TURSAB ve kurumun eski denetim kurulu uyesi Mustafa Yakaryılmaz, bir internet sitesinde yer alan iddialara ilişkin ayrı ayrı acıklama yaptı. Acıklamalarda, soz konusu haberin art niyetle ve cıkar amacıyla yapıldığı ileri suruldu.

Bir internet sitesinde yayınlanan “Gorevini yapmayan TURSAB’a Bakanlık el koydu” başlıklı haberle ilgili TURSAB'dan ve Mustafa Yakaryılmaz'dan ayrı ayrı acıklama yapıldı. Soz konusu haberde, FETO'culukle suclanan Yakaryılmaz'ı TURSAB'ın gorevden almadığı bu nedenle Kultur ve Turizm Bakanlığı'nın devreye girdiği iddia edilmişti.
TURSAB'dan yapılan acıklama şoyle:
''12.08.2019 tarihinde bir internet sitesinde yayınlanan; “Gorevini yapmayan TURSAB’a Bakanlık el koydu” başlıklı haber tamamen masa başında hazırlanmış, hayal urunu, TURSAB’ın kamuoyundan ve Bakanlık nezdinden itibarını duşurmeye yonelik art niyetli ve karalama amacı taşıyan, maksatlı bir haberdir.
2018 secimlerinde delegelerin oylarıyla Birliğimiz Denetim Kurulu Uyeliğine secilen Murtaza Yakaryılmaz, gectiğimiz haziran ayında hakkında acılan bir dava nedeniyle 22 Temmuz 2019 tarihinde TURSAB’daki gorevinden istifa etmiş ve yerine Denetim Kurulu Yedek Uyesi Yusuf Sandıkcı gecmiştir. Aynı tarihte bu gorev değişikliği TURSAB web sitesinde yer alan Denetim Kurulu sayfasından da duyurulmuştur.
Her secim doneminde maddi menfaat sağlamak icin para karşılığı yalan haberlerden oluşan bulten servis ederek, basın ilkelerine uymadan haberciliğin hicbir etik kuralını uygulamayan ve hakkında bircok dava acılan sitenin yalan haber yazarı Ozkan Altıntaş ile ilgili TURSAB, tum hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaktır.''
Mustafa Yakaryılmaz da acıklama yaptı
Konuyla ilgili acıklama yapan Mustafa Yakaryılmaz ise, adı gecen sitenin, şahsı uzerinden TURSAB'ı yıpratmayı hedeflediğini belirtti. Beraat ettiği davayla ilgili olarak isminin surekli FETO'yu cağrıştıracak şekilde kullanıldığını kaydeden Yakaryılmaz, davayla ilgili sureci şoyle anlattı:
''2011 ve 2013 yılları arasında, başta Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Emniyet Mudurluğu olmak uzere bircok kamu kurumu, kuruluşu ve STK’ların gezi turlarını duzenliyordum. O yıllarda şirketimden hizmet alan dernek ve vakıflar arasında, sonradan FETO yapılanması icinde olduğu ortaya cıkan bir takım vakıf ve STK’lar da vardı. Bahsettiğim yıllarda Adıyaman’da 6 -7 tane seyahat acentası vardı. Bunların bir kısmı, ucak bileti satarken diğerleri de Hac ve Umre işi yapıyordu. Adıyaman’da tur duzenleyen tek seyahat acentesi bana ait olan Adıyaman Turizm’di.
Eğitim alanında faaliyet gosteren ve o donemde herhangi bir suc isnat edilmeyen bu dernek ve vakıflardan gelen talepler doğrultusunda, ceşitli zamanlarda Canakkale Şehitliği, Konya ve Kapadokya gezileri organize ettim. Bunların da coğunluğu, kentte tur duzenleyen tek seyahat acentası olmam munasebetiyle “doğrudan temin” yoluyla gercekleşti.
Bircok meslektaşımın da bildiği gibi “doğrudan teminde” uc teklif alınır ve iş en uygun olana verilir. Şehirde ihaleye teklif verebilecek başka bir şirket yoksa da STK yetkilileri prosedurleri kendileri halleder.
Beraat ettim
15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında acılan, Adıyaman FETO Catı davası kapsamında, soz konusu yapıya bağlı dernek ve vakıfların, tum ticari faaliyetleri mercek altına alındı. Bu surecte, benim gibi, soz konusu kurumlarla iş yapan bircok şirketin yetkilisi sorgulandı ve haklarında davalar acıldı. Şahsımın da dahil edildiği davada, FETO uyeliğiyle ilgili yoneltilen tum suclamaların asılsızlığı ortaya cıktı ve beraat ettim. Fakat davanın ticari boyutunda, “doğrudan temin” yoluyla aldığım işler sebebiyle, ihale kanuna muhalefetten suclu bulunarak ceza aldım.
Aynı donemde, Adıyaman Valiliği ve Emniyet Mudurluğu’ne yine “doğrudan temin” usuluyle verdiğim hizmetler ise araştırmaya bile gerek gorulmedi.
Davanın acıldığı donemde Ak Parti Adıyaman Merkez İlce Başkan Yardımcısı olarak gorev yapıyordum. Yargılama surecinde şaibe yaratmaması adına ve partimin zedelenmemesi icin bu gorevimden kendi isteğimle istifa ettim.
TURSAB Denetim Kurulu Uyeliği gorevimden ise, yargıya doğrudan veya dolaylı yonden hicbir etkisi olmayacağı icin istifa etme gereği gormedim. Fakat dava sonuclanıp, ticari boyutu nedeniyle ceza alınca, şirketimi Şanlıurfalı bir işletmeciye satarak devrettim. TURSAB’daki gorevimle ilgili istifamı da Yonetim Kurulumuza sundum.''
“Beraat etmeme rağmen Feto’cu damgası vurmaya calışıyor”
Bircok meslektaşımızın başına gelen ve gelebilecek olan ticari kusurdan kaynaklı boylesi bir surecin, ısrarla “FETO uyeliği” olarak dile getirilme gayretinin altında ise kurumumuz TURSAB’ı yıpratma cabaları ve Ozkan Altıntaş’ın kişisel menfaat temin cabalarının olduğu aşikÂr.

Turizm Guncel.