Biyomedikal Muhendisliği, geleneksel muhendisliğin analitik deneyimlerinden yararlanarak, biyoloji ve tıpta karşılaşılan problemlerin cozumu icin calışan ve sağlık bakımı konusunda genel anlamda ilerlemeler sağlamayı hedefleyen bir muhendislik dalıdır. Oğrencilerin bu muhendislik dalını secmelerindeki etkenler; insanlara hizmet etme hazzı, canlı sistemlerle yapılan calışmalarda gorev alma ve en ileri teknolojileri tıbbi bakımın kompleks alanlarında uygulayabilme heyecanı olarak ozetlenebilir.
Biyomedikal muhendis, doktor, hemşire, terapist ve teknisyen gibi tıbbın diğer profesyonelleriyle bir arada calışır. Biyomedikal muhendislerin calışma konuları, cihazların ve yazılımların tasarımından, pek cok teknik kaynaklardan bilgileri derleyip yeni prosedurler geliştirmeye ve klinik problemleri cozme amacıyla araştırmalar yapmaya kadar geniş bir alana yayılır.
Biyomedikal Muhendisliğinin ilgi alanı icinde, sağlık alanında teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan mekanik ve elektronik cihaz ve sistemlerin tasarım, uretim, geliştirme, teknik işletme ve bakım-onarım faaliyetleri de yer alır. Bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans, nukleer tıp ve ultrasonik goruntuleme sistemleri, renkli ultrasonik fiber endeskoplar, ceşitli tipte lazer cihazları, bu alanda kullanılan ornek cihazlardandır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Mühendislik / Mimarlık / Peyzaj Biyomedikal muhendisliği