İşletme muhendisliği, işletme ve muhendislik derslerinin beraber alındığı bir programdır. Muhendislik bakış acısına sahip işletmeciler yetiştirmeyi amac edinir. İşletme muhendisliği, işletmelerin bir butun olarak tasarımına ve geliştirilmesine odaklanan bir muhendislik disiplinidir. Mevcut işletmelerin sahip oldukları sistemlere ilişkin problemlerin cozumu, sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesi uzerine uzmanlaşır.
Basit bir tanımla İşletme ile Endustri Muhendisliği programının ortasındaki program kabul edilebilir.
Turkiye'de şu an İTUde İşletme Fakultesi bunyesinde bulunmaktadır ve Beykent Universitesinde 2011 yılında Muhendislik Mimarlık Fakultesinde acılmış olan program 1977 yılında İTU bunyesinde İşletme Muhendisliği adı altında başlanan program 1982 yılından beri mezun vermektedir. Ayrıca 2012 yılından itibaren Bahceşehir Universitesi tarafından Muhendislik ve Doğa Bilimleri Fakultesinde eğitim verilmeye başlamıştır. Programında temel muhendislik derslerinin yanında işletme dersleri olan Uretim Yonetimi, Pazarlama, İnsan Kaynakları, Muhasebe, Finans vb. dersleri ile İktisat ve Sayısal Yontemler gibi dersler bulunmaktadır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Mühendislik / Mimarlık / Peyzaj İşletme muhendisliği