Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen Riallus
Hayatta yapacak başka işlerim guclerim var, arada sırada oturur yarım saat kasarım diyorsan bulaşma derim, cunku bilmemek mutluluktur. Yoksa benim gibi canı cananı bir kenara bırakıp ruyanda bile wow oynarsın. Misal bu gece ruyamda sabaha kadar Baron'a 45 dakika da nasıl dalarım nasıl keserim diye diye non stop Strat koştum. Ne anladın şimdi bu dediğimden? Hicbişey, ama anlayan hemen diyecek şimdi o quest kaşardır iyi şanslar diye.
Abi sana kıyamadım al sana cozum: ALINTIDIR ------------------------------------------------------------- pIRCHman: Pekala .. Blizz’in ustu kapali olarak soz ettigi Tier 0,5 setleri nasil toplaniyor? Yemedim .. icmedim .. sizler icin kendimi feda edip topladim. Peki nasil oldu bu? Anlatiim .. kastiginiza degermi degmezmi ? Artik o karari siz werin. Kuskusuz Ally icin anlatacagim ama icimde bir his Horde’nin Questlerinin de ayni oldugunu soyluyor ( benimle ayni seyleri yapan Horde’ler gordum de ) Ally’in Questlerini Deliana diye bir hatun weriyor, kralin odasinda ( IF ) kapinin yaninda duruyor hemen .. onunla konusuyor ve Questi aliyorsunuz. ( Horde Questini Mokvar veriyormus ) BIR-An Earnest Proposition Sizden istenen Winter’a gitmeniz ve frostsaber kesmeniz .. kaplanlardan blood dusuyor, 15’i tamamladiginiz zaman Deliana’ya geri gidiyorsunuz .. yaninizda Tier1 item’i goturuyorsunuz ( ben Devout goturdum ) ayrica aPlaya 20g veriyorsunuz .. tatatataaa .. Tier setiniz sinif atladi. Ne kolay degil mi? Degil iste .. ApLa once Quest wermiyor, birileri ile kavga ediyor .. sonra onlari yatirip size olan biteni anlatiyor. Bir dusmani warmis, bunu indirmek istiyormus .. onunla konusmaliymis ama dusmani oluymus .. yani bir ghost ile konusmaliymis. Size diyor ki .. Tanaris’e git .. al bu Blood orneklerini .. Gadgetzan’da Mux Manascrambler’i bul ( kentin icinde .. hanin hizasindaki klubede ) ona wer .. bana yardim edersen odullendirilirsin. Yani .. IKI-A Supernatural Device Gorev basit .. IF’ten Gatgetzan’a git .. aPlanin verdigi cantayi Mux’a teslim et .. ondan Quest al. .. nedir bu yeni quest? UC-The Ectoplasmic Distiller .. Mux gerekli aleti yapmak icin malzeme istiyor, malzeme icinde once bir alet daha yapilmali ve buna parca bulunacak. Ne lazim? Pekala .. 1 Delicate Arcanite Converter, 4 Greater Eternal Essence, 10 Stonescale Oil, 25 Volcanic Ash ve masraflar icin 40 gold. UYYY dimi? Arcanite Converter’i Arcane Bar ile engineerler yapiyor .. yani hemen guild’in engineerine basvurulacak ve ondan bir arcanite converter istenecek. Arcanite Crystal ve Thorium Bar varsa Arcane Bar’i guild Alchemistlerinden istersiniz. Converter cepte .. simdi 4 x Greater Eternal Essence lazim .. elinizde patlatilmamis BoE ekipman warsa bir Enchanter’a Disenchant ettirin veya direk onlardan isteyin .. genelde hepsinde GEE bulunur. Balik .. evet .. simdi de 20 tane balik bulmamiz lazim .. uff .. dimi? Ewet bence de uff .. guild elemanlarina gene basvurulacak .. Stonescale Eel alinacak .. sonra gene Alchemist’e gidilecek ve o baliklardan istedigimiz .. Stonescale Oil’i yapacak. Ne kaldi? Volcanic Ash .. bunlar ayni Un’Goro Soil gibi .. ama bir fark ile .. Un’Goro’da diil .. Burning Steps’te bulunuyorlar. Gene topraktan cikmis koyu renkli minik tepecikler ariyacagiz .. genelde lavlarin serbestce aktigi BRD girisi ve civarina bakin .. fazla kasmadan bulursunuz. Ewet .. hadi 40g bulalim .. bulduk mu? O zaman tanaris’e donelim. Mux bizi bekliyor. DORT-Hunting for Ectoplasm Mux bize aleti yapip veriyor ve bir de torba tutusturuyor elimize. Torbada dinamit ile ivir-zivir var ama en onemlisi 8 