hocalarım, arkadaşlar harp okullarına başvuru yaptım fakat gozumde problem var şimdi yonetmeliği okudum ama yazan şeyi tam anlayamadım yazan yazı şu şekilde
''Duzeltme ile her iki gozde ayrı ayrı tam olmak şartıyla 1diyoptri(1 dahil-- diyoptr=Derece demek) kadar miyopi ve hipermetropi ile 90 derecelik iki eksen arasındaki kırılma kusuru farkı 1 diyoptriyi gecmeyen astigmatizlar oğrenciliğe engel değildir.TSK-Jandarma genel komutnalığı ve sahil guvenlik genel komutanlığı adına diğer fakultelerde oğrenim goren oğrenci adaylarında duzeltme ile iki gozde ayrı ayrı tam olmak şartıyla 3 diyoptri(3 dahil) kadar miyopi ve hipermetropi ile 90 derecelik iki eksen arasındaki kırılma kusuru farkı 3 diyoptryi gecmeyen astigmatizlar oğrenci adaylığına engel değildir''
bu şekilde yazıyor şimdi benim sorum ise bazıları diyor her iki goz de 1 dereceyi gecmeyecek bugun bir gozlukcu tanıdığıma sordum oda dediki mesela sol goz 1.0 sağ goz 1.25 aradaki fark 0.25 bu fark 1 i gecmicek dedi. burda bize ne anlatıyor yardımlarınızı bekliyorum hocalarım
şimdiden teşekkurler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Tıp / Biyoloji / Farmakoloji Goz doktorları