Silkroad Kısa Bi Bilgi...!
Oyun Dünyası0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Silkroad Kısa Bi Bilgi...!
-
01-10-2019, 20:35:33Oyun hakkında kısa bir bilgi vereyim... Grafikleri cok guzel ve karakterin kontrolu dışında oynunda guzel olmayan bir yon goremedim (Karakter kontrolunde ekranı dondurmek icin sağ tuşa basılı tutmak gerekiyor. Yani biz fareyi dondurdukce ekran otomatik donmuyor. Ama alışınca guzel olacaktır. Oyunda 3 tur Meslek bulunuyor. 1 Hunter (Koruyucu) 2 Thief (Kervan soyan hırkızlar) 3 Kervancılar. Başlangıcta bircok karakter tipi arasından kendinize bir karakter ve elinizde olmasını istediğiniz silahı seciyorsunuz ve oyuna giriyorsunuz. Guzel bir Cin Kalesi icerisinde oyuna başlıyorsunuz ve direk olarak sağa sola bakmadan kale dışına doğru cıkıp korkuluk tipli yaratıklardan kesiyorsunuz ve birkac level hemen atlıyorsunuz. Belli bir levele geldiğinizde size bir gorevler listesi verilmeye başlanıyor ve bu gorevleri yaptığınız zaman size alışveriş yapabileceğiniz yerler gosterilmeye başlanıyor. Yani Castle icerisindeki NPC'lerin yerleri ve gorevleri gosteriliyor. Bu gorevleri yapmanızı tavsiye ederim. Aralarda Armor ve yuzuk gibi şeyler veriliyor (Ben gorevleri yapmadan once elimdeki parayla bişiler almıştım, gorevler esnasında aynılarından verdiler uyuz oldum ) Bu arada oyuna başladığınız zaman Options menusune girerek oyunda kullanılan tuşları oğrenebilirsiniz. Knight'la aşağı yukarı aynı ozellikte tuşlar mevcut ama yerleri değişik, bu menu vasıtayısla KO'da alıştığınız tuşları aynen ayarlayabiliyorsunuz. Mesela yere oturma tuşu "C" değil ama değiştirilebiliyor. Yani ozelleştirme mevcut. Gorevleri bitirdiğiniz zaman zaten Level 5 falan oluyorsunuz ve ilk Skilinizi kullanma hakkınız oluyor. (Daha once birisi level 11 de acılıyor gibi bişi demişti ama 5 te acılabiliyor. Skilleri ayarlamak icin Inventory acık durumdayken Inventory penceresinin sol kenarında simgeler var, oradan Skill bolumune geliyorsunuz ve skill point veriyorsunuz. Skill Point verirken dikkatli olun hem normal buyu skilleri hem de Silah skilleri var ayrı ayrı. Fakat Skill Pointler ayrı tutulmuş durumda, yani 5 point Silahlar icin verdiyse 5 Pointte normal buyuler icin kullanabiliyorsunuz. (Dikkat edin okcuyken Kılıc skillerine point vermeyin) Skill Point verme ve kullanma işi biraz dolambaclı yapılmış, vermek istediğiniz skill point bolumune geldiğinizde eğer levelleriniz yetiyorsa Level Up butonununa basıyorusnuz ve karşınıza bir pencere gelerek bu işlem icin kac skill point harcamanız gerektiği soyleniyor. Onaylandığınızda İlgili skill ana kategoriniz yukseltiliyor. Ana Skill kategorisi yukseltildikten sonra belli bir seviyeye gelindiğinde (Ben Level 5 te gelebildim) ilk kullanabileceğiniz Silah skili acılıyo. (Benim okcu icin acılan skilli ilk kullandığım zaman ağzım acık kaldı, super bir efekt yapmışlar KO'ya gore) Diğerlerini daha acamadım acınca solerim Bu arada oyunda Berserker Mode (Bilen bilir bunun ne olduğunu : ) ) denilen bir moda gecebiliyorsunuz. Bu moda gecebilmek icin yaratık kesiyorsunuz ve ekranınızın Sol ust koşesinde bulunan karakter resminizin solunda bulunan 5 adet pembe ışığın sonuna kadar yanması gerekiyor. Bu ışıklar ilk yandığı zaman zaten size bir bilgilendirme penceresi geliyor ve TAB tuşuna basarak Berserker Moda gecebileceğiniz