K2 İLe Roportaj...Ntvmsbc kaynakLı..
Knight Online0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Online Oyunlar
- Knight Online
- K2 İLe Roportaj...Ntvmsbc kaynakLı..
-
30-09-2019, 10:04:30Dunyanın en populer cevrimici oyunlarından Knight Online'ın yapımcısı Joseph Willmon, yeni 'Chaos Dungeon' yamasını ve sevdiği oyunları ntvmsnbc'ye anlattı. Turkiye'nin en cok oynanan MMORPG (cevrimici cok taraflı rol) oyunlarından Knight Online, uzun zamandır beklenen yeni yaması Chaos Dungeon ile tekrar gundemde. Oyunun yapımcısı Joseph Willmon, Knight Online'ı, sevdiği oyunları ve gelecekteki projelerini ntvmsnbc'ye anlattı. Knight Online Chaos yaması icin sizi kutluyoruz. Kullanıcıları bekleyen yenilikler neler? Teşekkurler, Chaos yaması icin uzun suredir beklendiğini biliyoruz ve oyuncularımıza bu yeni iceriği ulaştırabildiğimiz cok mutluyuz. Yeni yamayla birlikte pek cok yeni ozellik de geliyor ve bunların icinde en onemlisi Chaos Dungeon (Kaos Zindanı). Zindan gunde dort kez yer alacak bir etkinlik ve diğer gunluk etkinliklerimize kıyasla daha farklı nitelikler taşıyor. Bu kez oyuncuların tumu devasa bir kaleye cağrılıyor ama burada taraf yok ve herkes birbirine karşı mucadele veriyor. Etkinlik Knight Online’ı bu kadar buyuk bir oyun yapan temele, yani PvP uzerine kuruluyor. Kaos Zindanı’na giren oyuncuların hepsine aynı rutbe, beceri ve hız yeteneği veriliyor. Tum oyuncuların eşit koşullarda oyuna başlamaları, daha adil bir zeminde ust seviyelere ulaşmak isteyen oyuncuların yeni stratejiler belirleyip uygulamalarına olanak sağlıyor. Etkinliğin ilk bolumunde guvenli bir zaman veriliyor ve bu sure icinde kullanıcılar beceri cubuklarını ayarlıyor ve stratejilerini oluşturuyorlar. Bu guvenli surenin ardındansa catışma başlıyor ve zindandaki her oyuncu birbirine karşı mucadele vermeye başlıyor. Pvp odaklı bu etkinlik muthiş bir adrenalin akımı başlatmakla kalmıyor, en iyi performans gosteren oyunculara pek cok avantaj da kazandırıyor. Bu yamanın en heyecan verici yanlarından biri de Kanatlar. Her Kaos Zindanı’nda ilk yuzde 20’ye giren oyuncular farklı “Kanatlar”la odullendiriliyor ve oyundaki karakterlerini daha da zenginleştirme ozelliği kazanıyorlar. Oyuncular artık Knight Online’da madenciliğin zorluklarıyla da uğraşacaklar. Evet, bu ilk anda garip gorunebilir ama bu, kullanıcıların maden cevherini eşya ve deneyim edinmek amacıyla kullanmaları acısından bakıldığında gercekten de son derece eğlenceli bir ozellik. Oyuncular boylece oyunda ekonomik guc kazanmak icin yepyeni bir yol bulmuş oluyorlar. Heyecan verici diğer ozellikler arasında ise kullanıcı arayuzunun guncellenmesi ve yepyeni silah ve zırh takımları yer alıyor. Chaos yaması Japonya’da Ağustos ayında sunulurken, neden diğer ulkeler altı ay daha beklemek zorunda kaldı? İceriğin tumu orijinal olarak Kore’de uretildi ve hemen akabinde Japoncaya uyarlandı. Daha sonra bu pazarlarda sunuldu ve bu sure oyunun sınanması, tweak’ler ve eklemeler icin kullanıldı. Bu surec tamamlanınca Knight Online World’un yerelleştirilmesine