Oyuna Yeni Başlayanlar İcin !!!
Oyun Dünyası0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Oyun Dünyası
- Oyuna Yeni Başlayanlar İcin !!!
-
01-10-2019, 18:14:21ALINTIDIR Yeni Başlayanlara tafsiyeler: 30 kusur level deneyimimle sizleri hatasız karakter olusturmaya yonlendirmeye ve hatalı karakter olusturup yanacak gunlerinizi kurtarmaya calısarak bazı yararlı bilgilerle donatıyorum sevgili arkadaslarım; 1. agır zırh giyinin. 2. herkezin elindekine inanıp glave yada spear secmeyin. archer herzaman daha avantajlı kalıyor. 3. leveli quest yaparak hızlıca atlayın. sıkıldım abi surda gezeyim burda gezeyim diyerek boşa vakit gecirmeyin. oyun verecegi questlerle heryeri gezdirecek ogretecek size zaten. mutlaka bitirin questleri hicbir questi atlamayın. yoksa yenilerini alamazssınız ve başka npc den aldıgınız questler agır gelir. bol olumlu ve masraflı olur. 4.kimseye acımayın. başlarda aclık yapın bol bol. bu mlsf gerekli. para almıyorlarsa koşun toplayın altlarından. ve oldurdugunuz yaratıkların parasını mutlaka ama mutlaka toplayın. 5.paraya kıyıp hep maximum giyebileceginiz item leri alın. bunu genelde vendorlardan ziyade oyuncularda pazarlarda arayın.cok cok fiyat farkı olur. ve itemi gorur gormez almayın birkac ayrı yerde gorup kazıklanmadıgınızdan emin olun. 6. unlimited return scroll diye birşey gorurseniz limitsiz sanıp sakın almayın. tek kullanımlıktır. cok uzulursunuz. 7.kadın karakter secin. itemleri hep daha ucuz satılır piyasada. 8.eger su anki leveliniz duşukse ve yeni gelecek diger server olayı varsa bekleyin. yetişemezssiniz ilk serverlardakilere. nicin bekleyin diyorum. cunku karakterinizin meslegini sectiginizde . diyelim trader oldunuz. mal goturuyorsunuz level 22 siniz. level 40 adam gelir thief secmiştir herşeyiniz gider. yada thiefsinizdir. dalga gece gece oldururler. bu yuzden yeni acılan servera zamanında girin ve hızlı calışın. 9. questlerde oldureceginiz yaratıklar icin kendinize bir yer belirleyin. orada sabit kalın. spot kapatmak gibi. yani sunu diyeyim; yaratıklar baya suratli spawn oluyorlar. beklerseniz koşmaktan daha cok zaman kazanırsınız.oturun bu arada hp mp dolsun. 10.oyunda başlarda saglık ve mana icin otları kullanın. ileride şişelere gecin. uzunca sure ot kullanmanız kesenize destek olur. cunku belli levele kadar hep ucu ucuna yetiyor para. dovuşlerde yada quest yaparken otu iksiri icmekten sakın cekinmeyin. hatta heali mousun orta tusuna macro alın. tasarruf yapacagım diye icmez olurseniz birton xp ye ve geri donmek icin alacagınız ata v.s ye yazık olur. 11.degerli gordugunuz itemleri ana şehirlerdeki inn lere bırakınız. cantanızda gezdirdiginiz itemlerin olunce duşme şansı var azda olsa. 12.quest yaparken "abi 200 yaratık bitmezki" demeyin. sıkılmadan şarkı dinleyerek, kız arkadasınızla konusarak zaman gecirerek kesin. eger cok zorlanıyorsanız kesmekte derhal zırh ve silahınızı kontrol edin.levelinizin altındaysa zorlanırsınız. bundan dedim her levelde uzerinizi yenilemeye calısın diye. 5 uzeri icin tabi bu. 5 lerde falansanız ugrasmayın hic giysiyle silah sadece. 13.bir yaratık spotunda yani diyelim 4 white tiger var. quest geregi ornegin xxxx tane kesmelisiniz. ne kadar fazla keserseniz gelen itemler o kadar guzelleşir. 14.leveliniz 20 ise level 10 yaratık olduruyorsanız ornegin yani sizden alttaysa leveli fazlaca o yaratıktan maximum duşebilen en iyi itemleri alırsınız. 15.iyiliksever olmayın. yani aşırı şekilde. mesleginizi secince yanınızda hep bir thief giysisi pack hayvanı ve bandit return scroll bulundurun birinin ticaret kervanı ve kendisi olucek gibiyse yada olduyse takip edin. yere sacılan itemleri toplayıp mutlaka kacırın kazanmaya bakın. nasıl yapılır bu hemen cekeriz thief robu bineriz eşege toplar basarız return scrolla ve uzarız mekandan yalnız dikkat edin protectorler traderlar atlamasın uzerinize. yani cevreye iyi bakın. 