Merhabalar, 1 yıl kadar once Blizzard'a karşı inancımı yitirip, o gereksiz patchlerden usanıp, eski guzel WoW hayatıma donmek istedim, her ne kadar daha onceleri sıcak bakmadığım bi olay olsa da, beklediğimden daha iyi olan vanilla deneyimime başladım. Sizlere şuan oynadığım, aktif bir developer ve gamemaster takımı olan, bug neredeyse yok denilecek kadar olan, ama reportlar sonucu ufak tefek şeyleri bile fixleyen serverdan bahsetmek istiyorum. Bunun nedeni reklam yapmak falan değil, tamamen serverda bir Turk guildinin kurulmasını istememdir. Bulgar, Rus, Amerikan, Leh guildleri var, neden bir Turk guildi olmasın. Hepinizin o eski gunleri 60 ve 70 zamanını ozlediğine eminim, o gunler bir başkaydı, geri getiremeyiz tabi ama belki birlikte eğlenip biraz olsun yakınından gecmeye calışabiliriz. Oynadığım serverın sitesi www.wow-one.com , ayrıntılı icerik, nasıl bağlanılacağı gibi bilgiler orda mevcut zaten, şuan forum bakımda ama portalda bilgiler mevcut. 2 tane 60 level serverı ve bir tane yeni acılmış 2.4.3 serverı bulunmakta. Serverları kısaca onların verdiği verilerle tanıtayım: -Warsong- Vanilla Wow Realm Highrate 12x leveling | Blizzlike raiding Naxxramas Progression Warsong serverı, anlaşılacağı gibi 12x bir oranla kazanıyosunuz xp'yi, raidler blizzlike, aynı normal serverlardaki gibi olmasına ozen gosterilip programlanmış. MC,BWL,ZG,AhnQ 20, AhnQ 40 tamamen calışıyor ve bir ay once falan sanırsam Naxxramas'ı release ettiler, birinci kanat acıldı ve kanatları acmaya devam edecekler. Populasyon : Herhangi bir saatte girdiğinizde en az 1500 + oyuncu online oluyor. Populasyonun max olduğu saatlerde (raid saatleri vs) 3500 + oluyor. Al'Akir Vanilla Wow Realm Instant 60 | Blizzlike raiding BWL/AQ40 Progression Pathfinding Enabled Bu serverda da, direk 60 char yapabiliyorsunuz, yine raidler ve herşey blizzlike, populasyonu Warsong'a gore az tabi, daha cok char test ve bg icin yada direk 60 level olmak isteyenler katılıyor. Archangel 2.4.3 realmi de henuz 1 hafta filan oldu acılalı, 1k oyuncu oluyor ama daha yeni diye cap koydular bu yuzden 600 kişi de sıra bekliyor, bir iki haftaya cap kalkar ve online sayısı 1500-2500 arası değişir diyebiliyorum şimdilik. Kendi ağızlarından serverları nasıl tanımladıklarına bakalım : Vanilla realms features: Our vanilla realms are highly modified for guaranteed lagless gameplay on high population (Serverlarımız, yuksek derecede duzenlenmiştir ve yuksek populasyonda lagsız bir oyun garantisi veriyoruz) Blizzlike raiding scripts | 10-20-40 man raids around the clock (Bu zaten anlaşılır heralde.) Hardcore PvP and Battlegounds | BG's up whole day | Outdoor PvP (Hardcore PvP ve BG ler, BG ler gunun her gun ve gunun her saati aktif, World PvP yapılıyor.) Blizzlike Classic Honor system | Real ranks with Honor Decay (Blizzlike rank sistemi var, rankler aynı orjinal 60 zamanı gibi, rank update sistemi de olması gerektiği gibi sorunsuz calışıyor.) Anti Cheat engine uniquely made for Feenix (Blizzard'daki warden gibi kendilerine ozel geliştirdikleri bir anti-cheat sistemi var oyunda, hack vs kullanımı ve avantaj elde etmelerini onluyor oyuncuların.) Biraz yorum yaptım tabi acıklarken, direkt ceviri olmayabilir yukarıdakiler Bu serverlarda donate sistemi mevcuttu (şuan kapalı bir suredir), fakat yeni bir server acmayı planlıyorlar, donate yok ve 1x leveling, tam blizzlike, level bakımından da biraz sure alacak 60 olmak. Tum her şey calışıyor, ozellikle 60 serverlarında, 70 serverı daha yeni olduğu icin uzerinde bazı hotfixler yapılıyor. Eğer oynamak isterseniz, beklerim, Turk oynayan sayısı 20-30 civarı sanırsam, ama yabancı guildlere dağılmış şekildeler. İlginiz icin teşekkur ederim, herkese kolay gelsin. Site adı yukarıda kaldı, tekrar hatırlamak isteyenler icin : www.wow-one.com Saygılar __________________