Cooking Guide
Oyun Dünyası0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Oyun Dünyası
- Cooking Guide
-
30-09-2019, 12:46:52Cooking Guide Cooking coğunuzun bildiği uzere yemek pişirme mesleği... Kestiğiniz moblardan yada fishing mesleğiniz varsa fishingte tuttuğunuz balıkları pişirerek geliştirdiğiniz ve size healt vermesi yanında ayrıca stamina spirit mana reagent healing atack power agility spell damage v.s v.s ozellikler veren yemekler yapmanıza yarar....Cok cok gerekli olmadığı gibi cok kimsedede yoktur bu meslek.. fishingle birlikte kasarsanız cok daha rahat ve eğlenceli olur lvl up ı.... Ben 1 gunde 225 2. gunde 300 kastım gayet hoş ve zevkli bir meslek tavsiye ediyorum... İnternette baya aramama rağmen Cookingle ilgiili iyi bir Turkce guide gormedim, ben bilgim dahilinde burda yazıcam sormak istediğiniz konu olursa sorun cevaplıyim... Cooking mesleği icin ilk olarak yapmanız gereken herhangi bir şehirde Cooking Trainer bulup 1s gibi bir miktara Cooking mesleğini oğrenmektir... Trainer size 150 lvl e kadar belirli yemek yapabilme yetenekleri verir 150den sonra her secondary meslekte olduğu gibi bir gorev yapmanız gerekir hepsini aşağıda yazıcam.. Cooking mesleğini oğrendiniz şimdi ne yapmalısınız.. ? Dediğim gibi eğer fishinginiz varsa tuttuğunuz belirli balık pişirebilme Recipeleri var bunları bulmanız gerekir ki fishing trainerlarda bulunur.. tutun tutun pişirin yiyin bu Fishinginiz yoksa duşuk lvl olduğunuzu varsayarak soyluyorum gorev yaparken kestiğiniz belirli hayvanların icinden cıkan eat, clam, legs gibi dropları alıp pişirebilirsiniz.. İlk olarak yapmanız gereken cooking oğrendikten sonra trade Goodslarda veya Cooking Suplisse larda satılan wood ( tahta) ve cakmak taşı (ingilizcesini unuttum şimdi) almalısınız..Cookingte yemek pişirebilmek icin tabikide ateş yakmanız gerekir buda cookingle aldığınız basic Campfire skiliyle olur bunun icinde wood ve cakmak taşı gerekir her ateş icin bir odun ve bir taş yani taşı bir tane almanız kafi ama odun her ateş icin bir tane yakacağınızdan ona gore almalısınız... Allylar icin soyluyorum Stormwindte warrior trainer ın yanında bir cookin Supplise var orda baya bir cooking recipesi bulabilirsiniz.. Unutmyayın bu meslekte en onemli şey recipe dir bunları bulduğunuzda veya gorevlerden aldığınızda atmayın kullanın... Cookingi kasarak 150/150 yaptığınızı varsayıyorum .. 150/150 yaptıktan sonra (Allylar icindir bu bilgi horde tarafını bilmiyorum bilen arkadaş yazarsa iyi olur) Ashanvaleye gidiyorsunuz, Coğu kişi astranarda arıyor yanlış ashanvaleye gideceksiniz 50.57 diye bir kordinatı olması lazım orda bir General Goods NE Elf ablamız var ordan 9s ye mi ne expert cookbok satın alıyosunuz ve skiliniz 150/225 oluyor.. Bulamazsanız uzulmeyin ordan alıp karaborsa eh e koyan elemanlar var biraz daha pahalı alabilrisiniz ama baktığım kadarıyla fiyatları 9g gibiydi ceşitli recipelerle ve fishingle desteklediğiniz cookingi 225 yaptığınızda iş bundan sonra başlıyor ve gorev yapmanız gerekiyor.. Master Cooking Gorevi: Tanariste innkeeperın icinde hemen sağ tarafta BUTCHER adına bir goblin var bu amcadan gorevi alıyorsunuz... Bilmeniz gereken şeyse 225 skil yapmadan bu amca gorevi vermiyor 224te gidipte almaya kalkmayın yani gorevde sizden 10 Giant Egg 10 Zeiss Clam 20 Alterac Swiss istiyor.. 10 Giant Egg: Tanariste ortalarda Fire Roc vey Roc adında kuşlar var onalrdan cıkıyor farmlaması gercekten zor.Lvliniz 40 falansa baya uğraşırsınız... ayrıca hinterlandsta moonkine benzeyen moblardan baya kolay duşuyor onuda soliyim.. Roclardan cok zor droplanıyor Giant Egg.. 10 Zeiss Clam : Yine Tanariste sol ustte suda gezen agresif kaplumbağalar var unutmayın uzerindeki yazı kırmızı olcak sarıalrdan cıkmaz ismini unuttum şuanda pure bilmemneydi.. onların icinden deniz kabukları cıkıyor ve kabukları actığınızda bunlar cıkıyor farmı kolay hemen her kaplumbağadan cıkıyor.. Ayrıca Hinterlandsta balık tutarsanız ordan cıkan Midyelerin icindende cıkıyor... 