KONU: BAŞARILI OĞRETMENLİK
SORU:
Ozel bir okulda sınıf oğretmeniyim. Oğrencilerimle ilişkilerimin daha iyi olması ve mesleğimde daha başarılı olmak icin onerilerinizi bekliyorum.
Ozellikle takip etmem gereken yayınları, kitap isimlerini ve seminerleri oğrenmek istiyorum. Teşekkurler. Metin C.
CEVAP:
Başarılı bir oğretmen olmak icin, akademik dunyada oğretilen yontemlerden daha farklı ve etkili yollar aramanız başlangıc icin iyi bir tavır.
Başarılı bir oğretmen olmanın en iyi yolu “oğretmen” olmamak! Sınıflarınızda bir oğretmen gibi değil, lider gibi dolaşmalısınız. Konuşurken “oğretmeye” değil “hitabet yapmaya” calışmalısınız.
Zirvedeki insanlar ya cok sayıda insanın yaptığı mesleği, hickimsenin yapamadığı kadar iyi yapmanın yollarını bularak gelmiştir yada cok az insanın yaptığı mesleği yaparak zirveye cıkmıştır.
Oğretmenlik cok sayıda insanın yaptığı bir meslek. Dolayısıyla ancak hickimsenin yapamadığı kadar iyi yapmanın yollarını bulanlar aradan cıkabilir. Bu da zeka, yaratıcılık ve yetenek gerektirir.
Lutfen mesleğinizi kutsallaştırmak yerine kalitelendirmeye calışın. Oğretmenlerin oğrenmeye karşı korkunc derecede direncleri olduğuna tanık oldum. Bu nedenle 2 yıldır oğretmenlere seminer vermiyorum. Başkalarından bir şey oğrenmeyi “ego” meselesi yapmamanızı oneriyorum.
Okuma onerilerim şunlar:
- Frederic Vester/ Duşunmek oğrenmek unutmak/ Arıtan
- Hızlı okuma/ Mustafa Ruşen / Alfa
- Fotoğrafik Hafıza/ Melik Duyar
- Kesintisiz oğrenme/ Mumin Sekman/ Alfa
http://www.kigem.com/basarili-ogretm...il-olunur.html
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Eğitim / Öğretmenlik BaŞarili OĞretmen nasil olunur?