umarım daha once werilmemiştir ben bu konuyu yararlansınlar diye yazıyorum bunu bir yerden araştırdım yani alıntıdır haberiniz olsun.. Garment giysiler ne işe yarar? Garmentler Magic gucu arttırmak icin giyilen giysi turleridir ve resmi sitesinde belirtildiği gibi %20 hızlı koşmanızı ve %20 daha az mana harcamanızı sağlar. Bunun yanısıra, Magic defans değerleri diğer giysi turlerine gore yuksek olduğu icin Magic attacklarda en duşuk hasarı almanıza yardımcı olurlar. Ayrıca Magic Reinforce (Magic Guclendirme) değerlerinin diğer giysi turlerine gore yuksek olması nedeniyle Magic vuruşlarda da artma sağlarken Fiziksel vuruş gucunden biraz duşurur. Protector giysiler ne işe yarar? Protectorlar Armor ve Garment giysilerin ortalanmış halidir ve %10 hızlı koşmanızı ve %10 daha az mana harcamanızı sağlarlar. Herkes icin uygun bir giysi turudur. Butun guclendirme değerleri diğer iki giysinin ortasındadır. Armor giysiler ne işe yarar? Armorlar guclu Fiziksel defans ozelliğine sahip giysi turudur ve Physical Reinforce (Fiziksel Guclendirme) değeri yuksek olduğundan dolayı Fiziksel vuruş gucunuze de oldukca etki edecektir fakat Magic vuruş gucunuz ve defansınızı duşurecektir. Bunun yanısıra koşma ve mana harcama değerlerinize etki etmez. Hangi giysi turunu secmeliyim? Bu konuda ceşitli yorumlar olmasına karşılık benim iki farklı durum icin ceşitli goruşlerim vardır; Vuruş gucune onem veren ve defansa onem vermeyenler icin; Eğer sadece vuruş gucune onem veriyorsanız ve INT Karakteriniz varsa Garment giymeniz, en kotu ihtimal Protector giymeniz gerekmektedir. Fakat bu tur bir yapılandırmaya giderseniz Magic vuruş gucunuz ve defansınız maximum olduğu halde, Fiziksel darbelerde diğer tarafı boylama ihtimaliniz de cok yuksektir. (Onermiyorum) Şayet STR Karakteriniz varsa bu sefer de Armor turu giymeniz, en kotu ihtimal Protector giymeniz gerekmektedir. Bu şekilde de Fiziksel Attack ve Defansınız maximum seviyede olacaktır. Fakat bu yapılandırma da guclu magic darbeler sonunda diğer tarafı boylama ihtimaliniz cok yuksek olacaktır (Onermiyorum) Defansa onem veren ve vuruş gucune onem vermeyenler icin; Eğer defans sizin icin onemli bir unsursa yapılandırmanızın dengeli olmasını sağlamanız gerekecektir. Bunun icinde INT Karakteriniz varsa giysi olarak Armor secmeniz veya Protector secmeniz gerekecektir. Cunku INT karakterler yeteri kadar Magic defansa sahip olduklarından dolayı fiziksel defans olayını guclendirmek icin Armorla veya Protectorla takviye edilmelidir. Fakat bu secimi yaptığınız zaman hem Magic hem de Fiziksel Defansınız guclu olmasına rağmen Mana harcama değeriniz artacak ve Magic vuruş gucunuzde biraz duşme olacaktır. (INT Charlar icin zor secim, oneri konusunda Protectorla uygulanması daha mantıklı olacaktır) Şayet STR karakteriniz varsa Defans ağırlıklı yapılandırma acısından biraz daha şanslı sayılırsınız. STR Karakterler Garment turu giysi giymeli veya en azından Protector giymelidirler. STR karakterlerin en buyuk derdi Magic Attacklara karşı zayıf kalmalarıdır ve Garment turu giysi ile bu dertten nistepen kurtulurlar. Ayrıca %20 hızlı koşma ve az mana harcama gibi unsurları da goz onune alırsak oldukca dengeli bir karakter elde etmiş oluyorsunuz. Bunun yanısıra tabii ki fiziksel gucunuzden de kaybediyorsunuz ama ortalama her turlu yaratığa karşı dengeli bir karakteriniz oluyor. (Benim onerim ve benim uyguladığım yontem) Tabii en guzeli iki tur armor saklayıp ozellikte bulunduğunuz bolge icerisinde bulunan yaratıkların Magic mi yoksa Fiziksel mi vurduğuna bakarak armorlarınızı değiştirmeniz olacaktır Orneğin Earth Taoist gorevine Armorla gitmek, kendi