20 Alterac Swiss: Bunu satın alabiliyorsunuz nerden farmlandığını bilmiyıorum ama Blasted Landsta sağdaki kalede en ustteki bir NE ELF bunu size veriyor sanırım eastern pleguelandstede vardı saatn bi amca... Gorevi yaptınız ve tekrar Tanarise gidip Sevgili Goblinimiz BUTCHER e veriyoruz size 20 +12 stamina +12 spirit veren Clam veriyor ayrıca sizi master cooking yapıyor yani 225/300... 225ten sonra bulduğunuz reciperlerle cookingi tekrar kasıyorsunuz .. 300+ olduğunuzda honor holdta Master cookbok satan bir amca var ondan bu kitabı alıyor ve skilinizi artissian yapıyorsunuz.. ve sona outlande geciyorsunuz ve burdan sonra heycan başlıyor size Outlandten ve azerothtan cıkan bazı recipeleri yazıcam.. bunlar fishingle desteklenen cooking recipeleridir.. Fishing olmadan cooking recipeleri var onalrıda bulabilirseniz istediği dropları bulup yemek pişirebilirsiniz... Bloodfin Catfish -------- Broiled Bloodfin ---- +20 Stamina, +20 Spirit Lightning Eel ------------Stormchops -- ------- Zap lighting Raw Greater Sagefish ----Sagefish Delight---- 6 Mana/5 seconds Raw Nightfin Snapper ----Nightfin Soup --------8 Mana/5 seconds Spotted Feltail --------- Feltail Delight ------- +20 Stamina, +20 Spirit Winter Squid ----------- Grilled Squid --------- +10 Agility Enormous Barbed Gill Trout --Hot Buttered Trout—Buff vermez ama 7500 health 7200 mana restore eder, iyi paralara satılır. Şimdi vereceklerim outland de bulunuyor.Nefis bufflar. Crescent-Tail Skullfish ----Skullfish Soup --- +20 Spell Critical Strike Rating, +20 Spirit Deviate Fish -----------------Savory Deviate Delight -- Pirate or Ninja Figluster's Mudfish -------- Grilled Mudfish ----------- +20 Agility, +20 Spirit Furious Crawdad -----------Spicy Crawdad -----------+30 Stamina, +20 Spirit Golden Darter -------------- Golden Fish Sticks ------ +44 Healing, +20 Spirit Huge Spotted Feltail ------ Fisherman's Feast ------ +30 Stamina, +20 Spirit Icefin Bluefish -------------- Poached Bluefish ------- +23 Spell Damage, +23 Spirit Zangarian Sporefish ----- Blackened Sporefish ---- +20 Stamina, +8 Mana/5 seconds ozellikle Savory Deviate Delight -- Pirate or Ninja recipesi cok sağlam bir recipe.. Bunu bulup oğrenirseniz ve pişirirseniz coksağlam paralara gidiyor sadece recipesi 300 400g civarı.. Dropu ise The Barrens ten duşuyor ve ben 2 gun uğraştım hala duşmedi orda devekuşu veya at adamları dfarmlarsanız duşuyor.. daha ayrıntılı bilgi icin thottan veya wowheadten Savory Deviate Delight diye arattırın gosterir... ayrıca bişeye değinmek istiyorum bu mesleğe cok gerek olamdığını soleyen veya yaptığı yemekleri yemeğye gerek duymadığını soyleyen arkadaşlar olabilir bir nevi haklıda olabilirler yalnız şoyle bir hesap yaparsak .. Diyelimki Raide girdiniz ve gittiniz 5 Elixir Healing Power aldınız ahede fiayatı yaklaşık 15 25g arası 1 saatte 50 healing verir... ben onu almadan once gider Golden Fish Sticks alırım ki 10 tanesi 10g gibi bir para ve size +44 healing verir.. veya bunu coğaltabiliriz +30 stamina veya +25 agility gibi yemeklerden alabilirsiniz ben healer olduğumdan heal konusunda ornek verdim.. Para kasmak isterseniz kasılabilir ama buna bel bağlamakta garip olurdu... Guide ( pek guide denilemez ama ) tamamen benim kafamdan yazdığım bilgilerden oluşmaktadır + ozellik veren yemek recipeleri harici herşeyi kafamdan yazdım yanlış bulduğunuz avrsa duzeltelim ben kastığım icinkendi kafamdan ayzdım.. herhangi bir alıntı veya aynak yok.. Kaynak beynim :P herkese teşekkurler... __________________