Kaş'ta bulunan İnceboğaz plajı alanının işletilmesi icin 6 metrekarelik bufe ihalesini kazanan işletmeci, sonrasında burayı adeta bir tesise cevirdi. Yaptığı uygulama dolayısıyla kendini savunan işletmecinin, ''Sadece bufe ile buranın kirasını cıkarmam imkansızdı. Bu tesisi normalde belediyenin yapması gerekiyordu. Ben bunu kacak olarak yaptım'' şeklindeki acıklaması dikkat cekti.
TurizmGuncel
Kaş - İnceboğaz plajı icin belediyenin yaptığı 6 metrekarelik bufe ihalesini kazanan işletmeci, bufenin yanına buyuk bir tesis daha inşa etti. Dincer Gokce'ye konuşan işletme sorumlusu Alper Unsal “Bir tek bufe ile kirayı odemem imkÂnsız. Normalde belediyenin yapması gerekirdi. Ben bunu kacak olarak yaptım. Kaş’ta 50 plajdan 47’si boyledir. En az sıkıntılı yer yine bizimki” dedi.
YIKIM YAPILAMADI
Turizm cenneti olarak anılan Antalya’nın Kaş ilcesinde onemli olcude kacak yapı sorunu soz konusu. Kacak yapılaşmanın en cok olduğu alanların başında ise, plaj alanları geliyor. Soz konusu yerlerden biri olan İnceboğaz Cınar Beach ile ilgili gecen 25 Ağustos gunu dikkat cekici bir gelişme yaşandı. Aralarında, ilce emniyet mudurluğu, zabıta, sahil guvenlik, orman ekipleri, maliye gorevlilerinin de olduğu kalabalık grup işletmeye baskın yaptı. Yıkım icin gelen ekipler, şikayete konu olan şezlong ve şemsiyelerin toplanmış olduğunu tutanak altına aldı. Ekipler, yıkım işlemini ise yapamadı. İşletme yetkilileri, yıkıma karşı Antalya İdare Mahkemesi’nden aldıkları tedbir kararını gosterdi.
İHALE 6 METREKARELİK YER İCİN
Edinilen bilgilere gore Kaş Belediyesi, İnceboğaz Plajı icin 2014 yılı sonunda ihale yaptı. İhale, 6 metrekarelik bufe alanını kapsıyordu. İhalede en yuksek teklifi eski polis memuru Şevket Demirci verdi. İhaleyi kazanan taraf 5 yıl icin soz konusu alanın işletmesini ustlendi. İşletmeci taraf ilk yıl icin 50 bin 600 TL artı KDV odeyeceğini taahhut etti. Ancak, ihalede 6 metrekarelik bufe alanının işletmesi yer alsa da işletmeci yeni bir takım eklentiler yaptı. Plajın her iki tarafına konulan şezlonglarda ucret alınmaya başladı. Kaş Belediyesi, işletmecinin sonradan inşa ettiği yerler icin yıkım kararı aldı. Ancak bu karara karşı işletmeci firma Antalya 3. İdare Mahkemesi, ‘tedbir’ kararı verdi. Kararın gerekcesini ise, ‘yıkımdan sonra telafisi guc zararların onune gecmek’ oluşturdu.
Plaj alanında işletmeci tarafın haksız kazancı elde ettiği one surulurken, ya ihalenin iptali ya da şartların yeniden duzenlenmesi bekleniyor.
Turizm cenneti Kaşta 6 metrekarelik bufe yerine dev tesis kurdu
''BEN BUNU KACAK OLARAK YAPTIM''
Anılan plajın işletmeciliğini ustelenen Şevket Demirci’nin damadı Alper Unsal ise konu ile ilgili hurriyet.com.tr’ye ozetle şunları kaydetti: “İhale yapılırken, belediyeye odenecek yıllık kiranın bir tek 6 metrekarelik bufeden kazanılmayacağını herkes biliyordu. Bunu ihaleyi yapan belediye yetkilileri de biliyordu. Bir tek bufeden bu parayı kazanmam imkansız. Biz ek olarak bir platform yaptık. İnsanlar yemek yiyebiliyor. İstesek bir saat icinde yıkabileceğimiz bir yer. Normalde burayı belediyenin yapması gerekirdi. Ben bunu kacak olarak yaptım. Kendim yaptım. Burası devletin yeri… Bir tek şikÂyet gelsin kapatırım. Bu yıl icin odemem gereken kira miktarı 90 bin TL. Ancak daha odemeyi yapamadım” dedi.
''HERKESE EŞİT DAVRANILSIN''
Unsal, Kaş genelinde bulunan 50’ye yakın plajdan en az 47’sinde kacak yapıların bulunduğunu, en iyi durumda olan birkac tesisten birinin kendilerine ait olduğunu one surdu. Unsal acıklamasının devamında "Burada herkese aynı uygulama yapılsın. İdareciler herkese eşit davranmalı. Butun bu yaşadığımız surecte Kaymamak Bey şahsi davranıyor" dedi.