Merhaba arkadaşlar şuan yaz okulunda strateji dersi alıyorum ve mezun olmam icin son dersim. Şoyle bir problem var vizelerim ve quizlerim baya kotu gecti (70 uzerinden 20 toplayabildim gecmem icin 35 puana ihtiyacım var ) finalden tam not alsam dahi yinede gecemiyorum. Bugun durumu hocaya anlattım o da bana bir telafi odevi (ekstra proje) verdi. Eğer mantıklı şeyler yazarsam bana 15 vereceğini soyledi (3 quiz yerine sayacakmış). Ne olursunuz bana yardımcı olun

Soruyu cok kısa anlatmak gerekirse: Diyelim ki bir firmamız var tuğla uretiyoruz. firmamızda uc onemli departman var bunlardan birincisi pazarlama ikincisi muhasebe ve ucuncusu sevkiyat departmanı. Pazarlama yeteri kadar bayilik almış ve sipariş yazmış (misal; 3 ay icin 1000 tl sipariş yazmış), muhasebe departmanı (satınalma, mali işler, risk yonetimi vs...) gerekli maliyet yonetimini iyi yapmakta ve bayilerden gerekli teminatları alınmış. Bu noktaya kadar sıkıntı yok ama sevkiyat departmanı pazarlamanın yazdığı 1000 tl den ancak 600 tlsini sevk edebilmekte. Sevkiyatın gerekceleri ise şoyle: bayilerimizin tuğla icin buyuk stok alanları yok sevkiyatlar inşaat alanına yapılmaktadır, kış olduğu icin inşaatlar cok calışmıyor gibisinden gerekceler sunuyor. Bu durum gerek fabrikamızın stokuna yansımakta gerek stok alanımız dolu olduğu icin uretime yansımakta (ekstra depo alanı yaratmakta ihtiyacı). Tabi hocanın verdiği soru bayağı detaylı ben anlamanız icin soru uzerinde biraz değişiklikler yaptım. Sizce sevkiyat departmanı stoğunu nasıl eritebilir? Siz olsanın nasıl bir strateji izlerdini?