16.protector sectiyseniz kervan yollarında 3 lu beşli giyinmemiş normal oyuncu tarzındaki tipleri iyi kestirin gozunuze sizinde giysiniz giyinik olmasın. eger adamların uzerindeki yaprak işareti gittiyse 20 yada ustudur. amacsı amacsız bekliyorlarsa yuksek ihtimal thieftirler. sizde arkadaslarınızı alıp etrafta oyalanıyormus gibi yapın. uygun kervan gelince patlar olay. 17.tradersanız mutlaka kendinize aşırı guvenmiyorsanız diger kervana cıkan kişilerle beraber gidin. yalnız giderseniz patlarsınız. tabi saglam degilseniz. protector varsa alın partye yada olan bir partye girin. yanınızda her yaptıgınız trade de 5 kadar yedek trade hayvanı taşıyın. mutlaka onları iyilestiren trade kutularından alın. ve asla giderken fazla duraklamayın. koşabildiginizce npc thiefler izin verdikce hızlı gidin. ne kadar duraksarsanız işiniz o kadar zorlasır. trade icin malzeme alırken yıldızlarına dikkat edin. ne kadar cok malzeme yuklerseniz o kadar artar yıldız. ve gelecek thief npc sayısı ve guclugude artar. eger saldırı almak istemiyorsanız normal thief playerlardan tek yıldızlıları secin başlarda. yani daha az item alın. 18.level atladıgınızda quest kagıdı acılır yanda. alabileceginiz questler yazar. iyice anlayana yada not alana kadar kapatmayın tekrar acamazssınız level atlamadan. tek tek kafa aramakta zor gelir. kafasında npc nin unlem işareti varmı diye. 19.bi haritayı keşfedilim hadi diyerek atı alıp gezinmeyin karşı sahillere iki koyarlar yaratıklar olursunuz boşa yarım saatiniz gider.oturun sabırla levelinizi kasın.questinizi yapın. 20. benim onerim thief secin meslegi.. archer olup agır zırhlar giyin. skillerinizi saga sola dagıtmayın. archersanız ice a verin. aşırı işinizi gorur. yanında ok skillerini geliştirmeyi unutmayın. Sıkca sorulan sorular: 1-Oyunu nasıl bulabilirim? Kac MB? Oyunu www.****.net sitesinden direk download yapabilirsiniz. 500-600 Mb civarıdır. 2-Kac server var? Şu anda 3 server olarak hizmet vermektedir. 3-Hangi karekter daha guclu? hangi tip silah uzmanlığını secmeliyim? Oyundaki butun başlangıc karekterleri aynı kuvvettedir. Ancak Spear veya Glaive kullanan kişilerin AOE attackları olduğundan (level 16-18 civarı gelen bir skill) daha hızlı grind yapabileceklerini soyleyebilirim. 4-Elixir lootladım, nasıl kullanabilirim? 4 tip elixir var shield, accessory, protector, weapon. Kullanmak istediğiniz eşyayı alcemy menusune yerleştirdikten sonra eşyaya uygun elixir i de yerine yerleştirip direk upgrade yapabilirsiniz. Ancak upgrade şansınızı coğaltmak amacı ile general shoptan lucky powder alıp bunu da kullanmanızda fayda vardır. Eşyalar 1.nci derece (1 degree) 2.nci derece 3.ncu derece gibi sınıflara ayrılmıştır. kullanacağınız lucky powder i da bu dereceye uygun olarak almalısınız. 5-Stall actım ancak satış yapamıyorum? Satmak istediğiniz eşyaları uygun şehirlerde satmalısınız. mesela 1-22 level arasını janganda, 22-34 arasını Downhang ta. Ayrıca satış yapabilmeniz icin 1-2 saat adamınızın beklemesi gerekebilir. 6-Genel fiyatlar nedir? Stall actığınızda her eşyanın npc karakterlere satıldığında edeceği fiyat en altta gozukur. Genel olarak 1.5-2 katına stall a koyduğunuzda eşyalarınız satılacaktır. 7-Janganda South gate onunde pvp yapanlar var bende yapmak istiyorum. Level 10 olduğunuzda general shoptan dilediğiniz renk cape alarak (maske) pvp yapabilirsiniz. herhangibi bir exp kaybı soz konusu değildir. (veya para) 8-At aldım inince kayboldu? Stableden alınan atlar tek kullanımdır. Oyunda surekli bir pet sahibi olamazsınız. 9-Adamın guvercini var, birde siyah şahin gordum birisinde? Bu okculuk skilidir. Beyaz guvercin level 10, şahin level 30 olduğunu gosterir. 