G2 Esports’un 1 saat 10 dakika gibi bir sure icerisinde sahip olduğu MSI Kupası, kuşkusuz League of Legends tarihine yansıyacak. Ayrıca G2’nun uluslararası sahnede yaşadığı ilk şampiyonluk olarak Avrupa temsilcisi icin oldukca onemli. Bununla birlikte Team Liquid’e karşı iyi hazırlandıklarını gosterdiler. Serinin ilk macında 22-2 gibi ezici bir sonuc aldılar. LEC 2019 Bahar Mevsimi’nde geniş bir şampiyon havuzuna sahip olmaları G2 icin oldukca buyuk bir avantaj. MSI 2019’un final serisinde bu durum daha net anlaşıldı. Onların başarısının sırrı ise mutevazi oyuncularından oluşuyor olmaları diyebiliriz. Cunku Liquid’e karşı CoreJJ ve Doublelift icin yaptıkları saygı yasaklamaları da bunun bir orneği. Şampiyon G2’dan Acıklamalar MSI final serisinin hemen ardından bir basın toplantısı duzenleyen G2 oyuncuları, teknik ekip ile birlikte kendilerine yoneltilen soruları cevapladı. IG ile kapanmamış bir hesapları olduğundan bahseden oyunculardan iddialı acıklamalar geldi. MSI 2019’da şampiyon olmak nasıl bir duygu? GrabbZ (Koc): Daha yapacak cok şeyimiz olduğunu duşunuyorum. Invictus Gaming’e karşı kazanamadık. Kazandığımız icin mutlu olmama rağmen, dun ki kadar mutlu değilim. Bugun ki performansın harikaydı ve Serinin En Değerli Oyuncusu oldun. Caps: Cok mutluyum. En başta, Mikyx’in sakatlığından dolayı endişe duyuyorduk. Bugun kazandık cunku herkes iyiydi. GrabbZ’ın da soylediği gibi, Invictus Gaming’i yenemediğimiz icin daha gidecek yolumuz var. Bir sonraki turnuvada intikam almak istiyorum. ‘Yaratıcı’ metanın oncu oyuncusu olarak soylemek istediğin bir şey var mı? Perkz: Butun orta koridor oyuncularına ADC oynamalarını tavsiye ederim. (Guluyor) Nişancı şampiyonlar guclu olmadığı icin alt koridorda Cassiopeia, Neeko, Yasuo gibi geleneksel şampiyonlar dışında şampiyonlar tercih edin. Umarım Kızgın Buhurdanlık’a guclendirme gelir. Dunyanın en iyi orta koridor oyuncusu olduğunu duşunuyor musun? Ayrıca ‘Baby Faker’ olan takma ismini de değiştirmek ister misin? Caps: Henuz en iyi orta koridor olduğumu duşunmuyorum. Takma ismime gelecek olursak, sanırım şimdi ‘genc bir Faker’ oldum. İleride Faker’ın seviyesine gelebilmek icin sadece daha iyi bir performans gostermek değil, performansımı da uzun sure boyunca korumak zorundayım. Thresh ve Rakan ile olağanustu bir performans sergiledin. Sakatlıktan kurtulup, sonunda bu kupayı kazandırmak nasıl bir duygu? Mikyx: Bugun, şimdiye kadar oynadıklarım arasında en iyi serilerden biriydi. Kendime not olarak 10 uzerinden 8,5 veriyorum. Ancak, Invictus Gaming’e karşı kazanamama konusunda hala tatmin olamadım. 2019 Dunya Şampiyonası’nda Invictus Gaming ile tekrar yuzleşip, intikam almak istiyorum. MSI 2019 Final Serisi’nin En Değerli Oyuncusu Caps Uluslararası sahnede Avrupa ve Kuzey Amerika bolgelerinin karşılaştığı ilk finalde heyecan doruktaydı. G2’nun Team Liquid’e dominant oyunu ile 3-0 kazandığı serinin En Değerli Oyuncusu ise G2’dan Rasmus “Caps” Winther oldu. Zaten MSI boyunca etkileyici bir performans gosteren Caps’ten yine unutulmayacak bir performans geldi. İlk macta Morgana ile oynayan başarılı orta koridor oyuncusu, sonrasında Sylas ve Irelia secimleri geldi. MVP odulunu aldıktan sonra Caps’e Babası soruldu. Caps, MVP Odulu ile (Fotoğraf: Colin Young-Wolff/Riot Games) Baban uluslararası turnuvalarda seni surekli destekliyor. Onun icin soyleyeceğin bir şey var mı? Caps: Babama beni her zaman desteklemeye geldiği icin teşekkur ederim. Sonunda bir turnuvada kupa kaldırmış olmak iyi hissettiriyor. LEC ve uluslararası turnuvalarda pek cok kez başarısız sonuclar aldım. Babam ve ailem beni desteklediler ama bu kez kutlama zamanı. Teşekkurler! Yeni şeyler denediniz ve farklı şampiyonlar sectiniz. G2 Esports olarak League of Legends meta anlayışını değiştirdiğinizi duşunuyor musunuz? Caps: Worlds 2018‘den bu yana ozellikle gectiğimiz MSI turnuvasında takımlar bircok farklı şampiyon secmeye başladı ve bu secimler daha cok agresif şampiyonlar uzerine olmaya başladı. Fakat takımlar bu turnuva sonrası rahat ettikleri şampiyonları secmeye yoneleceklerdir. MSI şampiyonluğu sonrası Rift Rivals ve Dunya şampiyonasında G2’dan neler beklemeliyiz? Caps: En iyi oyunumuzu sergilemeye calışacağız. Geliştirebileceğimiz bircok nokta olduğunu duşunuyorum. Aslında bu turnuvaya Invictus Gaming karşısında galibiyet almak icin gelmiştik ama 0-2 geride bir şekilde kapattık. Bu sebeple Invictus Gaming’den intikam alabileceğimiz bir sonraki Dunya Şampiyonasını dort gozle bekliyoruz. Onları yenebilirsek eminim ki herkesi yenebiliriz. GG ESpor
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Online Oyunlar
- LoL
- MSI 2019 şampiyonu G2 Esports basın toplantısı duzenledi