belirtiliyor. Bu modda karakteriniz siyahımsı elektrikli bir hale donuşuyor ve cok hızlı hareketler ve yuksek damageler ile sağa sola saldırabiliyor. Sure bittiği zamane eski halinize donuyorsunuz ve o ışıklar tekrar dolana kadar normal takılıyorsunuz ... Bence cok guzel bişi ... Oyunda ilk başlarda korkuluklardan başka bişi yok gibi gorunuyor ama ilerilerde değişik yaratıklarda var (Kaleden acılmanız lazım) ama ilk başlarda fazla uzaklaşmayın Thief (Hırsız) lara denk gelirseniz harcıyolar valla : D Ben akşam 1 kere bir Thief tarafından olduruldum ama 3 adet Thief'in Kervan soyma girişimlerinin engellenmesinde yardımcı oldum. Oldukca zevkli cunku KO gibi belirli yerlerde belirli yaratıkların olmasının yanında ne zaman karşınıza cıkacağını bilmediğiniz Thief'ler var ve her zaman dikkatli olmanız gerekiyor. Zaten bir kervan ilerlerken mutlaka saldırıya uğruyor ve siz de isterseniz o esnada kervancılara yardımcı olabiliyorsunuz. Tekten saldırmayın iki okta indiriyolar ama kervan saldırısı esnasında kimse sizinle uğraşmıyor... Nese şimdilik bu kadar aklıma geldikce ve oynadıkca yazarım buraya, oynayanlar varsa bilgilerini paylaşsınlar. Not: Bişiler yapmaya hak kazandıkca resimli yardım pencereleri geliyor ve sizi yonlendiriyor, o pencerelere dikkatlice bakmanızı tavsiye ederim... Eklememi hemen yapayım, level 11'e kadar Hırsız mı, Koruyucu mu yoksa kervancı mı olacağınızı secemiyorsunuz. Karakter oluştururken de eğer okcu olmayı falan planlıyorsanız direk weapon kısmından silahınızı iyi secmenizi tavsiye ederim. Karakterinizin boyunu ve şişmanlığını falan da secebiliyorsunuz aynı yerden GİRİŞ Oncelikle oyunda sadece kadın erkek ayrımı geri donulmez bir secim gibi. Cunku ben Bowcu sectim okcu skilllerine verdim ve elimde lvl 3 blade le adamlara dalıyom. Oyuna başlarken isim boy falan yapın ne olcanıza karar verin ve başlayın. Skill ve gercek exp olmak uzere 2 tane şey var Bunları havyanları oldurunce kazanılıyor.Ancak ikisi de her yaratıktan farklı olcude duşuyor. mesala bir hayvan oldurdun 64 exp ve 45 skill exp kaznırken başka bir hayvandan 180 ep ve 170 skill exp alabiilrsin. SKİLL VERME Bunda bende baya hata yaparak oğrendim.Oncelikle skill exp bar ı bir kere tamamlayıca 1 skill artıyor. Bunları hemen harcamayın, Daha sonra cok lazım olacak. Ordan 2 ana başlık goruncek biri vuruş skillleri biri guc(force) skillleri burda şunu bakmanız lazım, Mesela ben spearcıyım bana yakıın sınıf ise glaveci bunların temel farkı spear guc ( force skillleri) la bağlantılı glave ise fiziksel (vuruş) skillleri le bağlantılı. Ama burda okcunu yakın bisınıfı yok. Burda skill leri toplayıp gerekli lvllara gelince once mesale force> fire msterdan sağ uste bi lvl up dumesi var onla acmak istediğiniz skillin lvl getirmelisinz(master skillleriniz lvl dan fazla olamaz) burda ilk skill 5 lvl da acılır.Ancak onu acmak icin de 2 skill poimt daha lazım yani ozelliği kullanmak icin ek olark skill pointde saklayın Mesala 5 lvl master skill icin 2 tane daha vermezi lazım. Daha iyi bilgi icin aşağıdaki sp vermye bakın OKCULAR İCN OZEL SKİLL VERME Aşagıdakiler uzerine yoğunlaşın diğer skilleri boş verin (weapon kısmı icin tabii ) Anti-Devil Arrow: Get the full tree, each stage increase crit chance by 5% more starting at 20%. And the damage done goes up by 50% each stage starting at 150%. White