Herkese selamlar sevgili dostlar, Gun gecmiyordu ki Riot Xecthar sansasyonel bir paylaşım ile ortalığı karıştırmasın. Bugunku konumuz ise uzun zamandır insanların aklını kurcalayan LoLSkin. Hepinizin bildiği gibi bircok yerden LoLSkin kullanmanın yasak olduğunu, şu anda onceliğimiz olmasa da zamanla ona da sıra geleceğini soylemiştik. İşte o gunler gelip cattı! Uzun okumayı sevmeyenler icin hemen buraya bir ozet koyayım: LoLSkin bilgisayarında yukluyse hemen sil, programa ait butun uzantı ve verileri temizle ve bir daha da kullanma! Boylece cok yakında gelecek LoLSkin Permabanları kasırgası seni etkilemesin. Hemen diyorum, yarın değil! Bu post paylaşıldığı andan itibaren sayac işlemeye başladı!.. LoLSkin nasıl tamamen silinir? Bazı sistemlerde LoLSkin'i silseniz bile oyun dosyalarını manipule ettiğinden kostumlar hala acıkmış gibi gorunur. Eğer bu durumla karşı karşıyaysanız en sağlıklısı oyunu (Riot Games klasorunu) tamamen silip yeniden yuklemektir. Şimdi de okumayı sevenleri, arkadaşlarının sorularını cevaplayabilecekleri kadar bilgiyle donatma vakti. ONCE ŞUNU SOYLE, NİYE BEKLEDİNİZ BU KADAR? Riot Games’in “3. Parti Program” derecelendirmesinde oncelik her zaman hile; yani oyun icinde kişiye haksız rekabet ustunluğu sağlayan programlardır. Pek tabii rekabetin ateş olup yaktığı, sel olup boğduğu League of Legends’da bu programları piyasaya surup milleti dolandırmaya calışmak da bir sektor halini almış durumda. İşte boyle boyle, uzun suredir “hilesiz oyun” kavgamız devam ederken sinsi sinsi ilerleyen başka bir şey dikkatimizi cekti: LoLSkin. Normalde “Abi oyun icinde ne avantaj sağlıyor ki? Sonra bakalım!” dediğimiz bu program Turk oyuncusunda bir anda salak yerine konma durumu oluşturmaya başladı. Sosyal medyada artarak gorduğumuz “Mal mısın XQ, lolskin var asdfwdas!” cumleleri, artık durumun oyuncuları aşağılamaya vardığını gormemize neden oldu. Yeni cıkan Jeton Duşmanı Yasuo kostumune bayılan Qader_uT4ns1n okul harclığından biriktirdikleri ile bu kostumu aldıktan sonra Ashq Doqtoru’unun “Salakmısın olm sen para veriyon?” sataşmalarına maruz kaldığında, hem kostume sahip olduğu icin hissettiği mutluluk yerle bir oluyor hem de bu zorbalıkları ornek alıp o da başkalarını aynı şekilde aşağılamaya başlıyor. Yani anlayacağınız artık buna bir el atmanın zamanı geldi. Gec oldu, bari guc olmasın... ŞİMDİ NELER OLACAK? Oncelikle bu okuduğunuz yazının cok ciddi bir uyarı niteliği taşıdığını bilip sevdiklerinizle paylaşmanız onemli. Boylece BUGUNDEN İTİBAREN bu programı hemen silip bir daha da yuzune bakmayarak sizin ve sevdiklerinizin hesaplarını permadan kurtarmış olacaksınız. Uzun zamandır eyleme gecmediğimiz bir konu olduğundan, once uyarıp oyunculara biraz sure tanımanın daha doğru olacağını duşunduk. Boylece insanlara programı silip sonra da internette “Kullanma oolm, perma yersin” muhabbetinin donmesi icin zaman veriyoruz. Hic uyarmadan banlamak bizim stilimiz gibi gorunse de bu kadar gec