Merhaba, Arkadaşlar! Sizlere Hamachili PvP Server Kurmayı Gostereceğim... GEREKLİ DOSYALAR: 1-Server Files Part1 TIKLA Part2 TIKLA Part3 TIKLA Part4 TIKLA ONEMLİ NOT:Butun partları indirmeniz Gerekiyor yoksa kuramazsınız. TURKCE Mc:TIKLA Navicat:TIKLA Hamachi:TIKLA Portmap:TIKLA Kurulum Sağa Tıklayarak Dosyaları Cıkart Diyoruz. Tamam'a Tıklıyoruz. Dosyalarımız Cıktı.Şimdi cıkan dosyayı acıyoruz.Karşımıza resimdeki gibi pencere acılacak. Resimde belirttiğim kırmızı yere tıklıyoruz. Sonra bir pencere daha acılacak. Bu penceredeki boşluğa mcncc.com yazmamız gerekiyor. mcncc.com yazdıktan sonra kırmızıyla belirttiğim yere tıklıyoruz ve bekliyoruz. (Dosyaların cıkmasını...) Dolmasını Bekliyoruz Cıkarılan klasorun ismini değiştirin. M2 filan yapın. Ben M2 yaptım. M2 klasorune giriyoruz. Orada "ha_VirtualPC2007SP1_setup" diye bir rar dosyası var. Bu dosyayıda aynı şekilde cıkarıyoruz.(Cıkarma işlemini biliyorsunuz.) Cıkardıktan sonra cıkardığımız klasorun icine giriyoruz. "VirtualPC2007SP1" adlı kurulum dosyasını acıyoruz ve kuruyoruz. Kurulan dosyaya dokunmuyoruz. Tekrar M2 klasorune donuyoruz. Resimde gosterdiğim 2 dosyanında isimlerini değiştiriyoruz. Şimdi arkadaşlar; Fare ikonluya sağ tıklıyoruz ve birlikte actan wordpad i seciyoruz ve acıyoruz. Burası cok onemli. Ctrl+F yapıp c: yazıyoruz ve aratıyoruz. Karşımıza "C:??2??2??.vhd" diye bir satır cıkıcak. Oraya arkadaşlar M2 klasorunun dizinini yazacaksınız. Orneğin benimkisi DosyaM2 bu. Yani şoyle olacak: Dosya M2M2.vhd. Sizde kendinizinkini yazacaksınız. Hatırlayın Server filesi indirdiniz. Rardan Cıkardınız. Cıkardığınız dosyayı actınız. %100 oldu. Sonra klasorun ismini değiştirdiniz.(M2 yapmıştık). M2 klasorune giriyoruz. Yukarıda adres cubuğundaki dizini kopyalıyoruz. Alttaki resimdeki gibi yapın. Anlamadığınız yer olursa sorun... Burayıda yaptıktan sonra Virtual PC'yi acıyoruz. Virtual PC nerde derseniz Başlat'ta vardır. Acıyoruz. New'e tıklıyoruz. Sonra Next diyoruz. 3 tane secenek gelecek. Ortadakini seciyoruz next diyoruz. Karşımıza gelen yere ben Server yazdım. Siz istediğinizi yazın ve Next diyoruz( okadarınıda biliyosunuz...). Şimdi Finish diyoruz ve ayarlara geciyoruz. Finish demeyide biliyosunuzdur [IMG]http://img.*******.com/images/smilies/smile.gif[/IMG]. Onun resmini koymuyorum.Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek Resimdeki kırmızı yeri secin ve Browse deyin. Burada arkadaşlar M2 klasorune gidiyoruz ve CD simgeli dosyayı seciyoruz. Bundan sonra Memory i seciyoruz. Burayı biraz yukseltin. Ben 500 yaptım. Duşuk verilirse ileride hata alabilirsiniz.(swap hatası gelirse RAM 800 e cıkarın...) Daha sonrada Networkingi seciyoruz. Burada "Adapter 1" seceneğini Hamachi Network olarak değiştiriyoruz. Eğer bu secenek yoksa Hamachi bilgisayarınızda yuklu değildir. Yukleyin... Ayarlamalar bitti.Şimdi Ok diyin. Şimdi oluşturduğumuz server geldi. Ve Start'a basıyoruz. Karşımıza siyah bi ekran gelecek. Orada "login" gelene kadar bekliyoruz...login geldi. Buraya "root" yazıyoruz (tırnaklar yok.) ve enterlıyoruz. Pass isteyecek. Burda yazdığınız şeyler gozukmez ama arkaplanda o yazıyor. Buraya "mcnccccom" yazıyoruz (tırnaklar yok). Arkadaşlar "c" yazmamızın nedeni burada klavye ingilizce olarak gozukuyor. "c" ".