10-Level 20 oldum, hangi mesleği şecmeliyim. Oyunda 3 meslek var trader, hunter, thief. Bu uc mesleğinde size vereceği extra bir yetenek yok. (Trader ve thief transport kullanabilir dışında) 11-Trader oldum, şimdi ne yapayım? Trader guild npc den white flag alıp trader olduktan sonra stableden level 20 at veya deve alarak merchanta gitmelisiniz. Eşyaları alırken en altta yıldız 1 tanedir. onu aşmamaya ozen gosterin. 2 ve ustu yıldızlarda sizi daha cok zorlayacak NPC thiefler cıkar ve aynı zamanda player thieflerde saldırabilir. 5 yıldız bir kervanı koruyan 5-6 hunter yoksa o kervan soyulmaya mahkumdur. nitekim noob traderleri bekleyen player thiefler daha kapıda eşyaları calarlar. Genelde en iyi yol alabileceğiniz adetten 1 eksik olarak en ucuz eşyadan 10 ar adet almaktır. Mesela deve icin 11 x 10 adet white silk gibi. sefer başı 50-55k kazabilirsiniz. Eşyaları aldıktan sonra en guzeli gecen bir diğer kervanla birlikte diğer şehre gitmek uzere parti kurmaktır. 12-Thief oldum şimdi ne yapmalıyım? Thief olabilmeniz icin Janganda West gate civarında ara sokakta bir NPC(guzel bir bayanla) ile konuşmanız ve 2k verif hırsız kasabasına tp yapacaksınız. Orada hırsız guildi icin hırsız giysisi ve Bandit Den Letter almanız lazım. Daha sonra taşıyıcı olarak deve veya at alarak şehir dışına cıkın. Diyelim yolda bir trader olmuş ve eşyaları yere duşmuş. Hemen thief giysinizi giyerek transportunuzu summon edin ve eşyaları yuklemeye başlayın. (Dikkat star 2 eşyaları taşıyan hırsızlarada npc veya player thiefler veya hunterlar saldırabilir.) Eşyaları yukledikten sonra Bandit Den Letter i kullanarak hırsızlar kasabasına Tp yapabilirsiniz. Returning Letter kullanmaktan farkı bu scrool biraz daha uzun surmekte ve hareket kabiliyetinizin devam etmesidir. Yani kullanırken bir yandanda ıssız ve tehlikesiz bir alana doğruda kacabilirsiniz. 13-Hunter oldum şimdi ne yapmalıyım? Hunter Guildinden hunter flag ı alarak hunter olursunuz. Sıra simdi koruyacak bir kervan bulmaktadır. Hunterlar koruduğu kervan sahibinden bir ucret alırlar ve extra bir para kaynakları yoktur. Bazı hunterler cok yuksek levelde ve 3-4 thiefe bedel olduklarından kiralamak ve 4-5 yıldızlı kervan yapmak traderlerin işine gelir. 14-Peki nerelerde Grind yapmalıyım? Grind icin aşağıda bulunan ve sizin levelinize gore olan mobları avlayabilir veya questleri yapabilirsiniz. Spoilerde haritada bulunmakta, aşağıdaki mobları haritadan nerde olduklarınıda gorebilirsiniz. Dikkat 200 bandit bowman questinde archer değil bowman avlayacaksınız. MOB list lvl 1-3 manyangs lvl 2-5 Big/small eyed ghosts lvl 3-6 Old Gyo/Gyos lvl 6-8 water ghost slave/water ghost lvl 8-9 stone ghost/broken stone ghost/tombstone ghost/rotten tree yeoha lvl 9-12 yeohas lvl 11-15 archer/subordinate bandits/young tigers lvl 13-15 tigers Quest list 1-20 3 Vanished Child Chan'an Rich Village: Old man Wong 150xp, 190gold 3 Gyos sweep Chan'an east gate: Solider Lyjang 760xp, 400gold 5 Concern of Yangikji Chan'an medicine shop: Yangikji 11 HP Herbs, 1500xp 7 Stone Ghost sweep Chan'an east gate: Soldier 1800xp, 750gold 7 Stone ghosts Chan'an temple: the priest guy 2100gold, 4800xp, Horse 8 Tree Spirits Chan'an Exorcist A level 10 weapon 10 Bandit Archers Chan'an Military camp: Juho 3800xp, 22 MP herbs 13 Bandits sweep Chan'an Military camp: Leebakyong Vigor herbs X20, 5800xp 13 Tigers Grinding Tooth Chan'an Specialties merchant: Jodaesan 13 Tiger hunting competition Chan'an Military camp: Sonhyeon 15 Cheolhyeon's anger Chan'an Blacksmith: Cheolhyeon 16 White tiger sweep Chan'an Stable guy 5000xp, 1700gold 19 Eggs of XXX insect Tunhuang medicine guy 5900xp, 1500gold 20 Cursed hearts Herbalist in any city Skill restat (Eestat 80% SP points) Spoiler: Harita 1-20 level icin __________________