full str glavie : her levelde gelen stat pointlerin tamamını strye vermiş arkadaşlardır . hem ciddi vuruşlar yapmak icin tasarlanmıştır, hem de defansif olarak sağlam bir şekilde ayakta kalabilmek icin oluşturulmuşlardır. bu karakterler bir yere kadar 6-7 yaratığın arasına girip cıkabilmektedir . pvp vaziyetlerinde ustun olduğu noktalar fazla değildir, karşısına full str ice blade cıktığı zaman "aaaabi olmuyor bu yaa, duşuyoruuuuum" şeklinde serzenişte bulunurlar . ama yinede level kasma vaziyetlerinde rahattır bu char oluşumu . ideal konfigurasyonu full str / heuksal / fire şeklindedir. full str blade : bu oyunda birisi gelip bana "allah mısın ulan" dese, ( haşa, oyunla alakalı ) evet ben allahım derim bu karakterle . bu karakterin en sağlam yapılandırması leveling olayı esnasında fire force kullanması, pvp icinse cold force kullanmasıdır . leveling olayını geciyorum, pvp de gercekten tanrı gibidir full str ice blade . cunku blade kullanıcıları bir anda yuksek vuruş cıkartmazlar vuruşları ile, kucuk kombolar ile yuksek vuruşlara doğru ilerlerler . pvp de kombo yerine daha cok yine bir blade skili olan "knock down" (yere duşurme) kullanılmaktadır, cunku bu skill karşıda ki oyuncuyu yere duşurerel etkisiz hale getirir, aynı zamanda oyuncu yerde iken ard arda 3-5 vuruş daha yapmanızı sağlar . ve bu surec icerisinde siz de rahat rahat healing potion kullanabilir , sağlığınızı koruyabilirsiniz` full str verdiği icin her levelde defansı cok daha fazla gelişmektedir, armor secimine gore magic defansı da fazla olmaktadır, kısaca hayvandır bu karakter full int spear : oyuna başladığı gunden itibaren her atladığı levelde gelen stat pointleri int'e veren karakterlerdir . oyunda ki en ciddi vuruşların sahibi olan karakterlerdir full intler . full int spear ve full int sword+shield aslına bakıldığında genel olarak aynı yapılandırmayı kullanmaktadır . yaratıklara karşı spear, pvp icinse sword + shield . level kasma olayında hicbir karakter full int karakterlerle yarışamamaktadır. hayvani vuruşlar cıkartabilmektedirler bir yerde. full str karakterler level kasarken zorlanırken, full int karakterler hic zorlanmaz ... kendi levelinin ustunde ki yaratıkları cok rahat kesip bicerler , işlerine bakarlar ... ancaaaak ; en ufak bir lag olayında olur bu karakterler. full str charlar ise dakikalarca laga maruz kalsalar kaldıkları yerden devam ederler. full int sword + shield : full int str icin gecerli olan kurallar bu karakterler icinde gecerlidir . tek avantajları shield kullanmak olup, biraz daha yuksek defans sahibi olmalarıdır . ayrıca spearın magic attack gucu sworddan daha yuksektir . sonuc olarak full int spear daha yuksek vuruşlar yaparken full int sword biraz daha az vuruş yapar ama defansı cok az daha yuksektir ve vuruşlara blok koyup, gelen ataklardan etkilenmeme olayına sahiptirler . hybrid spear : her levelde gelen 3 stat pointi, 2 int 1 str olarak değerlendiren karakterlerdir . hem magic attackları yuksek olur, hem defansları .ancak ; ne full str kadar defans sahibi olurlar , ne de full int karakterler kadar vuruş gucune sahip olurlar . kısacası iki arada bir derece kalmış karakterlerdir bunlar . ancak pvp esnasında hem full int karakterlere kafa tutarlar, hem de full str karakterlere. aslına bakılırsa pvp esnasında en sağlam karakter bu hybrid karakterlerdir . cunku magic ve fiziksel ataklara karşı nereden bakılsa eşit defansa sahiptirler . level kasarken de zorluk yaşamazlar, rahat bir şekilde levellerini kasarlar . hybrid glavie : her levelde gelen 3 stat pointi 2 str 1 int şelinde dağıtan karakterlerdir . aslını soylemek gerekirse bu karakterlerden hic bi halt olmaz. ne fiziksel atakları sağlam olur, ne magic atakları . gelen vurur giden vurur bu karakterlere. zaten bu şekilde bir karakter sahibi olan insan da karakterini siler, yeni bir full str yada full int bir karakter acar, silkroad hayatına devam eder .... Ustteki yazılar Ekşisozluk'den alıntıdır. Ben full int spear kullanıyorum. Yazılan doğru en kucuk bir lag da yatıyor. Sebebi ise buyusuz defansının duşuk olması, bunu takviye etmek icin armor giyiyorum. charımın ozellikleri; full int+spear(değişkendir, pvp de elime arasıra sword+shield alıyorum]armor __________________