(nokta)" anlamına geliyor. Enterlıyoruz yine. Mcncc# gelen yere "sysinstall" diyoruz enterlıyoruz. Dikkat edin "i" ye basmayın "ı" ya basın Gelen ekrandan "Configure" yi secip enterlayın. Sonraki ekrandanda Networkingi secip enterlayın. Interfacesi secip enterlayın. Karşımıza gelen yerde de0 ı secip tıklıyoruz. Gelen uyarıların 2 sinede No diyoruz. Arkadaşlar buraya kadar Hamachiyi yuklemediyseniz yukleyin. IP lazım olacak. Şimdi "IPv4 Gateway" kutucuğuna Hamachi IP'sini yazıyoruz. Alta geciyoruz ve IPv4 Address e de aynı IP yazıyoruz fakat sonu 100 olacak. Netmask a da 255.0.0.0 yazıyoruz ve ok diyoruz. Şimdi gelen uyarıya Yes diyoruz. Altta Mcncc# gelene kadar Exit e basıyoruz... Şimdi Mcncc# yazan yere /etc/rc.d/netif restart yazıyoruz ve enterlıyoruz... [.(nokta)yerine c, / yerine . yazıyoruz i yerinede ı ] Enterladıktan sonra biraz bekleyelim. Şimdi Serverı resetleyelim. Bundan sonra yine giriş yapıyoruz(login: root pass: mcnccccom). Ve Mcncc# yerine ifconfig yazıyoruz enterlıyoruz. Şimdi penceremizi aşağı alıyoruz ve Navicat ı yukledikten sonra acıyoruz. Sol ust koşedeki Connection a tıklıyoruz ve onumuze gelen penceredeki ayarları resimdeki gibi yapıyoruz... Okeyledik. Ve solda Server geldi. 2kez tıklıyoruz ve bekliyoruz. Eğer MySQL hatası alırsanız sysinstall bolumunu tekrar yapın. Orda hatanız vardır. Giriş yaptık. Hata almadık. ommon'a tıklıyoruz. gmhosta giriyoruz. Ordaki IPleri siliyoruz. Alttaki + ikonuna tıklatıktan sonra gelen kutuya hamachi IP'mizi ekliyoruz. Birkez daha tıklıyoruz "+" ikonuna bukez yine hamachi ipmizi yazıyoruz ama sonu 100 olacak şekilde. Ve alttaki "v" ikonuna tıklıyoruz(tik ikonu) Şimdi gmlist'e girelim. Burdaki bilgileride siliyoruz ve "+" ikonuna tıklıyorız. Sonra mID yazan yere 1, mAccount yazan yere rain, mName yazan yere GM olacak charın ismi Ethem, mServerIP All yapın sonuncuyuda IMPLEMENTOR yapın. Ve "v" ikonuna tıklayın. Şimdi arkadaşlar Virtual PC ye donuyoruz ve Mcncc# ./start yazıyoruz. Arkadaşlar bekliyoruz. 7 tane connect: operation time out gelicek. Bundan sonra oyuna girebiliriz. Şimdi beklerken mc yi yani oyuna gireceğimiz exeyi duzenliyelim. İndirdiğiniz mc dosyasını acıyorsunuz Onun icindeki mc.txt ye kendi hamachi ipnizi yazıyorsunuz 100 lu olarak... Şimdi Metin2 Tr yi kurduğumuz dizine turkcemc icindeki dosyaların hepsini kopyalıyoruz. Kopyaladıktan sonra Portmap ayarlarına gecelim. İndirdiğiniz dosyalar icinde Portmap klasorundeki Portmap yapılandırma ayarlarına tıklayalım ve bundan sonrada Portmap uygulamasına tıklayalım. Şimdi arkadaşlar burasıda onemli. Adımları tektek resimle anlatıcam. Şimdi Portmapı actık. Orda sırasıyla 9 tane port ayarı var. İlkine cift tıklıyoruz ve acılıyor."??IP" seceneğinde kendi hamachi IPmizi buluyor ve seciyoruz [url]http://img.webme.com/pic/a/aktifs/38.jpg[/IMG] Onun biraz altında yine ??IP var. Orayada hamachi IP mizi sonu 100 olarak yazıyoruz. (O)?? yere tıklıyoruz. Arkadaşlar şimdi bu yaptığımız işlemi diğer 8 port seceneğinede uyguluyoruz. Hepsine yapmalısınız.Şimdide bu portları acıyoruz. Portlarımızın hepsini actık. Kapatmıyoruz aşağı alın. 7 tane connect şimdiye gelmiştir. Şimdi Virtual PC yi kapatmıyoruz. Metin2 Tr klasorundeki sura simgeli exeye tıklıyoruz. Sonra bir pencere gelicek. Ordaki butona basıyoruz. Evet exe acıldı. Şimdi giriş yapıyoruz. ID: Rain Şifre; 12345 yanlış yazmayın. Giriş yaptık. Karakter yarat'a giriyoruz. Orda GM olcak charın id sini yazıyoruz. Benimkisi Ethem di ben Ethem yazdım. Tamamdır GM olduk. Oyuna girelim.Tamamdır. Artık bizimde serverimiz oldu. Yazımızın sonuna geldik. Anlamadığınız biryer olursa sorun. Bazı yerlerde coğu kişi hata alıyor. Hatalarınızı soylemeniz yeterli yardımcı olurum... İŞİNE YARADIYSA BİR YORUM YETER __________________