Afyonkarahisarspor, Afyonkarahisar ilinin, Sandıklı Belediyespor ile Spor Toto 3.ligdeki iki temsilcisinden birisidir.
2011-2012 sezonunda 3.lig 3.grupta mucadele etmekte olup oynadığı 6 mac sonunda topladığı 9 puanla 19 takım icinde 8. sırada yer almaktadır. Maclarını 10.000 kişilik Afyon Ataturk Stadyumunda oynamaktadır.
Renkleri Mor Beyaz'dır. Mor ve Beyaz haşhaş ciceğinin renkleridir. Mor-Beyaz renklere Afyonkarahisarspor ile beraber Superligde mucadele eden Orduspor, 3.ligde mucadele eden Hacettepespor ve Gebzespor kulupleri sahiptir.
2005 yılında Afyon Şekerspor'un yonetim kurulu kararı ile isim değiştirmesiyle kurulmuştur.
1967 yılında Mor Beyaz renklerle kurulan, 1967-1974 arası 2.ligde mucadele eden 1974-1975 sezonunda 3.ligden duşunce kapanan Afyonspor'un ve 1981 yılında Bordo Beyaz renklerle tekrar kurulan, 2004 yılında amator lige duşunce kapanan Yeni Afyonspor'un devamı niteliğindedir.
2010-2011 sezonunda Spor Toto 3. Lig 2.Grup'ta mucadele etmiş, uzun sure acık ara lider goturduğu ligi Kırklarelispor'un ardından 2. bitirmiş ve playoff macında Altınordu'ya 90+5'te yediği ve uzun yıllar unutulmayacak dramatik golle 2-1 mağlup olarak 2.lig hayallerini sonlandırmıştır.
wikipedia
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ansiklopedi
- Afyonkarahisarspor[PDT®]