Oncelikle selam arkadaşlar. Gecen sene yaptığım gibi yeniden content sonuna gelmeye başladığımız icin sizlere iki tane efektif gold kasma yontemini detaylıca acıklayacağım. Bu yontemler ile en azından kendinizi dondurecek kadar gold kazanabilirsiniz. Ayrıca server ekonominize bağlı olarak daha cok da kazanmanız olasıdır. Gereksinimler: -level 90 olmak - makul derecede bir geara sahip olmak (timeless, lfr gear olursa fena olmaz) - classınıza biraz olsun hakim olmak(modları multi yaparak oldurmek ve biraz seri olmak-bu zaman acısından onem taşıyor) Evet, gereksinimler de uyuyorsa size haydi başlayalım Yontem 1) Once Auction house dan 3-4 adet veya deneme amaclı 1 adet Potion of luck alarak Vale of Eternal Blossoms a gidiyoruz. Potion of luck ı kullanın Resimdeki haritada gorduğunuz bolgelerde kitleler halinde ve veya 3er 5er etrafta takılan mogular var (humanoid). Bu mobları işaretlediğim bolgelerden kendinize bir rota cizerek toplaya toplaya ama kendinizi oldurtmeden -ki kendinizi ayarlarsınız- oldurun. Potion of luck sayesinde cantanıza makul miktarlarda chestler duşecektir. Bir de (potion of luck ile bağlantısı olmayan)ancient guo- lai key duşer. Bunlar cok işimize yarayacak. Şimdi artık vaktinize gore surekli aynı şeyi yaparak bir bolgedeki mobları katledip lootlayın sonra diğerine gecin kısa zamanda el cabukluğu kazanacaksınız. Ben o kadar alıştım ki ellerim kendi kendine yapmaya başladı artık Potion of luck bittikce tazeleyin ve tavsiyem 1-2 saat farm edin. elinizde bircok chest ve en azından 10-15 adet key gececektir. Bir de elbette mote of harmony cıkacaktır bol bol, bunları birleştirip vendordan ceşitli craft itemleri satın alabiliriz. Ayrıca zamanla kastıkca skyshard denilen item da duşebilir -ki duşecektir de- bu itemlerın 10 tanesini 1 adet sky crystal a cevirdiğinizde bu harita bolgesinde ucan Alani mountunu ya kendinize alabilirsiniz ya da belirli k gold karşılığında (whisper aracılığı ile şu kadar k gold icin alaniyi satıyorum) diye satacağınız adama ileterek guven verebilirsiniz. goldu aldıktan sonra satacağınız adamla parti kurup loot master olarak onu promote ederseniz gerisinde size sadece alaniyi kristal aracılığı ile cekmek kalacaktır. Adamda cat diye kesip mountuna kavuşur. Sizde 10-15 k goldunuzu havada kapmış olmanın mutluluğuna erersiniz. (Bu shard biriktirme olayı zamana ve şansa bağlıdır unutmayın) Şimdi efendim... Keyleri topladık, goldda geldi lotolardan, harmony de geldi, treasure chestlerimiz de cantamızda. Once chestleri cantamızda acarak ekstra goldları toplayalım. Bir de uzerine bu chestlerden leather, ore, ekstra cloth cıkacak, tabi mogulardan da cloth cıkıyor. Keylerimizi resimde gosterdiğim yere gidip chestleri acarak lootluyoruz her bir chestten yaklaşık 25-35 gold arası para cıkıyor ve bir de random hammadde... Son olarak da harmony trader a gidiyoruz . Danky isimli shrine of two moonsta hemen ortada olan amcaya gidip professionunuza veya serverınızda guzel golda giden bir itemı secip harmonylerimiz bitene kadar alalım. (Eğer harmonylerle guzel ve ah de giden craftlar yapıyorsanız onun icin de kullanıp satabilirsiniz) Artık chestlerden cıkanları da mesleğinize gore cıkan malzemelerleri ya craft yapıp ah ye koyarsınız veyahut direkt hammadde olarak. Kısaca hem cantayı goldla dolduruk hem de hammadde ile ki onlar da aktif bir serverdaysanız ille ki gold olarak size gelecek. Guzel birkac ornek vermek isterim: Ben orneğin jw ve miner ım. Şimdik bu chestlerden cıkan clothları direkt ah ye koyuyorum mecburen, ardından da mote of harmonylerimle ve chestlerden cıkan oreleri de değerlendiriyorum. Eğer cıkmışsa White tirilium ve black tirilium ları hemen smelt edip bar yapıyorum. Mote of harmonylerle de gene tiriliumlar alıp bunlarıda olabildiğince bar yapıyorum. Sonra eğer ghost iron da cok cıkmışsa ya bar yapıyorum ya prospect artık serverdaki durum ne ise. kimi serverda gemler pahalıdır kiminde hammadde kiminde bar. bunları da yapıp ah ye koyuyorum. Sonra işleme ya burada devam edin tekrar ya da sıkıldıysanız bu sefer de şu ikinci yonteme gecin hazır ah den paracıklarınız gelene kadar Yontem 2) Bunu cok uzatmayacağım :P 85 lvl bolgesindeki (Twilight highlands de bulunan) Grim batol dungeonununa normal zorlukta girin. Mobları gearınızın yettiği miktarda cekerek oldurun ve lootlayın. Gayet yeterli miktarda ve oranda yeşil item cıkacaktır. Dungeonu bitirin . 15 dakikada maks. biter zaten. Şimdi elinizde kesinlikle bir suru yeşil item, ve en az iki stack (tailorsanız daha fazla olmalı) embersilk olacaktır. Yeşi itemlerı ya satarsınız yada enchantter varsa ve serverınızda ench malzemeler para ediyorsa disenchant edersiniz, tailorunuz da varsa hem clothlardan ve ench malzemelerinden bag yapabilirsiniz. Boyle imkanlarınız yok ise 'abi ben fakirim oyle şeyler yok bende' diyorsanız satın bosstan cıkan mavileri, mobların yeşillerini hepsini... clothları da ah ye koyun, eğer moblardan rare item cıkarsa onu da koyun, bir de eğer serverınızda yeşil ama goruntusu guzel transmogluk item varsa bakın ah ye piyasa yaparsa onu da koyun. Dungeonu Bir saat icerisinde 5 kez yapabilrisiniz. Ben 8-9 dakikada bitiriyorum maks. Full heroic itemler bayağı yardımcı oluyor, fakat siz de oyalanmazsanız ksıa surede bitirirsiniz. Boyle boyle ah ye bile bağlı kalmadan gold kasarsınız. Bundan da sıkılınca gene mogulara gecin boyle bir saadet zinciri oluşturun kendinize Umarım faydalı olmuştur efenim iyi oyunlar diliyorum... __________________