Sıvı deterjanın uretimi
Gerekli maddeler
LABSA (Lineer Alkil Benzen Sulfonit Asit), Lauryl Alkol(C12H25OH),diethanolamin, triethanolamin, sodyum sulfat, Su(H2O), Sodyum hipoklorit (%10'luk cozeltisi), Caustic sodyum hidroksit (%45'lik sodyum hidroksit cozeltisi)
Yapılışı
Once %83,7 oranındaki suyun icerisinde %10'luk LABSA yavaş yavaş yedirilerek karıştırılır.LABSA 'nın karışımı tamamlanınca %1'lik diethanol amin ve %2'lik triethanol amin ilave edilir. Daha sonra %1,7'lik Lauryl alkol ilave edilir.Viskositesi (akışkanlığı) ayarlanır. Bu işlem bitince %1'lik sodyumsulfat eklenir.En son %0.6 oranında sodyumhipoklorit katılır. Boylece gerekli maddelerin hepsi kazanlara katılmış olur. Karışma işlemi bittikten sonra dolum varillerinden bidonlara aktarılır. Ve sıvı deterjan piyasaya surulmek icin hazır bir duruma getirilir.
Uretim Yapan Firmalar:
Turkiye'de sıvı deterjan uretimi ceşitli ufak atolyelerde yaygın şekilde yapılmaktadır. Ancak işin biraz daha derinine inersek deterjan uretimi Lever, Benckiser gibi bazı buyuk firmalar tarafından ciddi şekilde yapılmaktadır
Camaşır suyunun uretimi
Gerekli Maddeler
Sodyumhipoklorit (NaClO) 'in %5'lik cozeltisi, Su(H2O)
Yapılışı
İlk once Tarım Koruma'dan %30'luk Konsantre Sodyum hipoklorit (NaClO) cozeltisi alınır. .Sonra imalat yerinde %5'e seyrelttirilir. Daha sonra kazanlarda yapılan karıştırma işlemi bitince bidonlara doldurulur.En sonunda ambalajlanarak piyasaya sevk edilir. Camaşır suyuna bazen esans katılarak kokulandırılır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Mühendislik / Mimarlık / Peyzaj Sıvı Deterjan Uretimi - ENDUSTRİ