Beyoğlu'nda bulunan bir taksi durağında taksi şoforluğu yapan Okay Mete, onceki gun akşam saatlerinde Karakoy'den muşteri olarak aldığı İranlı 2 turisti Taksim'e bıraktı. Daha sonra aracına aldığı başka bir muşteri aracta canta olduğunu fark etti. Muşterinin uyarısı uzerine cantayı alan taksi şoforu cantayı kontrol ederek sahibine ulaşmaya calıştı. İranlı turistin cantasının icerisinde daha once endustriyel mutfak urunleri aldığı bir kişinin telefon numarasını buldu. Daha sonra telefonda durumu anlatan Mete, aracında bulduğu cantayı sahibine teslim etmek istediğini belirtti. İranlı turistler ile bir araya gelerek ornek bir davranış sergileyen taksi şoforu icerisinde pasaport ve yaklaşık 20 Bin TL olan cantayı sahibine teslim etti.
[h=3]‘Cantayı teslim ettim'[/h] Taksi şoforu Okay Mete, “Dun akşam Karakoy'den arabama bindiler. Taksim Meydanında indiler. İnerken arka koltukta canta bırakmışlar. Yaklaşık 2 saat sonra arabama binen farklı bir muşteri cantanın olduğunu soyledi. Ben de bu sabah kalkınca cantada bulunan iletişim numarasını aradım. Sonra iletişime gecerek cantaları teslim ettim” dedi.
[h=3]‘Butun taksicileri kotu bilmesinler'[/h] Taksicilik yapan iyi insanların olduğunu vurgulayan Mete, “Aramızda kotu insanlar da var ama gercekten iyi insanlar da var. Butun taksicileri kotu bilmesin insanlar. Hepimiz bu ulkede yaşayıp herkes bir ekmek icin calışıyor. Cantanın icinde 10 Milyon Riyal, Bin 300 dolar para vardı. Ne kadar olduğu da onemli değil. Bunu her şekilde gelip verecektik. Zaten cantayı gelip teslim ettik. Kendileri bana guvendikleri icin cantayı kontrol etme gereği duymadılar. Bende kendilerine teşekkur ediyorum. Her zaman ulkemize bekliyoruz ” şeklinde konuştu.
Her iki tarafı da bir araya getiren Mustafa Ozdemir yaptığı acıklamada, “İran'dan cok değerli muşterimiz Amir bey dun iş yerimize geldiler. Her yıl olduğu gibi hem ziyaret hem de siparişleri vardı. Akşam Taksim'de gezerken taksiye biniyorlar. Taksiden indikten sonra da cantayı takside unuttuklarını fark ediyor. Sabah da taksici bizi arayıp haber veriyor. Bizde Amir'i arayıp haber verince cok sevindiler. Canta icerisinde paraları vardı. Arkadaşları burada buluşturduk. Taksici arkadaşımız da sağ olsun geldi teslim etti. Turk Milletimiz her zaman iyi yonleri de var. Ben taksiciden gurur duydum. Amir'in yarın ucakları vardı cok iyi oldu. Kendilerine cok gecmiş olsun diliyorum” acıklamasında bulundu.
Esnaf Mustafa Ozdemir aracılığıyla buluşan İranlı turist ile taksici birbirine sarılarak vedalaştı. İcerisinde pasaportların olduğu cantayı kendisine ulaştırdığı icin İranlı turist ile taksi surucusu hatıra fotoğrafı cekildi.
Selim Bayraktar
İstanbul’da taksi şoforunden ornek davranış
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İstanbul’da taksi şoforunden ornek davranış