cenazenize gitmekle aynı kapıya gelir Magic gorevlere Garment veya en kotu ihtimal Protectorla gitmeniz en sağlıklısı olacaktır. Levelime gore topladığım SP'ler yeterli gelmiyor, ne yapmalıyım? Bu sıkca karşılaşılan bir durumdur ve bu durumda SP Farming denilen olayın gercekleştirilmesi gerekmektedir. SP Farming oldukca sıkıcı fakat zaman zaman gerekli bir olayıdır. Amac levelin yavaş atlatılması ama bunun karşılığında oldurulen yaratıklardan daha fazla SP kazanılmasıdır. Bunu yapabilmek icin her levelde arttırdığımız Skill Master'i (En yuksek levelde olan Master gecerlidir) Karakter levelimizle birlikte yukseltmiyoruz ve Skill Masterlerimiz ile Levelimiz arasında mesafe bırakmaya calışıyoruz. Yani Karakter levelimiz ile Skill Master levelimiz arasında 5 fark bırakırsak ortalama %50 gibi daha az Karakter Experience Point kazanırken %50 gibi bir oranda daha fazla Skill Point kazanacak duruma gelmiş oluyoruz. Tabii bu işlem skill point kazanımı icin oldukca avantajlı gorunse bile karakter leveli cok yavaş ilerlediğinden dolayı biraz sıkıcı sayılabilir. Cok sıkıcı olmaması icin en azından Karakter Leveliniz ile Master leveliniz arasında devamlı 2 Level bırakmaya gayret edin. Bu şekilde yine daha fazla SP kazanarak hızlı bir şekilde level atlayabilirsiniz en azından. Tabii ki SP Farm olayı baygınlık getirecek durumlara gelebilir ve bu duruma duşmek istemiyorsanız yapmanız gereken şey de SP'lerinizi iktisatlı harcamanız olacaktır. Ornek verecek olursak ben cok fazla skill grubundan Skill kullandığım icin zaman zaman SP Farm yapmak zorunda kalıyorum yoksa başkta turlu SP'leri yetiştirme şansım yok. Acılmak İstenilen Skill Gucunun Tahmini Bir Skill acmayı planlıyorsunuz ve bu skilin yeteri kadar guclu bir skill olup olmadığına karar veremiyorsunuz. Boyle bir durumda nasıl hareket edilmeli. Skiller uzerinde guc belirten bazı unsurlar vardır. Bunlardan dikkat edilecek kısmı bir ornek uzerinde acıklamaya calışalım: Bir skill acmayı planlıyorsunuz ve uzerinde şu ibare var Magical Attack Power : 12-23 (%100) Alternatif olarak diğer bir skillde de Magic Attack Power : 10-20 (%150) Bu tur durumlarda sayısal olarak belirtilen extra attack gucunden ziyade parantez icerisinde belirtilmiş olan % değerini dikkate almanız daha yerinde olacaktır. Rakamlarla belirtilen kısım, vuruş tipine gore eklenecek damage değerini belirtir fakat parantez icinde belirtilmiş olan % değeri de kullandığınız skill turune gore (Magic veya Fiziksel) normal vuruş gucunuzun % kac arttırılacağını belirtir. Yani Normal vuruşunuz 100'ken %100'lu bir skille 200 vurabilirken, %200 bir skille 300 vurabilirsiniz. Bu nedenle sayılarla belirtilen kısımdan ziyade % ile belirtilen değerleri yuksek olan skilleri guclendirmeniz daha yerinde olacaktır. Tabii her skilin kendine ozgu ozelliklerini de hesaba katmayı unutmamanız lazım. Mesela alansal vurma gucune sahip skiller totalde her zaman fazla vururlar Skill Etki Alanı Hesaplaması Bazı skiller birden fazla hedefe vurabilme kapasitesine sahiptirler. Fakat bu ozellik her zaman umduğunuz gibi calışmayabilir. Bu nedenle bazı noktalara dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Eğer bir skill'de Penetrations ozelliği varsa bu skilin birden fazla yaratığa vurma olasılığı yuksektir. Eğer Front Range Radius olarak fazla yaratığı etkileyeceği belirtilmişse, bu pek kullanışlı olmayabiliyor cunku sadece onunuze gelen yaratıkları hedef alanı icerisinde sayacaktır. Surround olarak bir belirtme yapılmışsa, yon farketmeden belirtilen alan ve o alan icerisinde belirtilen sayıda hedefe vurabileceği manasına gelmektedir. alıntıdır.... __________________