ZOR İMTİHAN
Vietnam'da savaştıktan sonra,sonunda evine donmekte olan bir asker,San Fransisco ya ulaşınca ordan ailesini aramış:
-Anne Baba artık eve donuyorum ama sizden bişiy rica ediyorum.Yanımda bir arkadaşımı getirmek istiyorum...
-Memnuniyetle... diye cevaplamış ailesi.
Oğulları:
-Ancak bilmeniz gereken bişi var..Arkadaşım savaşta bir mayına bastı bir kolu ve bir bacağını kaybetti...Gidecek hicbir yeri de yok...
-Bunu duyduğuma uzuldum demiş babası..Belki onun bir yer bulmasına yardımcı olabiliriz
-Hayır baba onun bizimle kalmasını istiyorum.
-Oğlum bizden ne istediğini bilmiyorsun.Ozurlu bir cocuk bize korkunc bir yuk olur.Bole bir şey hayatımıza engel olamaz.Bence sen onu boşver o kendi caresine bakacaktır...
Aileye 2 gun sonra oğullarının intihar haberi gelir.Anne Baba şok olur.Morgda bedenine huzunle sarılırlar.Ve o zaman bişi daha farkederler.Oğullarının bir kolu ve bir bacağı vardır...
BEDEVİ
Colde devesi ile ilerleyen bir bedevi karşısında susuzluktan dudakları kurumuş bir adam bulmuş.Adam bedeviden su istemiş.Suyu ictikten sonra bedeviyi deveden atmış ve kacmaya başlamış bu sırada bedevi şoyle demiş:
-Deveyle birlikte kacabilirsin ama bu olanları kimseye anlatma !
-Neden anlatmayayım?
-Anlatırsan bir daha kimse colde susuz kalmış birine su vermez!