İşletmelerin KKP sistemlerinde karşılaştıkları bircok sorun, işletmenin tum calışanları ilgilendiren ve surekli yapılması gereken eğitim-gelişim calışmalarının yetersiz seviyede olmasından kaynaklanmaktadır. Bu sorunlar, uygulama ve test calışmalarında sorunlar oluşturmasının yanı sıra, KKP sistemindeki verilerin butunluğunu koruyan ve nasıl kullanılması gerektiğini belirleyen, şirket prensipleri ve kurarlarının butunluğunu de etkiler.
Değişik sistemlere gore farklılıklar icerse de, KKP sistemlerindeki bazı sınırlamaları şoyle sayabiliriz;
Başarı işgucunun niteliği ve tecrubesine bağlıdır. Buna sistemin doğru bir şekilde nasıl calışabileceği uzerine verilen eğitimde dahildir. Bircok işletme maliyetlerini duşurmek icin eğitim butcelerinde kısıntılar yapmaktadır. Kucuk ozel işletmelerde genellikle KKP sistemleri, konu ile ilgili yeterli bilgisi olmayan kişiler tarafından kullanılmaktadır.
Şirketler, kullanılan KKP sistemi ile ilgili yeterli eğitimi olmayan yeni bir yonetici işe alabilir. İşe alınan calışan iş konusu ile mevcut KKP sistemi arasında butunluk sağlayamayabilir.
Bir KKP sistemini mevcut şirkete gore kişiselleştirme imkÂnı sınırlıdır. Bazı sistemlerdeki kişiselleştirmeler, KKP sisteminin yapısını değiştirebilir, ancak coğu sistem genelde buna izin vermez.
KKP sistemi tarafından onerilen, sanayi standartındaki bir yeniden muhendislik işlemi, şirketin rekabet gucu avantajının kaybına yol acabilir.
KKP sistemi oluşturmak cok pahalı olabilir.
KKP sistemleri genellikle ozel iş akışları ve iş alanlarına adapte edilmesi zor sistemleridir, bu da şirketlerin ceşitli kayıplarının ana kaynağıdır.
Sistemlerin kullanımı zordur.
Sistemi verimsiz ya da iyi kullanamayan bir departman ya da kullanıcı, diğer departmanları veya kullanıcılarıda olumsuz şekilde etkileyebilir.
İşletme sınırlarındaki belirsizlik, muhasabe işlemleri, guvenilirlik ve calışan morali gibi konularda sorunlara yolacabilir.
Departmanlar arasındaki hassas ic bilgilerin paylaşılması zorluğu nedeniyle, yazılımın verimliliği azalabilir.
Departmanlarda ceşitli eski sistemlerin yarattığı uyum sorunları sıklıkla ortaya cıkmaktadır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Sanat Tarihi / Arkeoloji KKP Eksileri