İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, sabah saatlerinde helikopterle Elazığ'dan Tunceli'nin merkez kırsalında bin 500 rakımda bulunan Cayırlı mevkisindeki yaşam alanlı kuleye gitti. Ozel Harekat Daire Başkanı Selami Turker ile Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tumgeneral Fuat Guney'in eşlik ettiği Bakan Soylu'yu, Vali Tuncay Sonel, Jandarma Bolge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, İl Jandarma Komutanı Sinan Şen, İl Emniyet Muduru Doğu Ateş, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek karşıladı. Kutu deresini goren yaşam alanlı Cayırlı Kule'de gorev yapan guvenlik guclerini ziyaret eden Bakan Soylu, kahvaltıda onlarla sohbet etti.Daha sonra yaşam alanlı Martal ve Kekliktepe Kulesi'ne de gecen Soylu, bolgeyi inceleyip, guvenlik gucleriyle goruştu.
Bir donem teroristlerin girilmez dediği Aliboğazı bolgesini goren Kekliktepe Kulesi onunde konuşan Bakan Soylu, "Şu dağlarda 60-65 terorist var. Gecen yıl 98, onceki yıl 103 teroristi etkisiz hale getirmiştik. İnanıyorum biraz daha yuklendikce bu dağlar tertemiz hale gelecektir. Gayretimiz devam ediyor" diye konuştu.
[h=3]"Kıran operasyonlarının devamı gelecek"[/h] Kıran operasyonlarına değinen ve devamının geleceğine değinen Bakan Soylu, "Kışa girmeden teror orgutunun ustlenme kabiliyetini kaldırabilmek hem de teror orgutunu yaşam alanlarında, onları tamamen tasfiye edebilecek ve daraltabilecek bir hamleyi iceriyor. Tum sezon boyunca devam edecek. Yaklaşık 3 yıldır yaptığımız gibi kış boyunca da devam edecek. Guvenlik guclerimizin, milletimizin bu konudaki kararlılıklarına sekte vurmak isteyebilirler, teoriler geliştirebilirler, devamı gelecek bunu milletimizin de bilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
[h=3]"Bir siyasi parti PKK'nın adam alma merkezi"[/h] Diyarbakır'da herkesin teror orgutune nereden katılım yapıldığını bildiğini ve ailelerin tam adresin onunde olduğunu vurgulayan Soylu, "Bir siyasi partinin PKK teror orgutune adam alma merkezi olarak değerlendirdiklerini butun Diyarbakır da biliyor, Doğu ve Guneydoğu'da yaşayan tum vatandaşlarımız da biliyor" diye konuştu.
[h=3]"Diyarbakır Barosu, teror orgutu konuşun dediği zaman konuşuyor"[/h] 4 yıl fakulte okuyan, cubbe giyen ve biz Diyarbakır Barosu'na kayıtlıyız diyenlerle ilgili Bakan Soylu, "Cunku herhangi bir şey olunca seslerini teror orgutu paralelinde cıkarmayı cok seviyorlar. Ben vicdanlarından, hukuk bilgilerinden, insanlıklarından da yoksun olduklarını duşunuyorum. Benim şahsi kanaatim bu. Onları izliyorum ve takip ediyorum. Teror orgutu onlara konuşun dediği zaman Diyarbakır Barosu konuşuyor. Ne zaman teror orgutu eylem yapın dediği zaman Diyarbakır Barosu eylem yapmaya calışıyor. Burunlarının dibindeki bir feryada bir acıya bir ses cıkaramayacak kadar zavallılar, zavallılar" diyerek konuşmasını bitirdi.
Kamil Cankılıc - Ercan Topac
Bakan Soylu'dan HDP onundeki eylemlere ilişkin acıklama
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bakan Soylu'dan HDP onundeki eylemlere ilişkin acıklama