x Goblin Rocket Fuel var ve Mux’un bize verdigi alet bununla calisiyor. Simdi 8 tane fuel yetmiyor .. yani daha fazlasi lazim. Gene Guild Engineerine gidiyorsunuz .. fuel recipie’sini onlar yaziyor, ona vendor’dan kagit ve murekkep aliyorsunuz .. onun yaptigi recipie’yi Alchemist’e goturuyorsunuz ve boylece Alch. Size fuel yapabiliyor. Ben fazladan 10 tane yakit ile yaptim Questi. Yani 18 tane fuel harcadim. Once Silithus .. daha once anlattigim / yaptigimiz lanetlenmis elf questleri wardi. Bilmem hatirlarmisiniz? South Village’e gidip aleti kuruyorsunuz musait bir yere ( ben yola kurdum gene ) alet eski bir soba boyunda ve biciminde ama yere mavi alevler puskuruyor. Ghost’u cekip bu alevlerin icinde kesiyorsunuz .. Ghost indiginde cesedinden Ectoplasma’yi aliyorsunuz. Zor diil yani. 12 Scorched Ectoplasms topladiginizda .. tasi taragi toplayip Winter’e gecin. Buz tutmus golde hayaletler wardi ya .. sobayi kurun ve aynen onlara dalin abicim .. onlardan 12 Frozen Ectoplasms cikacak .. sonra EPL .. burada da soba kurulur ve EPL’de 12 Stable Ectoplasms farm edilir. Artik Tanaris’e gitme zamani .. Mux’a emanetleri teslim edelim. BES-A Portable Power Source Mux emaneti sizden aliyor ve makineyi yapacagini ama enerji kaynagi olmadigini soyluyor ( neden bunlari tek – tek soyluyorki? ) size dusen Burning’e donmek ve orda Magma Lord Bokk ‘u kesip ondan Power Source’yi almak. Bokk hemen BRD rampasinin karsisinda .. yaninda yawrusu ile lav golunde takilan bir elemental .. aggro cekmeden yavruyu alin .. ardindan Bokk’u indirin .. iste Power Source sizde .. hadi donup bunu verelim Mux’a. Bitti dimi? MuHAHAHA .. hayir .. bitmedi. ALTI-A Shifty Merchant Mux sizden power’i alinca bir parcanin daha eksik oldugunu soyluyor .. parca nerde? Winter’de .. eh be abi. Yokmu yakinlarda? Yok !! Darkwhisper Gorge’a girin ( ana yolu takip edin .. haritanin en alt bolumu ) yolun bittigi yerde bir magara .. magarada ise imp var .. bu imp enchant malzemesi vendoru. Burda dikkat edilecek sey LvL59 + 60 elite Demonlarin aggrosunu cekmemek .. yani gizlice sizin iceri .. dovusmeye gerek yok. Imp sizden Fel Elemental Rod icin 50g istiyor .. ne kazikci dimi? Questte 40g diyor ama imp daha ucuza vermiyor. ( bana wermedi ) Alin rod’u .. aynen Mux’a donus. YEDI-Return To Deliana Mux size emaneti veriyor ve IF’e donup makineyi Deliana’ya teslim ediyorsunuz .. ohh be. Extra-Dimensional Ghost Revealer ‘i alinca Quest complete oluyor .. huzur cokuyor ustunuze. SEKIZ-Odul Iki parca Tier1 goturuyorsunuz ( eldiven ve kemer ) Deliana size bunlari .. hoPPP die Tier0,5 yapiyor. Olay buyuk bir ihtimalle daha dewam ediyor ama benim sabrim tukendi .. bir zaman yapmiyacagim gerisini .. zinciri bitirirsem yazarim. Tum zincir biraz dikkat ile solo olarak yapilabiliyor ( Holy Pri solo yaptigina gore sizde yaparsiniz ) benim yaklasik 6 saatimi aldi .. yani sabir isi. Yaparmiyim? Yapmazmiyim? Artik karar sizin. Apis: İlk olarak gercekten ellerine sağlık. Yanlız gene bircok farklı meslekten item kullanmak gerekli. Yani ya bir Guild uyesi olacaksınız yada AH de yuzlerce gold gidecek. Eğer zaten guildiniz varsa en az bir MC yapıyorsunuzdur. Ha, benim gibi akşam 11de evde olan tiplerdenseniz, yani bir guild uyesi olup Raid lere katılamıyorsanız, zaten cok para kasacak zamanınızda yoktur. Fakat benim durumumdaki (Oyuna az ve duzensiz girebilen oyuncular) lvl 60 ları uzun sure oyalayabilecek bir meşgale. Ayrıca Muhendislere ve Balıkcılara yeni ekmek kapısı actığı icin Blizzarda teşekkurler... Darısı Weapon ve Armorsmith kardeşlerimizin başına =) Fangcrusher: Sırf bu yuzden arcanite barlar 37g ye Delicate arcanite