Turkiye’de Veteriner Hekimlik; 19.yuzyıla kadar usta-cırak ilişkisi ile yetişmiş kişilerce yapılıyordu. Veteriner Hekimlik eğitimi ilk olarak 1842 yılında Prusyalı askeri Veteriner Hekim Godlewsky’nin onerisi ile suvari okullarına Veterinerlik dersi konulması ile başladı. 1849’da İstanbul’da Mekteb-i Harbiye (bugunku Kara Harp Okulu) dort yıllık eğitim veren baytarlık sınıflarını actı. Bu sınıflar 1910 yılında Askeri Baytar Mektebi adıyla okul durumuna getirildi. Askeri Baytar Mektebi ise 1921 yılında Mulkiye Baytar Mektebi ile birleştirilerek Baytar Mekteb-i Alisi adını aldı. [1] 1933 yılında Ankara’ya taşınan okul 1948 yılında Ankara Universitesi Veteriner Fakultesi’ne donuştu. 1970 yılına gelindiğinde Ankara Universitesi'ne bağlı Elazığ Veteriner Fakultesi acıldı. Ardından 1975 yılında bu fakulte Fırat Universitesi Veteriner Fakultesi ismini aldı. İzleyen yıllarda yeni veteriner fakultelerinin acılması ile veteriner hekimlik eğitimi de yaygınlaştı. Turkiye'de veteriner hekimliği mesleğiyle ilgili ilk hukuksal duzenleme 9 Mart 1954 tarihli, 6434 sayılı yasayla yapıldı. Turk Veteriner Hekimlerin meslek kuruluşu olan Turk Veteriner Hekimler Birliği de yine bu tarihte kuruldu.

Veteriner Fakulteleri 5 yıl eğitim verir. Son yıl intornluk eğitim alan oğrenciler yuksek lisans derecesiyle mezun olurlar.

alıntıdır.
kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Veteriner_hekimli%C4%9Fi