Knight oynayanların;msn’deki nicklerinde , konuşurken cokca kullandıkları bi sozcuktur. “Knight Online , Hayat Offline” o yuzden başlığa o ismi verdim. Şimdi biraz knight’i az cok oynayan ve bilen birisi olarak knight belasını sizlere tanıtmaya calışacağım. Knight bir cok uyanığın uzerinden para kazandığı , bir cok safında parasını ve en onemlisi zamanını kaptırdığı bi online oyundur. Burda oyunun bir kac onemli yonu vardır: -Oyunda insanlar ve orklar denen iki ırk birbiriyle durmadan savaşır ve birbirlerini hic sevmezler. -Oyunda canavar kestikce ex(tecrube puanı) ve item(eşya) gelir. -Ex’ler level atlamaya yarar -İtemleri de ya satarsınız yada giyersiniz -Aynı zamanda itemleri yukseltmeye yarayan kağıtlarla yukseltip daha guclu itemlere sahip olabilir yada daha buyuk fiyatlara satabilirsiniz. -Burda satış hem knight parasıyla hemde gercek parayla olabilir ki yuksek itemleri daha cok gercek parayla satarlar -Belli gun ve tarihlerde aktiviteler duzenlenir ki bunlardan en bilindik ve periyodik olanı İnsan ve org savaşlarıdır vs vs vs…. Aslında temele bakılınca guzel , zevkli bir oyun… Bende bu guzel gorunume kendini kaptırıp oyunu oynayan biri olarak bunu kabul ediyorum ve oyunun yapımcılarına bağımlılarını (sırf bu yonden saygı gosteriyorum) Ama burdaki onemli husus ki cok onemlidir ustune basa basa soyluyorum. Knight , bağımlılık yapan maddeler gibidir(knight oyuncularının bu sozlere gulduğunu gorur gibiyim) kullandıkca daha fazla kullanmak istersiniz ve her bağımlılık yapan maddeler gibi ayrılması cok zordur ve bağımlılık yapan maddeleri kullanan kişiler bir gun aşırı dozda kullanımdan olurler(ki bu knightta hayattan soyutlanma, okulda dersleri asma, sadece knight’ı duşunme vs. dir) Eğer bi online oyun size yukarıdaki parantez icindeki şeyleri yaptırabiliyorsa ; Uzak Durun! Burda bana uzak durmama bahanesi olarak soyleyebilecekleri sozler ve cevapları: “ben eğlencesine oynuorum duzeyli bir ilişkimiz var(bağımlı olmamış kişiler)” derseniz eyvallah derim “işte cok artistik oluyo bole yuksek level olunca gucu seviyorum(kendi kendine kandıran saftirik envır diye tabir ettiğimiz kişiler)” derseniz sanal hayattaki gucte sanaldır derim “ya o kadar geldik kastık kestik bundan sonra da bırakılmaz ki(kendini kaptırmaya yakın kişiler)(en okuz tiptir burası rahatca bırakabileceği bir noktayken boyle salakjca bi bahane sunar ve kendini kandırır)” derseniz kendine gel derim iki de tokat cakarım “ya olesine oynuorum istediğim zaman bırakırım(bağımlılığı kabul etmeyen kişiler)” derseniz git kendine daha iyi bi işlev bul derim “işte ya ben bu işten para kazanıyorum(bu işten para kazanan once saf daha sonra uyanmış kişiler)(ki bu kişiler knight tadı+paranın tadı olunca olume doğru suruklenmeye başlamıştır)” derseniz knight’ın bir geleceği yok ki sen gelecek planlarını knight uzerin yapıyorsun derim. “bağımlıyım ulan bırakmıcam da oynucam(aşırı doza yaklaşmış kişiler)” derseniz inşallah aşırı dozdan olursun derim “ha…….(olmuş diye tabir ettiğimiz kişiler)” derseniz başın sağolsun derim ki bu uzak durmama ve bırakmama bahanesi olarak bir cok yaratıcı bahane de uretebilirler arkadaşlar ama genelde hepsinin temeli bu bahanelere dayanmaktadır. işin “ya olesine oynuorum istediğim zaman bırakırım” kısmındaki orneklere bakacak olursak bu kısımdaki kişiler knight’a para verip premium almaz ama sırf serverlara girebilmek icin geceleri kasarlar işin “işte ben bu işten para kazanıyorum” kısmındaki ornek insanlarımız kazandıkları paralarla hemen kendilerine bi premium alırlar ve gece gunduz kasarlar , ara sıra okulu asarlar , okulla ilgili ders calışmazlar vs …. işin ” bağımlıyım ulan bırakmıcam” kısmındaki ornek insancıklarımız premiumsuz vakite gecirmezler, bu işten parada kazanırlar , ama okul asılır , sınıfta kalınır , gece gunduz kasılır . Sosyal cevre deseniz oyunda kastığı insanlarla yazıştığı kadardır ki bu da “sw pls” “clan pls” “tp pls” “s.a” gibi basit cumleciklerden oluşur. geldik işin en acıklı kısmına “ha….” kısmı ki bu kısımdaki insanlar gercekten bu iş icin gecesini gunduzunu vermiş insanlardır (daha cok internet cafeciler bu kısma girer ama normal oğrenci insan vb. de vardır) ki bu insanlar bir muddet sonra kafayı ve vucudu bozar sağlık problemleri yaşar .Bu kısımdan sonra kurtulanlar az bir kısımdır ki onlarda mecburiyetten bırakırlar…. Bu insanlarımız knight oynarken bu oyunu yapan , dağıtan ve oynamayan ********ler bu oyundan milyar dolarlar kırıyor… Bu insanlarımız knight onarken bu oyunda gm olan ********ler milletten kazandıkları paralarla kendilerine araba satın alıyor ve sonrada gelip “ulan sayenizde kendime bi araba aldım” deme ********liğini gosteriyor… Bu insalarımız bu oyunu oynarken hayatlarından parcalar gidiyor , vakit gidiyor, en guzel yılları gidiyor… Tabi bunlar olurken bizim knight insanımız dunyadan bi haber np kasıyor SaygiLar Lutfem Sewiyeli Yorum Yazınız __________________