oncelike arkadaşlar 2 ceşit sunucu var birtanesi eu(avrupa) diğeri us(amerika) turkler genelde avrupa serverındadır cunki bizim bu servera bağlantı hızımız daha yuksektir ve lagg olmaz fakat amerikada turk oyuncular donmalar lagglar yaşayabiliyorlar 2. olarak nerden bulurum ? orjinal siteden downloads kısmından 2.5mb lık bir exe dosyası indiriceksiniz onu acıcaksınız o otomatik olarak hem indirip hemde kurucak oyunu yani hazır hale getircek size ucret ne kadar cd keyler vs. masrafı nedir ?u oyunda 3 genişleme paketi var ilk olarak alınacak key wow classic key (25ytl) bu key ile level 60 a kadar kasabilirsiniz yani sınır 60 dır ayrıca bu key size 30 gun oynama suresi verir 2. olarak the burning crusade (25ytl) bu key ilede 70 e kadar kasabilirsiniz bu da 10 gun oynama suresi verir 3. olarak lich king (55ytl) bu key ilede 80 sınırı acılmış olur ve 80 e kadar kasabilirsiniz ayrıca bu key ile death knight sınıfıda acılır keyleri aldınız 80 oldunuz bundan sonra vereceğiniz para 2 ayda bir 45 ytl dir pre-paid cart alıcaksınız 45ytl ye 2 aylık oynama suresi verir bu size bu arada cd lere ihtiyacınız yok keyi internetten alın hem daha ucuza gelir şimdi classları tanıyalım neler var oyunda ? oncelikle oyunda classlar dışında ırklar vardır bu ırklar : gnome, orc ,tauren ,troll,dwarf , night elf , blood elf , dranei , human , undead tabi butun ırkların farklı hikayesi var ayrıca bu ırkların hepsinin class a karşı ozellikleri farklıdır mesela trolller hunter a bow kullanırken %1 kritik verir ama orclarda racial diye bir skill vardır belli miktar ap verir onu kullanınca yani her ırkın ozellikleri var classlara gelirsek : mage : coğunuz bilir mageyi cunki nerdeyse her oyunda vardır bu elemanlar uzaktan buyu ile calısırlar oyunun en iyi ataker classıdır diye biliriz biraz dayanıksızlardır ama cok iyi vururlar warlock : bunlarda bir ceşit mage gibidir fakat bunlar farklıdır bunlarda buyu yapar ama bunların buyuleri daha cok zehir ustunedir oynaması eğlenceli bir classdır adama 3 tane dot (zehir) i bi kor kaca kaca oldurur tabi bunlarında cok vuran skilleri vardır fearları meşhurdur bi atarlar size oyle dolaşırsınız etrafta karakter sizin kontrolunuzden cıkar neyse uzatmayalım fazla hunter : eğer tek başınıza oynamayı duşunuyorsanız size onerim hunter ve warlock tur hunterlar 10 levelde yanlarına bir pet alırlar ve bu pet de epey gucludur ikisi birden o dağ senin bu tepe benim dolaşırlar pet canavarı kendi ustunde tutar hunterda oklar ile keser canavarlara karşı en guclu classtır diyebiliriz hunter icin kasması kolaydır coğu zaman canavar size bi kere bile vurmaz cunki pet e vurur hep druid : bu class doğa ile en barışık olan classdır hatta doğanın kendisidir diyebiliriz bircok şekle girerler kedi olurlar fazla vururlar iyi vururlar ayıya donuşurler tank olurlar ağaca donuşurler healer olurlar fok a donuşup suda %60 hızlı giderler falan filan birsuru ozelliği vardır zevkli bir classtır bu da warrior : mele classtır cok guzel tank olur cok guzel atakerda olur ama oynamak sabır ister cunki zor kasan bir classtır dungdeonlarda tank olursa grup bulması cok kolaydır hatta aranan classtır o canavarı başına toplar millet keser eğer isterse oda atak yapabilir farklı talent rotasyonu ile cok guzel bir ataker classda olabilir rogue : level kasması zor bir classtır bu da ama pvp si eğlencelidir gorunmez olur adamı stun edip arkasına gecer ve kolayca oldurur bircok classı oynaması pek de zor değildir alıştıktan sonra paladin : ışığın savaşcısıdır level kasması cok kolaydır pvp si cok kolaydır kolay bir classtır baba bir classtır yeni başlayanlara tavsiyemdir cok iyi vurur ve armoru cok fazladır ayrıca tank da olabilirler yani level kasması kolay bir classtır priest : level 40 a kadar kasması işgencedir ama 40 dan sonra shadow priest ozelliğini alınca cok kolay kasar yeri gelince cok iyi ataker class olur yeri gelince cok iyi healer olur oynamadım bu classı fazla yorum yapamıyacagım shaman : iyi bir healer classıdır etrafa totemler diker ve o totemler ona heal basar veya atak gucu sağlar cok iyi ataker classda olur yeri gelince shamanıda oynamadım healer classlara karşı alerjim var oynayamıyorum :P ama healer olmak isteyenler icin guzel bir classtır death knight : bu classı acmak icin herhangi bir serverda level 55 olmanız gerekir itemleri silahı vs. ustunde gelir cok kebap classtır sağlamdırda kolay level kasar pvpdede iyi bir classtır ama son zamanlarda sayısı cok arttığı icin pek grup bulamaz raidlerde falan ama zevklidir birtane class unuttum gibi geliyor ama neyse :P classlar ve kurulum vs ile ilgili sorunları olanlar baksın diye actım hep aynı konular acılıyor forumda alıntı değildir umarım işinize yarar saygılarla __________________