Arkadaşlar biraz gec oldu fakat uyarmakta fayda goruyorum. Elektrik Elektronik Muhendisliği bolumu cok zorlu bir bolumdur. Hem okuması ciddi anlamda zordur hem de emeğinizin karşılığını bulamazsınız. Oncelikle 4 yıl sizleri zorlu bir ortam bekler. Diğer bolumdeki arkadaşlarınız Kafeler de oturup sohbet muhabbet ederken sizler muhtemelen kod yazıp devre kurmak gibi işlerle uğraşacaksınız ve bu devreler muhtemelen herhangi bir sıkıntıdan dolayı calışmayacak calışmadığı icin dersten kalacaksınız. Derslerin bir kısmı zaten soyut anlamakta eminim ki cok ama cok zorlanacaksınız.Zar zor stres yapa yapa okulu bitireceksiniz sonra KPSS ye girip atanmayı umut edeceksiniz. Halbuki unuttuğunuz bir şeyler var yarıştığınız kişiler oldukca kuvvetli. Kpss Genelde ilk 3000 e gireceksiniz bolumde bi bakacaksınız ki ilk 500 de olacaksınız Elektrik Elektronik Muhendisliğinde. O KADAR BOLUM VAR AMA İLK SIRALARI HEP MUHENDİSLER ALIR UNUTMAYIN. Sonra alımlar azalacak ozelleştirmeler coğalacak.Ozelde iş bulmaya calışacaksınız patronlar sizlere 1500 tl teklif edecekler ve bu sizi memnun etmeyecek doğal olarak cunku altınızda calışan teknikerler bile 2500 tl civarı alacak ben muhendisim ben neden az para alıyorum diyeceksiniz. Patron hazırlan hadi şu ildeki şantiyeye gidiyorsun diyecek 10-15 gun orada kal diyecek bazen ne cumartesin ne pazarın olacak. İş işten gecmeden ya bu bolume bulaşmayın ya da 1 veya 2. sınıftaysanız sınava tekrar hazırlanıp sağlık alanları veya oğretmenliklere yonelin başınızı taşlara vurmayın benden uyarması !!! Sağlıkcıların coğu 70-75 le atanır. Oğretmenlerin bir coğu 75-80 Puanla atanır. Elektrik Muhendisi 87-88 le atanır hemde atanmak icin bazen 2 yıl bekler hemen de atanamaz. Ozellikle 1. ve 2.sınıftaki arkadaşlar bırakın korkmayın boşa gitmiş zaman olarak duşunmeyin emin olun mezun olunca cok pişman olursunuz keşke bıraksaymışım dersiniz. Senede 10.500 kişi mezun oluyor kamuya giren kişi sayısı senede 400 hadi bilemedin 500 kişi acıktan alımlar 100-200 kişi. Ozel şirketler sizce 9000-10000 kişi istihdam edebilir mi Elektrik Elektronik Muhendisi olarak İMKANSIZ !! Ben ustume duşen vazifeyi yapıp sizleri uyardım.