Mageler ofansif acıdan cok kuvvetli ancak defansif acıdan da bir o kadar zayıftır.Bunda tabi ki Armorlarının duşuk olması buyuk rol oynar.Bu dezavantajı mesafe acabilecek buyuleri doğru zamanda kullanarak avantaja donuşturmek ise sizin elinizde. Mageler uzaktan saldırı ve alan uzerine yapılan damage larda uzman bir classtır.Onemli olan rogue,warrior gibi melee class larda rakiple mesafe bulundurmak,mage,warlock gibi casterlara karşı ise ilk hamleyi doğru şekilde yapabilmektir. Mage Secebileceğiniz Irklar:Human,Troll,Gnome,Undead Giyebileceği Zırh: Cloth Armor Kullanabildiği Silahlar:Staves,Wands,Dagger ( Teach ile),1h Sword (Teach ile) Mage icin onemli statlar:Stamina,Intellect,Spirit Dediğim gibi magelerin dezavantajı defanslarının duşuk olmasıdır.Rakibi kolayca oldurebilirsiniz ama bunu yapabilmek icin sizin hayatta kalmanız gerekir.Bu yuzden Stamina cok onemlidir.+1 stamina = 10 hp .Mage’in eksilerinden biri olan duşuk hp’yi stamina veren zırhlar giyerek yukseltebilirsiniz.Intellect de mage icin stamina kadar onemlidir.Intellect’iniz ne kadar yuksek olursa o kadar cok mananız (1 Intellect = 15 mana) , ve o kadar cok critical vurma şansınız olur. Not:Alliance’da Intellect’e bonusu olduğu icin Gnome acmanızı oneririm. Mageler 3 ayrı buyu dalında uzmanlaşabilir.. Bunlar Fire,Frost ve Arcane’dir. Fire: Damage’a onem veren bir daldır.Fire ile cok yuksek damagelar verebilirsiniz.Ama mananız bir o kadar hızlı azalır. Frost: Duşmanınızı yavaşlatmak,defansınızı guclendirmek ve daha zor olmek icin frost birebirdir.Duşmanınızı yavaşlatınca daha fazla buyu atabilirsiniz.Fire kadar damage veremeseniz de cok daha fazla hayatta kalırsınız. Arcane: Arcane ise bircok kişi tarafından yan dal olarak gorulebilir.Fakat tek başına da cok etkilidir.Yine de coğu player fire veya frost’un yanına arcane takviyesi yapmaktadır.Bunda da cok haklılar cunku Arcane buyulerini kullanmayan bir mage’in rakibini yenebilme olasılığı cok duşuktur.Improved Counter-spell,ınstant Arcane explosion,Evocation ve Presence of Mind gibi onemli buyuler arcane tree’sinde mevcuttur. Mage’i Hızlı Kasmak: Mage olarak doğru grind noktalarını biliyorsanız kasması kolay bir classtır.Reputation arttırmasına bazı guzel oduller vermesine rağmen questler bence kasmak icin grinden daha etkisiz bir yontemdir.Instance larda level 60’a gelene kadar on planda tutulmamalıdır.Fire/Arcane (presence of mind’i almadım) tree’siyle cok rahat grind yapabilirsiniz.2.5 saatte 60k kastım,ve bu zaman diliminde Bg’ye de uğradım.Tek dezavantajı pvp’de neredeyse hicbir şey yapamamanız.Frostla ise daha zor kasılır cunku fire kadar yuksek damage veremezsiniz. Not:E ve Q tuşları cok onemlidir..Bircok mage’in bunu yapmadıklarını gordum ama unutmayın frost nova’dan sonra geriye yurumek %70, e ve q tuşları ile yana koşmak ise %100 hızdır. Grind ile kolay kasmak icin Fire Tree si kullanıyorsanız,ana combonuz Fire Ball + Fire Ball + Fire Ball + Frost Nova (mesafe acılır) Fire Ball + Olmediyse olene kadar Scorch Kasarken Mage Armor’u kullanmanızı tavsiye ederim cunku buyu atarken mana rejenerasyonunu sağlamaktadır.Dikkat etmeseniz de bu cok buyuk bir değişiklik oluşturmaktadır. Dire Maul Taktiğiire Maul’da magelerin yapabildiği ozel kasma tekniği var.Bircok kişinin bu taktiği ovmesine rağmen denedim ve cok da buyuk bir fark yaratmadığına karar verdim.Yine de kullanmak isteyenlere anlatacağım..Bu taktik level 52’den sonra kullanılabilir. Dire Maul East’e gireceksiniz.(Alt giriş) Hemen başlangıcta 6-7 tane Level 54 Elite olmayan bitki şeklinde mob bulunmakta..Mana Shield’ı cekip wand ile birine ateş edeceksiniz(Scorch’da atabilirsiniz wand’in otomatik atışı zamanlamayı bozuyor)..Mobların hepsi uzerinize gelmeye başlayacaktır.Hemen onunuze Flamestrike atmaya başlayın,moblar size geldiğinde size damage veremeden(mana shield yuzunden) flame strike buyunuz damage vericektir.Frost nova ile yaratıkları dondurun hemen arkasından Cone of Cold’u kullanın.Yaratıkların canı azalmış olacaktır.Onları oldurmek icin ise Arcane Explosionları kullanın.Hemen instance’dan cıkın ve party’niz varsa baştan kurun,yoksa yeni bir party kurup iptal edin.Boylece instance resetlenecek ve tekrar aynı işlemi yapabileceksiniz.Yalnız bu taktiğe alışmak zaman gerektiriyor başlarda cok fazla olebilirsiniz. Notire Maul'dan gelen xpler duşurulmuş.Bu yuzden eskisi gibi 60k xp/hour yapmak mumkun değil..
ALINTIDIR