oncelikle selamlar.
ben makina muhendisliği 1. sınıf oğrencisiyim. cevremde coğu arkadaşım makinanın boş olduğunu soyluyor. mezun sayısı fazla olduğundan işletme iktsat, oğretmenliklerle aynı duruma duştuğunu soyluyor. bazen forum sitelerine bakarım. bazıları boş bazıları idare eder bazıları ise cok iyi bolum olduğunu soyluyor. cok kararsızım. acaba boşa mı okuyorum.
neyse okuldan bahsedeyim biraz. okuduğum universite tamamen turkce eğitim veriyor. bu donem ingilizce dersimiz var ama sadece başlangıc seviyede goreceğiz yani temel bilgileri. o da bir zaman sonra unutulur zaten. goreceğim temel muhendislik derslerine onem vereceğim. dersten gecmek icin değil bilmek oğrenmek anlamak icin calışacağım derslere. mekanik bir sistemin calışma prensibini teorikte oğrenmek sıkıntı değil ama uygulamada sıkıntı yaşayacağım. cunku lab ve konum(şehir) sıkıntısı var. okulda lab var ama oyle cok iyi bişey değil. yuksek lisans oğrencileri icin araştırma lab'ları var. dekanın soylediği kadarıyla cok iyi cihazlar makinalar varmış. dilekceyle lisans oğrencileride araştırma yapabiliyor.
şehirden bahsedecek olursam doğuda taşrada okuyorum(kendi şehrim,oturduğum şehir) ve bulunduğum konum nedeniyle sanayi ortamı yok ama kucuk caplı cnc' li iş yerleri, otomotiv, asansor, doğal gaz, guneş enerjisi, ısıtma sistemleri vs iş yerleri var. bunlar benim gelişimim icin ne kadar yeterli bilemiyorum. bi hocam var autocad ve solid iyi bir şekilde bilirsen iyi para kazanırsın dedi. ilk donem kursa gittiğim icin autocad ın %75 ini cozdum. okulda autocad dersi goruyorum. seneye solid dersinide gorcem.
son olarak kendimi enerji ve termodinamik alanında geliştirmeyi duşunuyorum.
şimdi sizlere birkac sorum olacak
1- sizce mesleğin onu acık mı?
2- doğuda makine okuduğum icin batıya oranla cok mu gerideyim.
3- ingilizce bilmemek ileride buyuk sıkıntılara yol acar mı?
4- 2 tane staj donemi gecirecem. muhtemelen istanbulda goreceğim. bu stajlar ile iyi unilerde okuyanlarla arayı kapatır mıyım?
5- son olarak yukarıda yazdıklarımla uğraşmayıp şimdiden KPSS ye mi hazırlanayım? sonucta devlette muhendis maaşları iyi.
cevaplayan herkese şimdiden tşkler..
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Mühendislik / Mimarlık / Peyzaj makina muhendisliği okuyorum. Bazı sorunlarım var.