Valve'ın Turkiye oyun pazarında yarattığı etkinin ne kadar fazla olduğunu gormek icin her akşam Steam hesabınıza bir goz atmanız yeterli. Eminim ki hesabınızda en az bir kişiyi Dota 2 veya Counter-Strike: Global Offensive oynarken bulacaksınız. Sadece bunlar da değil elbette, Team Fortress, Borderlands, hatta Left 4 Dead bile hala korkunc bir oyuncu kitlesine sahip. Ustelik bu yuzdenin azımsanamayacak bir derecesini de biz Turk oyuncular oluşturuyor. Dota 2 ve Counter-Strike: Global Offensive icin Turkiye sunucuları Eskişehir'den Cantuğ Ozsoy isimli bir oyuncu, 5 gun once change.org'tan başlattığı bir kampanyayla son gunlerde beklenmedik bir destek yakalamayı başardı. Dota 2 ve CS: GO icin Valve'dan ozel Turkiye sunucları talep eden Ozsoy, 10.000 imza ile belirlediği hedefine neredeyse ulaşmak uzere. Henuz kampanyanın başlamasının uzerinden bir hafta gecmemesine rağmen şimdiki rakam 9.853'u gosteriyor. Ozellikle Dota 2 ve CS: GO gibi rekabetci, online ortamda gelişen oyunların bildiğimiz gibi yoğun bir kitlesi oluyor. Her seferinde yabancı sunuculara bağlanan oyuncular yaşadıkları ping sorunu yuzunden her akşam en az bir klavye kırılıyor, bir fare camdan cama vuruluyor. Bunun onune gecmek isteyen Ozsoy tum oyuncularımızın adına oldukca anlamlı bir kampanyanın ayağı olmuş durumda. Kendisi ulkemizin e-spor ve genel anlamda oyunculuk konusunda ne kadar hızlı bir gelişme gosterdiğinin farkına vararak herkesi birliğe cağırıyor. Kampanyanın muhatabı tabii ki Valve, Gabe Newell olarak belirlenmiş. Eğer bir şekilde bu kampanya şirkette bir farkındalık yaratır, ve Turkiye sunucusu konusu planlar arasına girerse bile ulkemizde oyunculuk adına buyuk bir adım atılmış olacak. Tabii Dota 2 veya CS: GO oyuncularının da uzun zamandır hayal ettikleri durum gercekleşmiş olacak. Bu oyunları oynamıyor olsanız bile kampanyaya katılmanızı oneriyorum. Ne de olsa bu a veya b oyunu icin değil, unlu firmalara farkındalık yansıtmak adına atılacak cok hoş bir adım. Valve Turkiye'de CS:GO ve Dota 2 Sunucusu Acsın isimli kampanyaya tıklayarak siz de imzanızı bırakabilirsiniz. TuruncuLevye
- ReadBull.net
- Online Oyunlar Forumu
- Diğer Online Oyunlar
- Dota 2
- Dota 2 ve CS: GO İcin İmza Kampanyası Başlatıldı