2020’de hangi şampiyonun guncellenmesini istediğinizi sorduk ve oylama sonuclandı. Dunyanın dort bir yanında milyonlarca oyuncu oylamaya katıldı ve kazanan belirlendi. Karşınızda… FIDDLESTICKS VE VOLIBEAR! İkisinin de oyları birbirine COK yakındı. Volibear, Fiddlesticks’i burun farkıyla gecmişti. (Bazı bolgelerde aradaki oy farkı 100’den azdı.) Bu yuzden hem Fiddlesticks hem de Volibear‘e Gorsel ve Oynanış Yenilemesi getirmeye karar verdik! ŞAMPİYON GUNCELLEMESİ OYLAMASININ SONUCLARI: DUNYA CAPINDA Ayrıca Shyvana’nın guncellenmesini isteyen bircok oyuncu da vardı. Bolgeler genelinde en cok oy alan ucuncu şampiyondu ve Cin’de birinci sıradaydı. Sonuclar gayet acık ve net. Oyuncular Shyvana’ya guncelleme gelmesini istiyor ve Volibear ile Fiddlesticks’ten sonra guncelleyeceğimiz şampiyonu secerken bunu goz onunde bulunduracağız. ŞAMPİYON GUNCELLEMESİ OYLAMASININ SONUCLARI: CİN Biraz da sıradaki adımlarımızdan bahsedelim. Volibear ve Fiddlesticks guncellemeleri uzerinde calışırken olabildiğince acık olmak istiyoruz. Boylece onları yolculukları boyunca takip edebileceksiniz. Bunlar son zamanlarda cıkardığımız Minik Şeytan Tristana guncellemeleri kadar sık ve tutarlı olmayacak; cunku şampiyon geliştirme cok daha uzun suruyor ve farklı hızlarda ilerleyebiliyor. Ozellikle de erken safhalardaki keşif surecinin nasıl ilerlediği, hızımızı etkileyebiliyor. İster yepyeni bir şampiyon ister guncelleme olsun, tum şampiyonların keşif aşamasına oynanış tasarımcısı, hikÂye yazarı ve konsept tasarımcısından oluşan kucuk bir ekiple başlarız. Bu ekip, şampiyon icin neyin doğru hissettirdiğini bulabilmek adına farklı doğrultular dener. Boylece takip edeceğimiz temel doğrultuyu belirlerken seceneklerimizi en iyi şekilde daraltabiliriz. Şimdilik yazımızda bu ekibi tanıtacağız; fakat uretim aşamasının sonraki safhalarında başka geliştiriciler de katıldığında yazılarımızda onlara da yer vereceğiz. Volibear Nathan “Riot Lutzburg” Lutz, Oynanış Tasarımcısı: Volibear en sık oynadığım şampiyonlardan biri, bu yuzden onun uzerinde calışmayı dort gozle bekliyorum! Amacım mevcut Volibear’in ruhunu korumak ve rakiplerini kovalamak veya parcalamak gibi ayıların yaptığı havalı şeyleri gercekleştirmesini sağlamak. Ayrıca “fırtına ilahı” temasını yetenek setinde daha fazla yansıtmak ve ait olduğu eli ağır sınıfını ortaya koymanın farklı yollarını bulmak istiyorum. Neyse ben gidip biraz atıştıracağım. Bilirsiniz, ac ayı oynamaz. Justin “RiotEarp” Albers, Konsept Tasarımcısı: LoL’un vahşi ayı şampiyonuna yeni bir hayat vermek icin sabırsızlanıyorum. Volibear’e Gorsel ve Oynanış Yenilemesi gelmesini uzun zamandır istiyordum ve mevcut tasarımının hakkını vererek onun icin yeni ve heyecan verici bir şeyler oluşturabileceğimizden eminim. Şimdiden cizime dokmeye başladığım bazı ozgun fikirlerimiz var. Umarım Volibear oyuncuları geliştirme surecini takip eder ve yenilikler icin en az bizim kadar heyecanlıdır. İşe koyulup fırtınayı ayaklarınıza getirme vakti geldi! Freljord bizi cağırıyor! Rayla “Jellbug” Heide, HikÂye Yazarı: Volibear’in hikÂyesine başlamak icin sabırsızlanıyorum. Heybetli Ursinlerin acımasız lideri olarak onları ehlileştirilemez ve şiddetli bir gucle nasıl yonettiğini gostermeyi iple cekiyorum. Freljord’da doğa, en az buyu kadar tehlikeli olabilir ve Volibear her ikisine de korkutucu bir olcude icinde barındırıyor. Fiddlesticks Blake “Squad5” Smith, Oynanış Tasarımcısı: Fiddlesticks’in LoL’de bir simge haline gelmiş tuzakcı kimliğini pekiştiriyoruz. Rakipleri gafil avlamak, Fiddlesticks’i oynama sanatının buyuk bir parcası ve biz de ona rakiplerini dehşete duşurmesi icin verebileceğimiz yeni numaraları ve yontemleri test ediyoruz. Sunny “Kindlejack” Pandita, Konsept Tasarımcısı: Oncelikle Fiddlesticks’e oy veren herkese COK teşekkur ederim. Kendisi 1. Sezon’dan beri Rumble’la birlikte en sevdiğim şampiyon ve onu modernleştirmeyi dort gozle bekliyorum. Riot’a katıldığımda bir gun tam olarak da bu projeye dahil olmayı umuyordum. Dolayısıyla hakkında korkutucu kÂbuslar gorduğumuz guncellemeyi size sunmak icin sabırsızlanıyorum. Hatta o kadar heyecanlıyım ki defterime bir şeyler cizmekten kendimi alamadım. Kıyamet Habercisi’ni goturebileceğimiz cok farklı yonleri keşfetmeye başladım. Peki ya korkuyor muyum? Evet. Bu guncellemenin aşırı urkutucu olmasından ve oyuncuların korkularıyla yuzleşmek yerine pes etmesinden korkuyorum. Jared “Carnival Knights” Rosen, HikÂye Yazarı: Fiddlesticks’in oyundaki istisnasız en korkutucu şampiyon olmasını istiyorum. Onu gorduğumde aklımda şoyle sorular canlanıyor: “Bir korkuluk nedir? Bu insan suretindeki varlık tam olarak ne ve neden hareket ediyor? Onu oldurmeye iten şey ne?” Şampiyonun ozunde rahatsız edici bir şeyler var ve bunları gun yuzune cıkarıp Fiddlesticks’e tuyler urpertici yeni bir hayat vermek beni heyecanlandırıyor. Tabii Fiddlesticks daha gulunc unsurlara da sahip. Acıkcası icimde bunları kostumleri vasıtasıyla yansıtacakmışız gibi bir his var. Mesela surpriz bir doğum gunu partisindeki palyacoları duşunun. Son Sozler Oy veren herkese tekrar teşekkur ederiz. Fiddlesticks ve Volibear uzerinde calışmak icin can atıyoruz. Yılın ilerleyen aylarında gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde anlatacağımız guncellemelerle karşınızda olacağız. League Of Legends Turkiye
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Online Oyunlar
- LoL
- Şampiyon Guncellemesi Oylaması Sonuclandı İşte Kazanan !