Hawk: Each lvl increase's attack rateing meaning more damage per shot since there is no chance to ever miss or not pentrate armor in this game. So best get the full tree here, Black Hawk is option, it doesn't add attacking but instead does damage it's self at a large starting amount. Demon soul arrow: lvl 1 increases bow range by 2m, stage two only increases that to 3m. So best just to get one lvl of this and leave it at that. Berserker arrow: Hits an area of targets 4m out from target doing full damage to all. Great for shoting into crowds...PvP or PvE. Strong bow spirit: 350% of normal damage in a single hit. Nothing hits harder. Mind concentration: passive. Increases attack rateing. YAPILANDIRMA STR BUILDING +Blade ve glave ciler yapar +nerdeyse tum statlar str verilir +Actınız force buyulerini 1-2. lvl bırakırsın az mp harcasın diye İNT BUİLDING +Sword ve spear kullanır +2 secenek var ya hepsi int verilir daha cok dmg verirsin yada 1:2 verilir daha uzun yaşarsın +pvp de fazla hp olanları kesmek te zorlanırsın ama cok hızlı lvl atlarsın SP (SKİLL POİNTS) +bi kere en başta yapılan hata bunları hemen eline gecince kulanmak başka kolay gelir ama sonra cok zor doluyo +Building guclendircek az sp harcıyan buyuleri acmanız iyi olur AŞAĞIDAKİLERİN SECİLMESİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİLİR -Weapons Bowmanship: Mastery lvl10: Mind Concentration (str building icin) Spearmanship: Mastery lvl10: Cheolsam Force -Force Cold Force: Mastery lvl5: Ice River Force Cold Force: Mastery lvl10: Cold Armor Lightning Force: Mastery lvl10: Heaven's Force Lightning Force: Mastery lvl12: Grass Walk - Flow Fire Force: Mastery lvl10: Flame Devil Fire Force: Mastery lvl12: Flame Body Wisdom Heal (Force Power): Mastery lvl10: Force Increasing RESKİLL Bu bitkici adamdan aldığımız bir gorevle gercek oluyor. Bu gorevde alınca kestiğinz bazı yaratıklardan quest item duşuyor. 10 tanesi ile po t yapılıyor. pot icilince skill point olunca nasıl up tuşu ile upg yapıyorsan bunu icince down tuşu ile skill geri alıyorsun. Yanlız bu nu yaparken parada istiyor bilesiniz. Materials Needed Items (4 Categories: Weapon, Protector, Accessory, Shield) Elixirs (4 Categories Accessory (takılar icin) Elixers, Weapon Elixers, Armor Elixers, Protector Elixers, Shield Elixers or possibly Garment Elixers) Bu arada, protector means all types of body gear: garment, protector, and armor. Opsional (though recommended): Lucky Potions +a tuşuna basın ordan alchemy butun hangisi ona sağ tıklayın +etrafında yuvarlak olan yere up yapcanız itemi atın +yanına aynı derece (derecesi her silah ve armorda yazar info suna dikkatli bakın aşağıda degres gibi bişey var 1-2-3 tane dir) ve tip (silah sa silah elixiris boot sa boot elixiri lazımdır) elixirs koyun +sonra zorunlu diil ama yanmaması icin lucky pot koyun (towndan bir yerde satılıyo) +joint deyin sonra yanmazsa item daha guclendirmiş oldunuz +birde silahların kendide immortal ve ya lucky gibi 1time 2 time yazıları var bunlar upg şansıdır immortalda kac time yazdıysa o kadar sure %100 upg olur GUİLD KURMA doğu kapısana doğru giderken sağınızda kalan 2 npc var onlardan biri guild kurma npc si yanlız 500k para istiyo bilesiniz. PARTY AYARLARI party kurunca p ye basın ordan set e girin ordan Respective Experience secin bu turlu partyler sadece 