converterler 40 45g ye yukseldi Sunstriderde.Sanırım yakında goblin rocket fuel de 10g den satılır.Gene somuru kapısı actı blizz. pIRCHman: Samaella yazan: olm kac quest yaptın orada kac parca verdi? abi serinin ilk bolumu toplam uc ( 3 ) parca ekipman veriyor. bunlar .. - Bileklik - Kemer - Eldiven seri toplam 8 parcadan olustuguna gore ( detaylari sonra yazarim ama son parca icin epey bir Boss kellesi toplamak - 120g'lik ekipman almak - ayrica honor kasmak falan gerekiyor ) yapacak is, atilacak adim cok. imza: tumumuze kolay gelsin dien Dwarf Fatihbaba: daha sonra iifteki hatun sana yeni bir q variyor.birde alet aleti calıştırdığında 10 dakika ruhları gorebiliyorsun.bu aletle yeni q icin stratın onune gidiyorsun ve o aleti calıştırıyorsun.qyu vermek icin bir eleman beliriyor orda.teslim edip yeni q yu alıyorsun qda baronu beş kişi 45 dakikada yapmanı istiyolar.bende orda takıldım olmuyor olacak gibide gozukmuyor pIRCHman: dogru anladiysam olay zinciri su sekilde olacak .. aleti cagirip ruhlarla konusulacak ve Quest alinacak. artik questimiz war .. 45 dakikalik zaman cizelgesi icerisinde baronun odasina girilecek ve baron indirilecek .. neden? 45 dakika saymaya basladiginda arka planda konusmalar oluyor ve anladigim kadari ile birileri / birisi baronun elinde tutsak / iskence goruyor .. iste 45 dakika mamcakoglu modunda dalip cemaati komple kesip tutsagi kurtarmak icin taninan sure. Quest alinmadan 45 dakikada baron kesilirse ne olur ? Bence hic bir sey olmaz .. sewabina baron indirilmis olur. Neyse adim adim gidiyoruz, anlariz yakinda neyin ne oldugunu. Ama resmen bayici - sinir torpusu bi quest zinciri bu .. beHH yani. imza: gene de kasicam .. inadim inat dien Dwarf Fatihbaba: questi almadan olmuyor o buff cıkıyor ama tum parti uyelerine.kurtarılcak olan ysida diye bir eleman.aslında birinde 45 dakikaya cok yaklaştık ama tankımız sağlamdı guildin mtsini aldık tier1 seti full.taktik yaptık patur kutur hepsini kesmedik ilk bossu aldıktan sonra orumcek bossa gitmedik ucuncu bossa gittik kısa yoldan.sonra solda ilerleyerek orumceği aldık.baktık 3 min yazıyor hehe yetişmedi tabi en yaklaştığımız buydu.bir yolu olmalı ama yoksa bu questi full setli elemanlar yapacaksa neden cıkardılar tier 0,5 u mc ye bwl ye giremeyen elemanlar icin.biz 5 tier 1 setli yapamadık zor ya.benim char druid sırf solada giymek icin bu kadar kasıyorum. pIRCHman: Bu arada dun aksam bir taktik geldi aklima .. party'de rouge - tank - pala - pri - lock olur. Once kapi acilir ve ilk grup kesilir .. sonrada ikinci grup .. saat ic kapi acildiginda calismaya basliyor. ekip direkt olarak ziggurathlara saldirir .. aradaki herkesi pas gecer. nasil? Invisibility Pot ile .. lock ve bir eleman + rogue gorunmez olarak sizar, sonra kalan iki eleman summon edilir .. ziggurat'a saldiri - temizlik .. sonra gene Invisibility ile dewam edilir. yani arada kalan MoB'lar pas gecilir. eger bir sonraki ziggurat'a ulasamadan pot suresi bitiyorsa ( bence biter ) ekip bir mola verir .. ne de olsa pot CD'si 2 dakika. olaki aggro alindi .. pala diger ress elemani olan pri'ye D.I atar ( Divine Innervation ) boylece wipe yenmez ( buff wipe yenince siliniyor ) pri.ress atar ve dewam edilir. benim aklima gelen cozum bu .. yani gorunmezlik ile MoB'lari pas gecmek ve baron'a boylece Short Cut atmak. imza: cin Dwarf pIRCHman: neden bu kadar kafa patlatiyorum baron 45 dakika icin? simdi mantigim su .. normal gidilse ( battal gazi mode on, sicanlari bile kes ) baron 45 dakikada bitmiyor. bu gune kadar en iyi 50 dakika civarinda baron'un kapisina ulasabildik .. daha iceri giricen, baronu yatirip kiTTir - kiTTir