Trojan/Services.exe
Knight Online0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Online Oyunlar
- Knight Online
- Trojan/Services.exe
-
30-09-2019, 23:43:32merhaba arkadaşlar.Ben (truas1/serdar) neden hack yediğimi kısaca araştırdım ve ortağımın pc sine bulaşan bu virusu buldum.şifrelerimi her zaman kendi pc imde haftada en az 1 kere değiştiren bir insanım.Ve haftada en az bir kere 3 farklı antivirus programıyla tarıyan biriyim ve bunun yanında pc mi her actığımda gorev yoneticisinde gereksiz bir program calışıyor mu diye kontrol ederim.Uzuntum şu ki şifreyi kardeşim ve abim saydığım kişiler son olarak şifreyi viruslu bir pc de değiştirme gafletinde bulunmuşlar.Bu değişimin ertesi gun hacklendik.amacım bir başkasının bu hataya duşmesini engellemektir.aşşağıdaki bilgiler alıntıdır. Arkdaşlar bildiğiniz gibi XP task manager’ın başlangıcta kendiliğinden yuklediği programlar vardır.Bunların buyuk coğunluğu sistem icin gereklidir.İşte bunu fırsat bilen bazı kotu niyetli kullanıcılar urettikleri trojenin ismin bu sistem icin gerekli dosyalardan secerler ki services.exe de bunlardan birtanesi.. Bu trojenin ne işe yaradığına gelince; bir trojen; bazı antivirus programları keylogger olarak da gorebiliyor( mesela kaspersky).Asıl sıkıntı,her AV( anti virus)bu trojani yakalayamıyor.Bende kaspersky var ancak o da yakalıyor ama silemiyor. Şimdi bu trojen bilgisayarınızda var mı yok mu onu anlamak icin; Ctrl-Alt-Delete oradan uygulamalar sekmesine tıklıyorsunuz.Services.exe yazılı iki tane dosya var ise ve birinin karşısında System değil de bilgisyarınızın adı veya admin yazıyorsa bilgisayarınızda bu trojen mevcut demektir. Silmenin yolu; Başlat-Calıştır-Msconfig-Başlangıc oradan services.exe yazan kutucuğun yanındaki tik işaretini kaldırıyoruz. Ve restart atıyoruz ve guvenli kipte oturum acıyoruz. Sonra yine Başlat-Calıştır-Regedit-Hkey current user-software-microsoft-windows-current user-run sırasını izliyoruz "run" klasorune giriyoruz ve oradaki "services.exe" isimli dosyayı siliyoruz. Bazı xp surumlerinde " run " yazdığı halde gorunmuyor;onlar Başlat-Calıştır-hkey current user ’a sağ tıklasın "services.exe" yazsın (tırnaksız).Sonra o dosyayı silsin. DipNot : Şunuda deneyin lutfen kendim bi yerden bilgi edindim.. Guvenlik kipte baslattıgınız anda Nero programı war ise acın , Verdi Cd si yarat diyin..Ordan dosya ekle yi secin..C: Windows / Securtity klasorunun icine gelin , services.exe yi goruyorsanız oradan delete yapın ve cop kutusunu bosaltmayı unutmayın.. Ve son olarak sistemimizi yeniden başlatıyoruz ve kurtulmuş oluyoruz. __________________