başlıyoruz ve metnin buyukluğune gore bu işlem birkac ay alabiliyor. Ayrıca icerikle ilgili değişiklikler de var; bazı şeyler sadece Asya pazarındakilere hitap ediyor oysa bizim oyuncularımız icin bir takım değişiklikler yapmamız gerekiyor ki bu da oyunun geliştirilme zamanını uzatabiliyor. Tum bunların ışığında diyebilirim ki, ne kadar uzun zaman alırsa oyun o kadar iyi cıkar; her şeyi mumkun olduğu adar kısa zamanda bitirmek istesek de, yamanın en iyi yama olması bizim en buyuk onceliğimizi oluşturuyor. Knight Online Turkiye’de cok tutulan bir oyun hatta ulkemizde şimdiye dek en cok oynanan MMOPRG. Sizce neden? Turk kullanıcılarının katkılarından memnun musunuz? Kesinlikle! Kendini adamış ekibimiz ve oyun tutkunlarımız sayesinde Knight Online bu buyuk başarıya imza atmış bulunuyor. Ayrıca bu destek sayesinde, bu heyecan verici guncellemeleri sunma fırsatına sahip oluyoruz. Bu doğrultuda oyun ici bir eşya olarak Turk bayrağını da ekliyor ve hayranlarımız icin yeni etkinlikler duzenlemeye devam ediyoruz. Ben ve ekibin geri kalanı herkesin buyuk bir keyif alacağı bu ozellikleri sunmayı iple cekiyoruz ve Turk oyuncularımızın gosterdiği ilgiden dolayı buyuk bir heyecan duyuyoruz. Oyunu biz yapıyor olabiliriz ama onun buyuk olmasını sağlayan sizlersiniz. Siz de MMORPG bağımlısı mısınız? Eskiden hangi oyunları oynardınız, şimdi neleri oynuyorsunuz? MMO oyunlar ortaya cıktığı andan bu yana MMO oynadığımı soyleyebilirim. On uc yıl kadar once Ultima Online ve Everquest ile başlamıştım ve o gunden beri cıkan her onemli urunu alır ve oynarım. O sıralar aynı anda iki ya da uc oyunu birden oynayan biri olarak bilinirdim! İlk ay inanılmaz bir tutkuyla oynar ve seviye atlamak, eşya kazanmak ve oyunun tum ayrıntılarını oğrenmek dışında neredeyse başka hicbir şey yapmazdım. Ama ben en azından bu alanda araştırma yaptığımdan bir mazeretim var diyebilirim. Şu anda fena halde Runes of Magic’e kendimi kaptırmış durumdayım, ekibimiz burada muhteşem bir iş cıkararak kolayca oğrenilen kucuk yenilikler yaptı ve ben şimdi seviye ikiye gecmek icin elimden geleni yapıyorum! Şimdiye dek en sevdiğiniz olarak tanımlayacağınız 10 oyun ismi verir misiniz? Yani, Knight Online’ın dışında demek istiyorsunuz, değil mi? KOL’da bana hitap eden o kadar cok şey var ki. En başta KOL’un hicbir oyuna benzemeyen mucadeleleri var ama bu konuda elbette taraflı konuşacağım icin size “Kight Online dışında sevdiğim 10 Oyun”u soyleyeyim. Birincisi, tahmin edeceğiniz gibi PvP oyunları cok seven biri olarak, bu alanda bir konsept merkezi oluşturan Ultima Online’ı cok beğeniyorum. Bu oyunda benim icin bircok nostaljik unsur bulunuyor: Bir zamanlar bu oyunu oynayabilmek adına ailemin bana bir modem alması, internet erişimim olması ve aylık abonelik bedelinin odenmesi icin cok dil dokmem gerekmişti. Diğeri ise biraz daha ilginc, cunku aslında Japon tarzı RPG’lerin buyuk bir hayranı değilim ama Final Fantasy VII benim icin hem teknik (o zamanlar) hem de anlatı acısından butun zamanların en iyi oyunlarından biri olmuştur. Karakterlere