kaynak:: efsaneleligi
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Online Oyunlar
- LoL
- Derleme: Evelynn, Kayle, Xin Zhao ve Stealth (Gorunmezlik) Yeni Versiyonları
-
30-09-2019, 07:05:57Morello’yu bircoğunuz biliyorsunuzdur. Bilmeyenler icin de biz ufak birkac şey soyleyelim. Kendisi Riot’ta calışan en acık sozlu kişilerden birisidir. Zira bircok haber sitesi, gelecek olan şampiyonlar, değişimler ile ilgili ilk bilgileri onun forumda yazmış olduklarından cıkarır. Surrender at 20 (Blog) sayfası, Morello’nun Evelynn, Kayle, Xin ve Stealth (Gorunmezlik) remake (yeni versiyonları) ile ilgili sozlerini bir arada topladı ve bu noktada Riot’un yapacağı calışmalar hakkında neler duşunduklerini ortaya koydu. Bizde bu iceriği Turkce’ye cevirdik ve uzerinde calışılan değişiklikler ile ilgili son durumları sizlere aktarmak istedik. Konu: Kayle’nin durumu ve yeni bir versiyonun yeniden yapılma ihtimali Morello: Kayle icin gorunen o ki, yeni bir versiyon ihtiyacına katılıyorum. Onun uzerinde calışırken biraz daha sağlam bir şeyler yapmak istiyordum fakat istediğimiz gibi olmadı. Ortaya cıkan durum kesinlikle affedilemez, ben harika, gayretli bir melek şampiyon olmasını isterim. Konu: Kayle değişikliklerinin ne zaman gercekleşeceği hakkında Morello: Henuz emin değiliz, en azından Stealth, Katarina ve Karma değişiklerinden sonra olacak. Konu: Xin’in yetenek değişimleri ve buna neden ihtiyac duyduğumuz hakkında Morello: Xin, yetenek değişimleri yapılması gereken şampiyonlar icin uygun bir aday ancak tum yetenekleri değişmeyecek, birkac ekleme ve duzenleme ile daha da iyi hale getirilecek. Tyrandemere’nin eski durumundan bakacak olursak, eğer o iyiyse, cok iyidir, eğer kotuyse tamamen kullanılamaz. Bunu değiştirmek istiyoruz. Xin’in yetenekleri ile ilgili yuksek seviyelerde birkac problemler bulunuyor: Monotonluk sendromu. Xin’i “Nasıl yakın dovuş karakterini etkili yapabiliriz?” diye duşunurken oluşturduk. Xin, tıpkı Irelia gibi bircok şeyi yapabilir. Bu durum coğu şeyin bulanık olduğu bir tecrubeyi ortaya cıkarıyor ve bircok şeyden guc almasından dolayaı onu daha da dengeli yapabilmek zor oluyor. CC potansiyeli. Xin’in CC potansiyelini duşunecek olursak, kritik vuruş gercekleştirdiği zaman olağanustu iyi olduğunu soyleyebiliriz. Hasar/CC/Dayanıklık oranları ortaya cıkıyor ki bu durum bazı şeylerin iyi bir şekilde yapılmasını engelliyor. Karşı saldırı eksikliği. Xin’de yaşadığım en buyuk problem. Yetenekleri, ileri geri yapabilmek veya karşı saldırı yapabilmek icin yeterli alan bırakmıyor. Bu onu Master Yi ile aynı dengeye oturtuyor ki, ya onu oldureceksiniz ya da o sizi oldurecek. Bu monotonluk etkisine de eklenebilir. Yuksek seviyelerde oynamak icin zor bir şampiyon. Cunku dengeyi bulmak zor. Classick ile bu konuda aynı goruşe sahibiz, bir şeyler yapılmalı. Ancak, uzerinde daha uzun sure calışmamız gereken Evelynn, Katarina gibi şampiyonlardan daha duşuk onceliğe sahip. Yine de bu konuyu goruşmemiz gerektiğine katılıyorum. Konu: Evelynn’nin dengesi ve stealth (gorunmezlik) yeni versiyonu hakkında Morello: “Tamamlandı!” dışında bir yorum soz konusu değilken, insanların bu konu hakkında daha iyi duşunebilmesi icin birkac soyleyeceğim, biraz durust olalım: Evet, gorunmezlik (stealth) yeni versiyonu, epey uzun suren buyuk oranda kotu yonetilen bir proje oldu. Bunu kabul edebiliriz. Evelynn kasıtlı olarak gucsuzleştirildi. Cunku onun verdiği hasar oyuna yeni başlayan kullanıcıları oyundan soğutuyordu. En uygun yol olduğu soylenemez ancak bu doğru bir karardı. Bu başarısız davranışı sonsuza kadar surdurmek istemiyoruz. Bu yaptırım, bu amacla gercekleştirdiğimiz tek nerf olayıydı. Calışmakta olduğumuz konu ile ilgili pek fazla konuşmak istemiyorum. Gercekci olmak gerekirse size bu konuda bilgi vermek istemiyorum. Onu tamamen ortadan kaldırmadık cunku bazı insanlar onunla oynarken eğleniyorlar. Duzeltilmesi gereken bir oyuncu davranışı uzerine konuşabilirsiniz. Burada her zaman gucsuz bir şampiyonun olabileceğini kabul etmek lazım. Hayal kırıklığına uğramış olabilirsiniz, bunu anlayabiliyoruz. Şanslı olarak bu yanlış yonetimi durduruyoruz ve yanlış yapılan bu işlere oncelik tanıyoruz yine de cok iş olduğunu soyleyebilirim. Şu an soyleyebileceğim en yararlı şeyler bunlar. Konu: Yeni gorunmezlik (stealth) sisteminin oynanışı hakkında Morello: Durust olmak gerekirse, yeni gorunmezlik sistemi gucsuz. Gucsuz olmasının sebebi basitce mevcut gorunmezlik sistemi ve mevcut yetenekler cercevesinde boyle gozukuyor. Bu gerekliydi cunku bircok “elo”seviyesinde karakterleri dengeli, iyi ve eğlenceli yapabilmek icin uğraşıyoruz.