kaldığımız bir konuda bunu yapmak bize yakışmaz. Cok yakında (tabii ki tarihi vermiyorum) hÂl inatla bu programı kullananlara daha ciddi bir uyarı niteliğinde uzaklaştırma cezası verilecek. Bunun sonrasında ise - tıpkı diğer hile programlarında olduğu gibi - bu programın kullanılması Permaban’a varan cezalar ile sonuclanabilir. KULLANIYORDUM AMA ŞİMDİ SİLDİM, SIKINTI VAR MI? Yok. Bugunden sonra bir daha kullanmazsan, eskiden kullandığın icin herhangi bir ceza vermeyeceğiz. Ayrıca daha once uyarmadığımız icin de “ozur dileriz”. Keşke işler buraya gelmeden once harekete gecseydik. ABİ LOLSKİN'İ SİLDİM AMA OYUNA GİRDİĞİMDE KOSTUMLER HALA ACIK??! Ne yazık ki bazı sistemlerde LoLSkin'i silseniz bile oyun dosyalarını coktan manipule etmiş olduğundan kostumlar acıkmış gibi gorunur. Eğer bu durumla karşı karşıyaysanız en sağlıklısı oyunuun yuklu olduğu Riot Games klasorunu (normalde şurada C:\Riot Games) tamamen silip oyunu baştan yuklemektir. Efet biraz kulfetli ama 3. parti programlar işte boylesine zarar veriyor oyun dosyalarına ve virus gibi kokunu kazımadan gitmiyor... DEVAM ETTİM VE PERMA YEDİM, HESABI ACABİLİR MİYİM? Hayır. ALLAH RIZASI İCİN NE ZAMAN GELECEK BANLAR? “Son gun ne zaman? 3-5 gun daha kullanabilir miyim?” gibi soruların cevabı: Sure Bitti! Bugunden itibaren programı kullanmaya devam eden hesapları tek tek listeye alacağız. Banlar ise cok gecmeden gelecek, mesela birkac hafta icinde (birkac ay değil!) O nedenle LoLSkin’siz gunlere bir an once donmekte yarar var. BEN KİMSEYİ AŞAĞILAMIYORM POROĞRAMI KULLANIRKEN! Farketmez [email protected]@. LoLSkin artık bizim tolerans gostermediğimiz programlar arasındadır ve bunu kullanmakla script kullanmak arasında bir fark yok; dolayısıyla sonucları aynı olacak. Kullanabilmek icin mazeret bulmaya harcanacak zamanı hemen programı silmeye kullanmak en doğrusu. ABİ XxXEkscalibur15XxX HALA KULLANIYOR?! Lan yine mi XxXEkscalibur15XxX! Banlar herkese aynı anda gelmeyecek, klasik “Dalga Dalga” sistemi uygulanacak. Dolayısıyla şu anda kullanıyor olabilir ama coktan listeye girmiştir, hic dert etme. NASIL YAKALIYORSUNUZ HACI BUNLARI? Her hile programı gibi, LoLSkin de bizim oyun ici dosyalarımıza erişip onları manipule etme yoluyla kendisini calıştırıyor. Pek tabii oyun bizim olduğundan dosyalarımızdaki en ufak değişiklikler bile anında Anti-Cheat sistemimize uyarı olarak duşuyor. Yani aslında şimdiye kadar kullanılan tum hile programlarının hangi hesapta kullanıldığını biliyoruz. Gecmişten tek fark, artık LoLSkin kullanılan hesaplar da tespit edildiğinde “etiketlenecek” ve gerekli cezalar uygulanacak. Velhasıl-ı Kelam; LoLSkin macerasında artık sona gelindi. Lutfen bir an once bu programı bilgisayarlarınızdan kaldırın ve bir daha yuzune dahi bakmayın. Hesaplarımızın değerini en cok kaybettiğimizde anlıyoruz. Bu sefer onceden gorelim, hep birlikte calışıp bunun olmasına izin vermeyelim. Sevgiler, saygılar, muvaffakıyetler. League Of Legends Resmi Site