Silah ve Skill rehberi
Oyun Dünyası0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Silah ve Skill rehberi
-
01-10-2019, 19:52:34Elementlerin Tanımlamaları: Burada sizlere teker teker elementleri ve nerelerde kullanılabildiklerini, ne işe yaradıklarını anlatacağım. BUZ (ice) : En kritik durumlarda bir taraflarımızın donmasından hepimiz oldukca tırsarız vs vs vs. Temel olarak "buz" işte. karmaşaya gerek yok dondurur bırakır. Buz'u kullanırken karşınızdaki yaratık yada insan "frostbite"ı yiyip kağnı gibi hareket edebilir yada "freeze"i yiyip olduğu yerde kalabilir. Buz(ice), genel olarak okcular tarafından tercih edilir cunku uzaktaki bir yaratığı yavaşlatıp yada ilk vurduğu yerde dondurup, okcunun yanına bile yaklaşamadan oldurmesine fırsat verir. ATEŞ (fire) : Kendimizi sıcak tutmak icin yada yemek pişirmek icin SRO'ya "ateş" konulmadığını bilmeyen varsa usulca uzasın...yoksa kavrulur olursunuz! ateş bu, yakar! Ateş daha cok "melee" silah kullananlar icin uygundur. Ateş, rakip yada yaratığın yanmasına sebep olur ve periyodik bi şekilde hasar alır rakip. Ozellikle de HP'si fazla olan yaratık ve oyunculara karşı cok kullanışlıdır cunku "burn"u yiyenin canını yavaş yavaş emer. Ateşin asıl amacı, diğer elementlere nazaran, daha cok acı veren sert vuruşlar yapmaktır. "melee" silahlar icin iyidir. Elektrik (lightning) : Elektriğin şokunu hepimiz bir gun yiycez, elektrik bu diğerlerine benzemez! "Lightning", şok elementidir, ve genel olarak butun silahlarla kullanışı iyidir. Lightning'in asıl kullanım avantajı, ataklarınıza hız kazandırmasıdır ve dahası rakibin canını biraz daha fazla acıtmasıdır, tıpkı diğer elementler gibi. Temel olarak hıza dayalıdır bu element ve asıl ustunluğu budur. "Lightning" skill ağacındaki bazı skillerse, daha hızlı kacmanızı yada daha seri saldırmanızı sağlamak icin, size ekstra hız kazandıracaktır. Silahlar, Avantajları ve Skiller Eveeet bu bolumde silahlardan, bazı avantajlarından ve hangi elementle kullanılırsa nasıl sonuc alırsınız onlardan bahsedeceğim. İşte başlıyoruz! Kılıclar(Swords) : Kılıclar kalkan(shield) ile kullanılabilen silahlardır ve fiziksel ataktan ziyade "magic" atakları daha yuksektir. Mental tabanlı (pointleri ağırlıklı olarak int basan charlar) karakterler icin secilebilir. Fiziksel atağı, magic atağından daha zayıf olduğu icin, weapon skillerinden once, force skillerine ağırlık vermenizi tavsiye ederim. Buz(Ice) - Kılıcla beraber ice kullanmak kotu bir fikir sayılmaz. Aslında oldukca da etkilidir. Kılıcların atak hızı diğer silahlara gore oldukca fazla olduğu icin duşmanın "frostbite" yiyip yavaşlaması ve "freeze" yiyip donup kalma olasılığı cok fazladır. Bu da size daha guvenli bir savaş sağlar suphesiz. Bircok oyuncuda "kılıc(sword]Buz(ice) kombinasyonunu gordum ve oldukca kullanışlı gorunuyordu. Ateş(Fire) - Bu silahla ateş kullanmak diğer bir akıllıca secimdir. Kılıcın hasar ozelliğindense hızının daha onemli olduğu ve duşuk ataklı bir silah olduğu duşunulurse, ateşin Verdiğiniz hasarı daha fazla arttırması cok işinize yarayacaktır. Ayrıca "Fire" skill ağacında bulunan birtakım skillerin shield'iniza ek ozellikler katması da cabası. Elektrik(Lightning) - Şimdi benim tecrubelerime gore, sword+lightning mantıksız bir secimdir. Kılıc zaten yeterince hızlı bir silahken "lightning"den gelen hıza ihtiyacınız yoktur. Daha cok, kılıcınız zayıf yonlerini kapatan bir element secmek daha mantıklı olacaktır. Ben olsam "ice" yada "fire" secerim. Ama yok siz "ben hız manyağıyım arkadaş" diyorsanız tamam secin ama ben kesinlikle onermem. Pala(Blade) : Biliyorum "pala", "blade"in tam turkce karşılığı değil. E sen de idare et kardeşim! Blade "magic" ataktan cok fiziksel atak ağırlıklı bir silahtır. Tıpkı "sword" gibi bu silahı da bir kalkanla beraber kullanabilirsiniz. Daha cok fiziksel tabanlı (pointlerini daha cok, hatta tamamını STR basan) karakterler secebilir. Fiziksel tabanlı olduğu icin, bence weapon skillerine, force skillerinden daha cok yuklenin. Buz(Ice) - Blade+ice benim favori tercihim olacaktır. Duşmanları yavaşlatır ve verdiğiniz hasarı biraz yukseltir. Mutlaka daha hızlı level kasmanızda yardımı olacaktır. Ateş(Fire) - Blade+Fire idare eder. Buz kadar mantıklı bir secim