Wow 3.3.2 Private Server'a Girmek
İlk once Wow indirmen gerek. Bunun icin de http://www.wow-europe.com/en/downloads/client adresinden downloader'ı indiriceksiniz. Sayfanın biraz aşağısında Download the Game Installer şeklinde başlık var, o başlığın altında downloaderı indirebileceğin bolum mevcut. Ordan English yazısının karşısındaki PC yazılı resme tıkla ve indir. Downloader indikten sonra calıştır ve sırasıyla, once World of Warcraft(Klasik Wow), o kurulduktan sonra tekrar downloaderı calıştırarak World of Warcraft The Burning Crusade'yi en son da World of Warcraft Wrath of the Lich King'i indir.(Not: İlk Wow'u kurduktan sonra Burning Crusade'yi kurma işleminde Install yerine Play cıkıyorsa Burning Crusade'yi kurmayın. Direk Lich King'den devam edin. Bende Burning Crusade kurulumunda Play geldiği icin soyluyorum). Kurulum işlemi tamamen bittikten sonra kısayola sağ tıklayıp ozellikler => Dosya konumunda ac / Hedef Bul tıklayın. ("Dosya konumunda ac" Win7 kullananlar icindir) Ordan Wow.exe'ye sağ tıklayıp ozellikler deyin. Bu kısımdan Wow'un versiyonunu kontrol edicez. Genel veya Ayrıntılar sekmesinde oyunun Versiyonu yazar. Eğer versiyon olarak 3.3.2 gosteriyorsa sorun yoktur. En son surum kuruludur pc'de. 3.3.2 yerine daha duşuk bir versiyonu yuklu ise oyunu normal olarak kısayolundan başlatıp Update etmesini bekleyin. Eğer update etmezse buradan bildirebilirsiniz. Surumunuze gore patch indirip elle kurarsınız. Kurulum ile ilgili işlemler bu kadar, şimdi bir server secip server'a girmeyi gostericem. İsterseniz bu linkten Google arama sonuclarından server listesi veren sitelere goz atabilirsiniz. Ben size en kaliteli site olan WowStatus.net'ten server bulup girmeyi gostericem. WowStatus.Net buradan listeye giriyoruz. Version yazan yere dikkat edin. Sectiğiniz serverın Version'u 3.3.2 olmalı. Kısa bir bilgi verelim. Fun server: Genelde en yuksel levelden başladığınız (80 lvl), oyunu incelemek veya PvP yapmak icin kullanılabilecek serverlardır. High: Orjinal Wow'un derecesine yakın serverlardır. Very High: Orjinal Wow derecesine daha yakın serverlardır. Blizzlike: Orjinal Wow derecesine en yakın private serverlardır.(orjinal wow oynar gibi oynamak isteyenlere onerilir.) (Dipnot: Serverların karşılarındaki ulke bayraklarına dikkat edin ve İngiltere bayraklı olanları tercih edin.) Bu bilgilerden sonra konuya donelim. Yukarıda da belirtildiği gibi kendinize uygun derecede ve versiyonu 3.3.0 olan bir server buldunuz diyelim.Ornek vererek anlatalım, orneğin http://www.wowstatus.net/detail.php?server=679904 bu linkteki server'a girmek istiyorsunuz diyelim. Server Detayları aşağıdaki gibi; Alıntı:
Homepage:(Serverın web sitesi) = http://anowow.com
Account Signup Page:(Server'a kayıt olma adresi) = http://anowow.com/register.php Server Address:(realmlist.wtf dosyasına ekleyeceğimiz IP) = anowow.com XPRate:(Server'ın derecesi) = funserver Language:(Server Dili) =
Location:(Serverın ait olduğu bolge) = Europe State:(Bu kırmızı carpı işaretli ise servera girmeyin) =

Once belirtilen Server'a kayıt olma adresi'nden servera kayıt oluyoruz. Kaydımızı başarı ile gercekleştirdikten sonra yukarıda Server Address yazan yerin karşısındaki adresi kopyalıyoruz. ( anowow.com ). Daha sonra masaustundeki Wow kısayoluna sağ tıklayıp ozellikler diyoruz. Dosya konumunda ac veya Hedef Bul'a tıklayarak oyunun klasorlerine giriyoruz. Buradan Data klasorune giriyoruz. Yine enGB klasorune giriyoruz. (Eğer global sitesinden indirdiyseniz enUS yazar. İşlem yine aynı devam edelim). Burada realmlist.wtf adında bir dosya bulunuyor. Bu dosyayı Not defteri ile acıyoruz ve ilk satırındaki "set realmlist ................." yazısını silerek yerine "set realmlist anowow.com " yazıyoruz.( anowow.com - az once serverın sayfasından kopyaladığımız Server Address kısmı) ve kaydediyoruz. Daha sonra World of Warcraft'ın kurulu olduğu klasorden Wow.exe'ye tıklıyoruz ve oyun direk acılıyor. Oyun acılınca sol aşağıdaki Show Launcher yazısının yanındaki işareti kaldırıyoruz ve oyuna, private serverın sitesinden aldığımız uyelik adımız ve şifremizle giriyoruz.(Show Launcher yazısının yanındaki işareti kaldırmamızın nedeni, oyuna masaustunden direkt olarak girebilmektir. İşareti kaldırdıysanız artık masaustundeki Wow kısayolundan da oyuna girebilirsiniz.). Bu yazı kesinlikle alıntı değildir arkadaşlar. Bugun ben bu şekilde oyuna girdim. Ornekte verdiğim serverdayım. Dediğim gibi ben de bugun yaptım bu işlemi o yuzden cok ayrıntılı sorunlarınıza care bulamayabilirim ama yazdığım yerlerde takıldığınız yerler olursa yardımcı olmaya calışırım. Dipnot: Bu konuyu başka bir konu altında paylaştım. Konu başlığının iceriğe daha uyumlu olması icin yeni başlıkta actım.
[-Konu son surum Wow'a Guncellenmiştir.-]