Ulkenin birinde, cok akıllı bir papağan yaşardı. Buyuk bir ağacın ustunde yuva kurmuştu. Ağacın kovuğunda da bir cakal, yavrularını buyutuyordu. Cakal ara sıra ava gidince, papağanın yavruları aşağı iniyordu. Ağacın kovuğuna girip cakalın yavrularıyla oynuyorlardı. Anne papağan, bu durumdan hic hoşnut değildi. Bir gun yavrularını toplayıp oğut vermeye başladı: - Yavrularım! Kendi cinsinizden olanlarla arkadaşlık edin. Cakalların size zarar vermelerinden korkuyorum. Fakat yavru papağanlar, annelerinin sozunu dinlemiyorlardı. Bir gece cakal, yiyecek bulmak icin uzaklara gitti. Bu arada bir kurt gelip cakalın yavrularını yedi. Cakal donduğunde yavrularını bulamadı. Cok uzuldu. Yavrularının başına gelenlerden papağanın yavrularını sorumlu tuttu. - Onlar bu kadar ses cıkarmasaydı kurt yavrularımı bulamazdı. Ocumu alacağım, papağanları mahvedeceğim, diye yemin etti. Nasıl bir kotuluk yapacağını duşunurken arkadaşı karakulak ona akıl verdi.- İyisi mi kendini yaralı gosterip bir avcıya gorun. Sonra onu, bu ağacın yanına surukle ve saklan. Avcı, papağanları avlayacaktır.CakaL, Karakulak'ın dediği gibi yaptı. Avcıyı peşine taktı, ağacın yanına gelince saklandı. Avcı, cakalı kaybedince etrafı araştırdı. Ağacın tepesindeki papağan yuvasını gordu. Hemen cantasındaki ağı cıkarıp attı. Papağan ve yavruları ağa takılmışlardı. Papağanlar cırpınıyorlar ama ağı delip kacamıyorlardı. Papağan, telaşlanan yavrularını yatıştırdı. - Korktuğum başıma geldi. Arkadaşlık ettiğiniz cakalların annesi bize bu kotuluğu yaptı. Ama olan oldu bir kere. Şimdi buradan kurtulmanın caresine bakalım. - Nasıl? diye sordu yavru papağanlar. Anne papağan cevap verdi: - Olmuş gibi davranın. Hareketsiz durun. Sizi ağdan atınca da ucup gidin. Ben sizi sonra bulurum. - Oyle yaptılar. Avcı ağı aşağı cekti. Sonra da ağı acıp hayvanlara bakmaya başladı. Yavru papağanlar kaskatı kesilmişti. Avcı, "Her halde korkudan olduler." diye duşunerek onları attı. Yavru papağanlar, atıldıkları yerden kalkıp uctular. Bunu goren avcı sinirlendi. - Bana oyun oynadılar, dedi ofkelenerek.Cakalı aramaya başladı.Buldu ve kafasını ezerek oldurdu. Cakallar hep yok olmaya mahkumdurlar..Anlayan anladı sanırım...Emdiği memeyi kesenin cakaldan ne farkı vardır ki zaten..Birisi kral olur clan başkanı olur ama ona biri demedi sanırım tum bunlarla ADAM OLUNMAZ No polemik no stress only zevk __________________