kesicen falan .. ooo. 45 dakikada kesilmez mi baron? kesilir .. ama nasil? benim aklima iki ihtimal geliyor. a) bir cinlik var bu iste .. zaten onu bulmak icin kafa patlatiyorum. b) ekip fullepic item yuklenmistir, girer ortami hallaca pamugu gibi dagitir .. iyi de o adamlar tier0,5 set parcalarini naapsin? dogal olarak kafam A sikkina yatiyor .. bulucaz bi sekilde .. ya da bulan birisini bulucaz artik. pala'mi warrior'mu? demissin ya .. himm ... baska bir instance ve zamana karsi yaris olmasa warrior derim ama etraf undeadler ile dolu olduguna gore pala en azindan warrior'dan daha kotu bir secim olmayacaktir diyebilirim .( bana gore ) Amma pally'e bolca mana pot. yuklemeniz gerekecek .. abi exorcism abanacagi icin manasi hizla bitecektir, druid doldursa da mana pot basari sansini arttirir. imza: olaganustu gorevler olaganustu performanslar gerektirir dien Dwarf pIRCHman: Kendime duzeltme yapiyorum .. Invisibility Potion terorisi yalan oldu, dun aksam bir arkadasima teoriyi anlatmistim .. kafasi yatmisti. Daha once UBRS , DM ve Strath Stealth Run ( 4 Rogue, 1 Druid .. stealth modda )yaptiklari icin tecrubeliydiler. Dun gece denemisler .. olmamis .. MoB'larin Stealth detectozelligi arttirilmis galiba, sanki gorunur durumdaymisiz gibi daldilar bize dedi. Bir Warrior - Paladin - Rogue - Druid - Hunter grubu yapmis 45 dakika olayini ( Ally / Darksorrow Flying Circus ) ama onlar tier1 degil .. bastan asagi tier2 ve epic otesi ( turuncu ) itemler ile yuklu oldugu icin onlarin 45'i beni pek baglamiyor. O partideki tankin elinde Quel'Serrar http://www.thottbot.com/?i=35887 var diim, gerisini siz anlayin. amerikalilar bir palayi SS ile donatip ona shield actirmayi ve o kosup etraftaki herkesi basina toplarken grubun geri kalaninin ilerlemesi yontemini denemisler. pala yattiginda mumkun olan yerde aggro cekmeden durmuslar .. pala ress menzili disinda olunce SS kullanip onlara dogru gelmis .. party'e iki lock alip iki SS yani iki kere ress menzili disinda olum hakki tanimislar. pala cok olmus ama 1,5 dakika kala baron'un odasina girmeyi becermisler. o party'de pala - lock - lock - mage - priest varmis. gorunmeden gecmek mumkun olmadigina gore (denendi .. olmuyor) buldozer teknigini bir denemek lazim gibi gozukuyor. ben bunun iki lock yerine bir lock ile olan taktigini dusundum. pala gene kosar, yolu temizler ve olur .. party saklanir .. pala iceri kosar .. summon edilir .. pala gene shield basar ve aggro'yu arkasina alip kosar kosar .. olur .. party ilerler .. pala iceri kosar ve summon edilir. ( tabi pala ress menzili veya aggro alinmadan ress edilebilecek bi yerde yattiysa kosmasi beklenmez .. direk ress edilir ) pala uzerine dandik esyalar giyer, silahlarini ve esas savas malzemesini cantasinda tutar, party uyeleri onun tamirat masraflarini karsilar. bu nasil fikir ? imza: fikir ureten Dwarf Soul: Baron run dan once, mumkunse bir onyxia kafa buff ı alınır, sonracıma dm tribute yapılıp onların bufflarıda alınır,daha sonra warrior,mage,lock,priest ve paladin den oluşan grubumuz mumkun olduğunca wall hug yaparak ve kıl tuy uğraşmayarak barona kadar kasılı, abominationslar cifter cifter kesilir ve baron "yok aggro alırım,wipe yeriz demeden" Allah ne verdiyse dalınır,sonuc olarak test edilip onaylanan bu yol 43dk. surer ama bir adet wipe yada yarı wipe tarzı olum sureyi aşıyo, bu nedenle 5-6 kere denemeniz gerek sanırım tam olayı kavrayabilmek icin.. Abi bu kadar yeter bunlardan yararlanmaya baq __________________
Yeni Tier Setleri Quest Cozumu
Oyun Dünyası0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun
- Oyun Dünyası
- Yeni Tier Setleri Quest Cozumu