olamaz. Ateş, zaten guclu olan "blade"inize daha fazla "damage" ekleyecektir ama umduğunuzu bulamayabilirsiniz. Ayrıca Fire skillerinde bulunan bazı skiller shiled'inize ek ozellikler katacaktır ama tavsiyem Buz secmenizdir. Elektrik(lightning) - Yine aynı fikirdeyim. Ben olsam Blade+Light kullanmam cunku "blade" zaten yeterince hızlı bir silahtır. Daha faydalı bir "force" kullanırım, "ice" yada "fire" gibi. Hatta ben kesin "ice" diyorum! Spear : Spear, fizikselden ziyade magic atağı daha yuksek olan, uzun bir silahtır. İki ele kullanılan bir silah olduğunu unutmayalım. Spear'la beraber shield kullanamazsınız. Tıpkı "sword" gibi, mental tabanlı (pointleri ağırlıklı olarak int basan charlar) karakterler icin secilebilir. Fiziksel atağı, magic atağından daha zayıf olduğu icin, weapon skillerinden once, force skillerine ağırlık vermenizi tavsiye ederim. Buz(Ice) - Spear+ice yeterince iyi bir kombinasyon olabilir. Daha az hasar alarak daha rahat level atlamanızda yardımcı olacaktır ama spear'ın yavaş bir silah olduğunu duşunursek, duşmanın "forstbite" yada "freeze" yeme olasılığı duşuk olacaktır. Tam olarak tavsiye edebileceğim bir kombinasyon değil. Ateş(Fire) - Spear+Fire iyi bir fikir. Spear guclu bir silahtır ve buna fire eklemek yaratıkları cabucak oldurmenizi kolaylaştıracaktır. Ne kadar cabuk oldururseniz o kadar az hasar alırsınız tabiki. Elektrik(Lightning) - İşte spearla en iyi kombinasyon budur. Spear+Light! Cunku spear'ın atak hızının yavaşlık dezavantajını elektriğin silahınıza katacağı hızla kapatabilirsiniz. Kesinlikle benim tercihim bu olacaktır spear'la! Glavie: Magic ataktan cok, fiziksel atağa dayalı, blade'den daha buyuk, yavaş, uzun ve iki elle kullanılan bir silahtır. Fiziksel tabanlı (pointlerini daha cok, hatta tamamını STR basan) karakterler secebilir. Fiziksel tabanlı olduğu icin, bence weapon skillerine, force skillerinden daha cok yuklenin. Buz(Ice) - Spear'da yazdığım gibi cok iyi bir fikir sayılmaz Glavie+ice. Sadece idare eder diyebiliyorum. Zaten yavaş bir silah ve yine spear da yazdığım gibi duşmanınız "frostbite" yada "freeze" yemedikten sonra, "ice" anlamsız bir tercih olur. Ateş(Fire) - Gercekten iyi bir tercihtir Glavie+Fire. Yaratıkları cabuk oldurmenizi kolaylaştırır. Bu kombinasyon benim kullandığım ve oldukca memnun olduğum bir kombinasyon. Kesinlikle tavsiye ederim. Elektrik(Lightning) - Genelde "Glavie" icin ilk tercih "lightning"dir. Glavie yavaş bir silahtır ve tıpkı spear gibi bu dezavantajı, "lightning"den gelen hızlı kapatabilirsiniz. Genel kanaatim cok kullanışlı olacağıdır. Yay(Bow) : işte guclu okumuz... Uzun atak mesafesi ve hızlı atak yapması size cok şey katacaktır. Gercekten iyi bir silah secimi olabilir ama unutmamak lazım, fiziksel ataktan cok magic atak tabanlı bir silah olmasına karşın, ne fiziksel ne magic atak ağır basar. Bu nedenle eger okcu olacaksanız sadece "int" oynayabilirsiniz. Atak mesafesi sayesinde, HP'nizin az olması sizi cok fazla etkilemeyecektir. Eğer "full int" ise daha cok "force" skillerinde yuklenin. Bir diğer secenek ise "full str" oynamaktır ki bu da size cok tatmin edici bir HP sağlayacaktır. "full str" iseniz "weapon" skillerine ağırlık vermelisiniz. Buz(Ice) - Bow+ice kesinlikle muthiş bir secim olacaktır. Uzaktaki bir duşmanı dondurup yada yavaşlatıp yanınıza gelemeden oldurmeniz cok mutlu edecektir sizi. Eğer bana sorarsanız kesinlikle tercihim bu olur! Ateş(Fire) - Bow+Fire da iyi bir tercih olabilir. Okun atağının zayıf olduğunu duşunecek olursak, fire bu acığı kapatabilir. Uzaktaki duşmanınızı oldurmenizi kolaylaştıracaktır. Okcu olduğum donemde kullandığım ve cok da tatmin olamadığım bir kombinasyondur bow+fire. Elektrik(Lightning) - PvP icin gercekten iyi bir tercih olabilir ozellikle "ice" ile kombine kullanılıyorsa! Light, oklarınızın hızlanmasını sağlarken, okcuların genelde kullandıkları "vur-kac" taktiğine ek olarak buzun yavaşlatması ve light skilleri icindeki hareket hızınızı arttıran buyu cok işinize yarayacaktır. Umarım bircok kişiye yardımı olacaktır bu guide'ın. Hatırlatmakta fayda var, bu oyunun en guzel ozelliği, "en iyi char, filanca chardır" diyebileceğiniz bir durum yok! Tercih sizin. Bol SP li oyunlar __________________