!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NEDEN BABA Yıl 2060 kızım 18, ben 47 yasındayım... Sayfanın sonunu mutlaka okuyun… guzel yazmıs yazan arkadas 'Baba bizim bayragımızda sizin zamanınızda Ay-yıldız varmıs neden simdi hac isareti ve anlamını bilmedigim renkler var? 2 arkadas okulda tavan arasında eski bir atlas bulmustuk, o atlasta gorduk daha once Edirne'den Kars'a kadar Turkiye topragı imis, simdi neden o haritanın 1/5'ine Turkiye diyoruz? Eskiden her mahallede 1–2 cami varken, simdi neden her ilde bir cami var, dedem bahsetmisti daha once ezan denen bir sey varmıs, gunde 5 defa camilerden okunurmus simdi bu can sesleri ne baba? Filistinlilerin zamanında topraklarını parca parca satarak israil'in kurulmasına sebep olduklarını hic mi bir yerde okumadınız da, topraklarımızı sattırıp simdi bu ufacık alana bizi hapsettiniz? Siz atalarınızdan boyle mi aldınız bu toprakları? emaneti boyle mi korudunuz? Gunden gune topraklarımız satılırken siz uyuyor muydunuz baba? Baba kucukken herkesin beni Aysegul diye cagırdıgını hatırlar gibiyim simdi neden bana Angel diyorlar, beni kulagıma Angel ismini ezanla sen mi soyledin? Bizim evin onunden tanklarla gecen Amerikan askerleri kim baba? Her gun bize hakaret ederek ve sizi her gordukleri yerde coplayarak demokrasi! mi getirdiler baba? Bize okulda demokrasinin tanımını daha farklı ogretiler sanki Elime gecen gun bir kitap gecti baba, senin gencliginden kalan. Biz Ankara'ya tasınmazdan once memleketimizin ismi Gaziantep'mis ve 6317 sehit vererek 'Gazi' lik unvanını kazanmıs. Neden simdi oraya kurdistan diyorlar baba. Baba hani sizlere kurtlerle Turkler kardestir demisler, peki kardeslerim neden bizi oldurup ulkemizde ayrı devlet kurdular. Baba o kitapta Ataturk diye birinden de bahsetmisti. O her kimse 1933'te Bursa'da bir nutuk vermis, ben simdi bile ne kastettigini anlayabiliyorken, sizin gencliginiz bu kadar mı cahildi de o uyarıları dikkate almadınız? simdiki kurdistan topragında yer alan Suleymaniye'de askerimizin basına cuval gecirmisler ve sen o donemde genctin, hic mi kanın donmadı baba? Neden hesap sormadınız? Bunları gormezden gelen yoneticilerinize? O az once bahsettigim Ataturk size bir hitabe yazmıs ve sizi hain yoneticilere ve usaklara karsı uyarmıs ve hitabenin sonunda da 'Muhtac oldugun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur' demis. Baba kanınız o kadar bozuk mu ki ulkemizi bu hale getirenlerin yakasına yapısmadınız? Baba Turkiyeli ne demek? Biz Turk cocugu degil miyiz? Soyumuz belli degil mi bizim? O kitapta okumustum 'Ne mutlu Turkum diyene' yazıyordu. Peki, baba ben neden mutlu degilim? Turkum demek sucsa ve kotu bir seyse siz eskiden neden soylerdiniz? Baba biz Kurtulus Savası denen bir sey yasamısız. Kitaba gore dunyanın gordugu en sanlı savasmıs ve o savasta 4 milyon sehit vermisiz. Madem bu vatandan bu kadar kolay vazgececektiniz de neden o kadar sehit verdiniz? Hic mi kitap okumadınız? Hic mi sizi uyaran olmadı, hic mi goremediniz ulkemizin peskes cekildigini? eger farkında olduysanız ve duygusuzca evinizde oturduysanız sizin o hainlerden ne farkınız kaldı? Allah'ın huzuruna hangi yuzle cıkacaksınız baba. 'Vatan sevgisi imandandır' diye bir hadis varken hadi diyelim ki Turklugunuzden vazgectiniz bari islam'ın emrine uysaydınız. Senin eski cd'lerden dinledim baba, bizim de bir istiklal Marsı'mız varmıs. O marsı yanlızca koru korune mi ezberlediniz? Atalarımız sizi her fırsatta uyarmıs, demis ki 'Ey Turk titre ve kendine don'. Baba ne zaman titreyeceksiniz? Ankara'yı da kaybettikten sonra mı? Bundan 13 yıl once titremediyseniz eger artık hic bir sey titretemez sizi. Baba sen son bagımsız olan Turkiye Cumhuriyetini gordun.'Ya devlet basa, ya kuzgun lese' diyebilecek bir Hasan Tahsin, bir sehit sahin, bir Sutcu imam yok muydu aranızda? Yazıklar olsun baba sizin gencliginize! Bu gunleri gorecegime hic dogmasaydım baba. Turklugunuzden utanmadınız hic olmazsa insanlıgınızdan utansaydınız baba. Bu vatan goz gore gore altınızdan kayarken hic olmazsa SEREFINIZLE OLEMEDINIZ MI? HER GUNUM CENAZE HER GUNUM SEHiT BUNLARIN SEBEBI BIR IT OGLU IT UYAN TURK EVLADI UYUMA UYAN OTUZ KUPONA ALINMADI BU VATAN __________________