sanayiinde; halk sağlığı ve cevre sağlığı ile ilgili tum kamu kurum ve kuruluşlarında gorev yapabilmektedir. İnsan sağlığının korunması acısından hayvansal urunlerin onemi buyuktur. Artan nufusu beslemek icin ulkemizde hayvancılığın daha modern ve bilimsel yontemlerle yurutulmesi gerekmektedir. Bu nedenle veteriner hekimlere gereksinme duyulmaktadır. Ulkemizde halen buyuk bir veteriner hekim acığı bulunmaktadır.
Alıntıdır .
Kaynak : http://www.medikalblog.net/medikal/v...ekim-aletleri
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Tıp / Biyoloji / Farmakoloji Veteriner hekimlikte kullanılan ameliyat aletleri ve dahası..