gercekten onem vererek oynadığım ilk oyundu; bu acıdan oyunun kompozitoru olan Nobuo Uematsu kelimenin tam anlamıyla buyuk bir usta. Ben kendimi konsol oyuncusundan ziyade PC oyuncusu olarak goruyorum, dolayısıyla listemin kalanındaki oyunların neredeyse hepsi PC oyunları: Sam and Max Hit the Road, Wing Commander, Dune II (pre-cursor to Command and Conquer), Fallout 1 & 2, Quake II, Guitar Hero, Super Smash Brothers’ın yanı sıra son iki tutkum ise War Rock ve Runes of Magic. Oyuncular arasında eşya/karakter alım satımı konusuna nasıl bakıyorsunuz? Oyuncuların gozunden bakıldığında, genel olarak oyuna gosterdikleri buyuk etkiden kaynaklanan zararsız bir faaliyet olarak gorunuyor, fakat bunu durdurmak icin elimden bir şey gelseydi kesinlikle yapardım. Oyuncularımızın coğu bu tur bir alışverişin getirebileceği risklerin farkında değiller ve oyuncuları bu konuda eğitmek icin uzun yıllardır uğraş veriyoruz. Hatta sitemizde sırf bu konuya ayrılan bir de sayfamız var. Bu konuda aldığımız tavır acıktır: oyun dışı alışverişe yol acabilecek unsurları cıkarmaya varana dek ceşitli onlemler aldık ve bu ticareti onlemek icin gereken her şeyi yapmayı surduruyoruz. “Bu alanı acık tartışma alanı olarak kullanmamı mazur gorun ama Knight Online oynuyor ve zevk alıyorsanız lutfen eşya satmak veya satın almak gibi işlemler uygulamayınız ve hesap bilgilerinizi hic kimseyle paylaşmayın! Kesinlikle burada ya da başka bir oyunda sizden bir şey almak ya da satmak isteyen kişilerle yuz yuze buluşmayın. Buradaki hesabınız sizin mulkiyetinizdedir ve Muşteri Destek birimimiz size yardım etmek icin bu hesaptan faydalanır. Hesap paylaşma ya da ucuncu taraf aracları, guvenlik ihlallerine yol acan en onemli sorunlardan biridir. Bu nedenle bu tur faaliyetler kesilirse bunun herkese yararı dokunacaktır. Tum gucu ve populerliği bir yana, Knight Online yalnızca bir video oyunudur ve bizler bu oyunu sadece eğlence, dinlence ve yaşamlarımızı daha mutlu kılma adına oynuyor olmalıyız. Bize biraz kendinizden soz eder misiniz? Knight Online yolculuğunuz nasıl başladı? Bana boyle sorular sormanız, egomun şişmesine yol acabilir! ABD’de buyuk bir video oyun topluluğunda yonetici olduktan birkac yıl sonra bu şirkette goreve başladım ve en sonunda Yapımcı olana dek ceşitli kademelerde ilerledim. Burada calışıyor olmak bana kendim hakkında, topluluk hakkında ve bir butun olarak oyun sektoru hakkında pek cok şey oğretti. Tum bunları oğrenmeye giden yolculuk kolay kat edilen yollardan oluşmuyordu ve bugune dek edindiğim bilgiler icin minnettarlık duyuyorum. İlerideki projeleriniz neler? Şu andaki odağımızda yeni Kış Etkinlikleri yamasıyla bu yılı tamamlamak var; daha sonra ise geliştiricilerle birlikte Knight Online icin yeni etkinlikleri yeni guncellemeler ve yeni icerikler uzerine calışacağız; ayrıca yerelleştirilmiş Turkce destek ve Turkce oyun uzerinde de calışmalar yapıyoruz. Gelecek yıl pek cok heyecan verici yenilikle geliyoruz, bu nedenle bizleri cok yakından takip etmenizi oneriyorum. emege saygı.. __________________