4 kişi alır ve her oldurulen adam yaratığın expi tek başına kesitğine gore +20 x partydeki adam sayısı kadar artar yani tiger 240 veriyorsa 4 kişilik boyle party de 300 exp alırsın[] BECOME A THİEF Hırsızlığa Giriş ing cok sade anlaşılı r hepsini ceviremem ama onemli notları cevircem +bi kere thief kolay diildir +thief town diye bir yer var +amac hunter kesmek kervanlara el koymak + genelde kervanların zorunlu gecmesi gereken (kopru liman gibi) yerlerde pusu kurar +thiefler townlarda saldırıya uğrayamazlar +thief elbiselerin olduğunda saldırısın ve elbiseni cıkardığın zman 10 dk saonra giyebilirsin +merchant daki adamlara dalamazsın +trade lvl 1 olanlara dalamazsın dalarsan murder olursun ve ceza olursun ( arada fark etmişsinizdir information olarak soldaki chatte geciyo bu penalt olayı) +başka thief e saldıramazsın(bilgisayarın yonettiği thief haric) dalarsan yine murder olursun Thief nsaıl kullanılır +once trader lvl kac bakılır +hunteralra bakılır +iyi bir anda elbiseler giyilir ve dalınır +tradeci nin 2 şansı var ya iner sana dalar yada yoluna devam eder bu arada hunterlar gelsin diye dua eder +inerse once onu oldurmen gerek sonra transportırunu +atı eşeği veya devesin olunce duşun malları kendi yuk taşıyıcın koycaksın +sonra sını bende tam anlamadım itemlar quest item değersiz falan demiş. BOCOME A TRADER +Once trde bayrağını alın mapta meydanda sağ tarafta 3 npc yan yan onlardan bir bu bayrağı satıyo +stabble dan bi transportır at alın +sonra goods satan npc (3 tane npc den bir bu) den tum 9 solatu doldurcak kadar white silk alın yaklaşık 12k para eder +onemli olan trade 1 yıldız da tutmak 2 olursa diğer thiefler sana saldıra bilr +stabbledan hayvan icin enerji pot al kendin icin hem enerji hem mana hem unevirsal .. potlarından al +resimdeki yolu izle +gemiye binmeden once cıkan yaratıklar saldırgan olanların yanına yaklaşmayın Tigers - Saldırgan ama oldurmeniz cok sorun yaratmaz Black Tigers - Saldırgan oldur onu. White Tigers - Saldırgan oldur onu Giants - Saldırgan buz buyusu olan dondursun kacsın. Ama yuk hayvanından cokadamınıza vurur Bandits - Saldırırlarsa işlerini bitir Chakji Worker - Arkadaş canlısı +sonra karşına cıkacaklar saldırgan olanların yanına yaklaşmayın Chakji - BUNLARDAN UZAK DUR Ghost Bugs - Arkadaş Devil Bugs - Saldırgan Hyungno Ghosts - Arkadaş Hyungno Ghost Soldiers - Gordunuz yerde kacın 20 lvl altıan tek atabilecek gucte + mob thiefler cıkabilir yolculuık boyonca karşına onlar bi sure sonra peşini brıakkırmış +sonunda town na gelince kuzey doğuda bi trader var ona malları sat +yola cıkarkenden 45k fazl aparn var artık bu şehir daha guzeldir dimmensional gate den burayı olunce doğma yerin yap +cunku burda da ii potlar satılıyo dah guzel good var +geri bi yolculuk daha yapcaksan eğer burdan deri alıbilrsin ama gozun trader lvl de olsun eğr 1 den başka bişey olursa tum player thiefler sana dalar BECOME A HUNTER +anlatılcak cok şey yok once 20 lvl gel sonra maptan jangan a cift tıkla ordan hunter ilgili npc var ona git bi bayrak satın al artık huntersın +genelde gorevin kervanların kolay saldırılcak yerlerde thief avlamak kervan korumak ve etraftaki hic bir gorev yapmayanları avlamak +iyi bir hhunter en az 40 lvl olmalıdır +genelde exp kasmak icin tercih edilebilir +Rep lutfen alıntı deildir 2 saat uğraştım __________________