SEZONU İKİ BOLUMDE DEĞERLENDİRELİM

Bu yıl enteresan bir yıl. Değerlendirmeleri de bir ocak sonuna kadar olan bolume, bir de ocaktan sonra Turkiye ve dunyada gelişen bolume bakmak gerekiyor. Ocak verilerine bakıldığında Turkiye, ciddi anlamda erken rezervasyon satışları alıyordu. Fakat ocak sonundaki gelişmeler, ister istemez satışları etkilemeye başladı.

Tur operatorleri şunu anlatmaya calışıyor. Erken rezervasyon sayıları ne kadar fazla olursa, ileriye donuk planlamanın sağlıklı bir sistem yaratacağını duşunuyorlar. Erken rezervasyonu oneriyorlar. Aslında bu tum pazarlar icin gecerlidir. Erken rezervasyonlarda alacağımız sayılar, sezonun tumu icin onemli gostergeler...

BUTUN ALTERNATİFLERİN BULUŞTUĞU YER TURKİYE

Bu pazarda 2014 yılında tekrar bir buyume bekliyorum. Atılması gereken bir takım adımlar olabilir. Bunları iyi takip etmek lazım. Zamanlamasını iyi yapmak gerekiyor.

Ben inanıyorum ki, bu pazarda bir buyume yakalayabiliriz. Bakıldığında tamam Mısır her zaman icin alternatif bir destinasyon. Ama bazı sıkıntılar var bu ulkede. Tayland'da da oyle. Aslında Turkiye'nin bir avantajı cıkıyor. Butun alternatiflerin buluştuğu yer olarak Turkiye gozukuyor. Bu pazarda sezon sonuna gelindiğinde cift haneli buyumenin olacağını duşunuyorum.

UKRAYNA'DA YUZDE 10 İLE 20 ARASINDA EKSİLME OLUR

Dunyada olabilecek her turlu gelişmelerde olumlu ve olumsuz yonde turizm sezonunun tumu etkilenebilir. Ukrayna pazarında bir kayıp mutlaka olacaktır. Ancak cok da buyuk bir kayıp beklenmiyor. Yuzde 10 ile 20 arasında bir eksilme olabilir diye duşunuyorum.

TANITIMA AĞIRLIK VERMELİYİZ

Bu yıl kritik bir yıl. Bu yıl belki cok daha hızlı hareket etmemiz gereken bir takım eylemler olabilir. Bu konulara yoğunlaşacağız. Yaratacağımız kaynaklarla tanıtıma ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu konuda calışmalarımız olacak. İc pazarda onemli bir calışmamız olacak. Ozellikle emeklilere ve yaşlılara yonelik bir calışma olacak. Hem ic Pazar hem de dış pazara yonelik bir proje yapıyoruz."

ERKAN YAGCI; KARAMSARLIĞA KAPILMAYALIM

Erkan Yagcı da, toplantıda, "Şu andaki gelişmeler global bir şey. Turkiye turizmi, kriz yonetimini cok iyi biliyor. Sektorun nasıl refleks gostereceğini biliyoruz. Bu nedenle karamsarlığa kapılmayalım" dedi.

Kaynak