İlk once merhaba arkadaşlar. Dota oynamak icin hevesle internete giren ama bir turlu oynayamayanlar icin bu konuyu actım. Size dotanın kurulumunu bizzat kendim anlatacağım. Dota'ya giriş icin 5 adım var. 1-) Warcraft 3 Reign Of Chaos Kurunuz Torrent Linki : TheReignOfChaos.torrent 2-) Warcraft 3 The Frozen Throne Kurunuz Torrent Linki : TheFrozenThrone.img.torrent Normal Linki verirdim ama reklam olur. 3-) Eurobattle'a bağlanmak icin xpam(eurobattle'in oyuna giriş patchine denir) kurunuz.(online oynamanızı sağlar) 4-) En guncel patchi yapınız. Şu an en gunceli 1.26a. 5-) Dota map turunu yuklemek Not: The Frozen Throne, Reign Of Chaos'a yapılan ek paket gibidir. Not 2 : Warcraft 3 leri torrentten indirmeniz kolaylık sağlıyacaktır.Linki ozelden veririm. Not 3 : Onceden dotaya girmeye calışanlar eğer 1.22a-1.23a hatası alıyolar ise en aşağıda cozumu var. Şimdi ben Warcraftları kurduğunuzu varsayıyorum. ----------------------------------------------------------------------- Patch yapmanız gerek. Patchleri bu siteden bulabilirsiniz : War3Patchler Siz en aşağılarda bulunan : War3TFT_126a_English.exe'yi sececeksiniz. İndirdikten sonra ; XP : C:Program FilesWarcraft III icine atınız. D ye kurduysanız oraya atın. Win7/Vista : C:Program DosyalarıWarcraft III yada C:Program Dosyaları(x86)Warcraft III İcine atın. XP kullananlar oranın icinde War3TFT_126a_English.exe calıştırsın ve patchi yapsın. Win7/Vista kullananlar şahsen benim win7 yonetici olarak calıştırmayınca olmuyodu. O yuzden yonetici olarak calıştırın. Patchi yaptıktan sonra isterseniz oyuna girin. Sağ alt koşede numaralar goreceksiniz. Patch versiyonunu gosterir. Sizin Numaraların başında 1.26 olması lazım ki oyunu acmanız şu an bişeyi ifade etmez single oynayabilirsiniz. ---------------------------------------------------------------------- Eurobattle girişi icin xpam adında patch yapmamız lazım. xpam dediğimiz online oynamamızı sağlar. İsterseniz bu adımı es gecip single player oynayabilirsiniz. Ama ben arkadaşlarla oynarım derseniz devam edin. Eurobattle'ın kendi sitesinde var. Ama ben size veriyim hemen linki : eurobattlePatch1.26 Siteye girdikten sonra DOWNLOAD yazısına tıklayın ve kaydedin. Rardaki dosyayı calıştırın ve kurulumu başlatın. Next next next diyerek gecebilirsiniz. Warcraft III un olduğu yeri zaten kendisi seciyor. Ama kurulum yerini Program Dosyaları(x86) olanlar kesinlikle secmeliler. Bundan sonra kurulum bitince masaustune gelcek euroloader ve GProxy bizim oyuna girmemizi sağlayacaklar. ---------------------------------------------------------------------- Şimdi iki patchide ( eurobattle-warcraft 3 ) yaptınız. Oyuna girdiğinizde DotA oynamanız icin gereken map turunu indirip The Frozen Throne w3x dosyalarının bulunduğu maps klasorune atmanız gerek. DotA map turunu www.getdota.com adresinden indirebilirsiniz. Ust kısımda Turkce secmeniz yararınızadır. Direct olarak indirmek isterseniz buyrun : DotA v6.74c.w3x Bu dosyayı ; XP : C:Program FilesWarcraft IIIMapsFrozenThrone icine atmalıdır. Win7/Vista: C:Program Dosyaları(x86)Warcraft IIIMapsFrozenThrone icine atmalıdır. ---------------------------------------------------------------------- Eurobattle patchini yaptık GProxy yukledi. Şimdi GProxy nedir ? GProxy eurobattle'in geliştirmiş olduğu bağlantı aracıdır. Siz oyuna girmeden once GProxy'i calıştırmazsanız oyuna girdiğinizde Battle.net tıkladığınızda hata verecektir. Oyuna giriş : Her şeyi tamamladıktan sonra masaustune donelim. GProxy Calıştırın. Euroloader'ı acın Oyun acılınca Battle.net'in sağındakine tıklayın. Ordan Eurobattle secin. Eurobattle GProxy secmiyorum şahsen ona tıklayınca bağlantı eurobattle'a değil kendi bilgisayarıma oluyor cok sacma . Eurobattle secince eurobattle'a bağlanıyorsun . Sonra Battle.net tıklayalım. Eurobattle.net te actığın hesap bilgilerini girip Logon tıklayalım. Gelen ekranda sol kısımdan Channels tıklayalım ve Playdota.eu yu secelim. Bir lobby'e geleceksiniz. Ordan Playgame değilde, sağlarında bulunan Custom Game tıklayın. Size odalar gelecek. Bunlara giriş yapabilirsiniz. Oda isimleri TR yazanlar Turk odalarıdır. Odada kurabilirsiniz. Eğer Host olarak kurmak istiyorsanız Create Game den kurmanız lazım ve Create Game'den kurmak icin port acmanız lazım. Ben zaman kaybetmeden Host'u eurobattle olan oda kurarım diyosanız, Kurulum : 1-) Lobby'deyken yazma yerine playdotaya mesaj atıp oda ismini yazıyoruz. ornek : /w playdota.eu !gopub Ornek Oda 2-) Custom Game Tıklıyoruz. 3-) Join Game yazan kısmın başına kurduğumuz odanın ismini yazıyoruz. 4-) Join Game tıklıyoruz. 5-) Oda geldiğinde oyun modunu secmek icin : !mode ap, apem , sdem... gibi 6-) Oyunu başlatmak icin !start yazıyoruz. Klasik Kodlar: !close !open !lock !p !f Soyleyin ekliyim. ---------------------------------------------------------------------- Sadece eurobattle'a bağlanmanız gerekmiyor. İsterseniz sunucu arayıp bulabilirsiniz. Benim bulduklarım : Darer Garena Wepla Eurobattle ---------------------------------------------------------------------- Sıra geldi eski patchi olanların oyuna girememesine. XPAM yukledikten sonra euroloader tıklayınca 1.22a_1.23a lı bir hata alıyorsanız. Şoyle vereceğim linkten W3Fixer yani patch girdilerini silen bir programı indirip calıştırmalısınız. Sonra da 1.26a patchini yapıp oyuna girebilirsiniz. Size W3Fixer ı veriyim : Warcraft III W3Fixer Sitede Download Warcraft III Fixer W3Fixer yazısına tıklayın ve indirin. ---------------------------------------------------------------------- Sorularınızı sorun belki yardımcı olabilirim. Eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Kesinlikle kendim anlattım. Lutfen alıntı yaparsanız rica ediyorum alıntı yaptığınızı soyleyin. Emek Hırsızlığına Hayır ! Emeğe Saygı !