Oncelikle "Warding"'in ne olduğunu size acıklayacağım.
Nedir bu "Warding"? Nasıl yapılır?
Warding'in amacı sizi duşmanlardan gelecek ganglara karşı korumak, runeleri gozlemek, roaming heroların yuzunu kara cıkarmak gibi aklıma gelmeyen pek cok işe yarar.. Warding yapmak icin "Sentry Ward" ve "Observed Ward" dediğimiz 2 eşyayı kullanırız. Sentry Ward ve Observed Ward dediğimiz 2 eşya "Ancient of Wonders" adlı satıcıda bulunur.
Observer Ward Fiyatı: 200 gold. Koyduğunuz yerde kaldığı sure: 6 dakika. Acıklama: Koyduğunuz yerdeki belli 1 alanı 6 dakika boyunca gorursunuz. 1 adet Observer Ward satın aldığınızda 2 tane Ward'ınız olur. Bu Ward İNVİSS (gorunmez) elemanları size gostermez.
İnviss elemanları gormek icin ise "Sentry Ward" kullanırız. Şimdi onuda size acıklayacağım.
Sentry Ward Fiyatı: 200 gold Koyduğunuz yerde kalış suresi: 3 dakika Kullanım: Koyduğunuz "Observer Wardın" yanına duşman tarafından Sentry Ward koyulursa Observer Wardınız gorunur. Ben Sentry Ward'ı daha cok bu amacla kullanıyorum. Sayesinde inviss elemanları gorebilirsiniz. Genel "Ward"'ing bolgeleri.
Runeleri gozlemek icin Ward'ınızı buraya koymanızı tavsiye ederim.. Ward'ını buraya koyanları kınıyorum. Klasik rune-kontrol icin coğunlukla burası tercih edilir. Ama CW'lerde duşmanınız coğunlukla oraya konduğunu bilecektir ve Sentry Ward ile Observer Ward'ınızı yok edecektir. 1. resimde gosterdiğim yer idealdir. Hem gelecek ganglardan korunursunuz hemde rune-control yaparsınız. Eğer ust koridordaysanız Roaming herolarından korunmak icin ideal. Ayrıca NC'de kasan duşman herolarıda ganglayabilirsiniz. Bu da klasik rune-kontrol Ward'ı. Ağacların arasında olduğu icin Sentry Ward'lar tarafından hedeflenmesi zor olsada fazla onermiyorum. Klasik Ward. Ortada kasan duşmanınız ormana girerken onu gorup oldurmek icin kullanılabilir. MyM'nin 1 cok replayında bu yoldan FB alınıyor. Bunu onlemek ve NC'ci heroları bozguna uğratmak icin ideal. Bu Ward ortadayken size gelen ganglardan korunmak, NC kasan heroları bozguna uğratmak icin idealdir. Rehberimi okuduğunuz icin teşekkur ederim. Resimlerdeki beyaz bolgeler benim kepazeliğim __________________