Bugun olum ozeti, Runeterra tarihi ve en lezzetli orman kampının hangisi olduğundan bahsedeceğiz. Olum ozeti ne olacak? Artık olması gerektiği gibi calışacak mı? 2. Sezon’dan beri oynuyorum ve hÂl doğru calışmıyor. EVET! Bir sonraki yamada gelecek olum ozeti guncellemesinin bir parcası olarak, oyun icindeki hasar takibi sistemini yeniden kodluyor ve programlıyoruz. En buyuk onceliklerimizden biri de gosterilen bilginin %100 doğru ve guvenilir olmasını sağlamak. Bir diğer ana hedefimizse oyuncuların kafalarında oluşan bazı sorulara olabildiğince hızlı ve net bir şekilde cevap verebilmek. Bu sorulara şoyle ornekler verebiliriz: “Ne tur bir hasar beni katletti?” “En cok hangi şampiyonlardan korkmalıyım?” “En cok dikkat etmem gereken yetenek hangisi?” LoL’deki tum şampiyonlar aynı cağda mı yaşıyor, yoksa farklı cağlardan gelenler de var mı? Runeterra tarihi kesinlikle birkac farklı cağa ayrılabilir. Şu anda icinde bulunduğumuz cağı kabaca tanımlarsak “Run Savaşlarından beri olan her şey” olarak nitelendirebiliriz ve aslında bu da neredeyse bin yıldan oluşuyor. Bu kadar uzun bir suredir yaşayan şampiyonların sayısı bir elin parmaklarını gecmez. Ayrıca Noxus, Demacia ve Bilgewater gibi uluslar bu savaşlardan once yoktu. Akıllara gelen bir diğer soru da şu: “Butun şampiyonlar dunyada her zaman faal mıydı?” Bu sorunun cevabı cok buyuk ihtimalle hayır. Bazı şampiyonların ne kadar yaşlı olduğunu ve bazılarının daha yeni yeni uyandığını biliyoruz. Fakat benim aklıma takılan asıl soru şu: “Eğer fani şampiyonlar doğduysa, bu bir gun olecekleri anlamına mı geliyor?” Ve işte bunun cevabını zamanla goreceğiz, sevgili dostlarım. Sizce en nefis orman canavarı hangisi ve lezzetin doruğuna ulaşması icin nasıl hazırlanması lazım? “Avuuuuuuuuu! Yardım edin! Neredeyim ben? Burası cok soğuk. Ben sıcağa alışığım.” “Bu sesler de ne? Cok… Cok fazlalar! Bir suru tıkırdama ve cırıltı. Kemiklerimi titreten o tıkırtılar da neyin nesi?” “Sen de kimsin? Şu ana kadar burada bir tek ben varım sanıyordum.” “Ben de oyle.” “Gozlerim sulanıyor. Karanlığa alışığım ama şimdi etrafımda bir suru şekil ve renk var.” “Ben hicbir şey goremiyorum. Gozlerimde yapışkan bir tabaka var.” “Kıpırdama. Onları yalayıp temizleyeceğim.” “Ah, gıdıklanıyorum! Ha ha ha ha, aman aman. Demek boyle gorunuyorsun. Cok tuylusun.” “Sen de oylesin ki. Bu zamana kadar tanışmamamız cok garip. Sanki seni yıllardır tanıyormuşum gibi hissediyorum.” “HÂl uşuyor musun?” “Hem de cok.” “Yaklaş bana. Sana sarılıp seni sıcak tutayım. Kulağının dibinde de o tıkırtı sesini cıkarayım ki korkma.” “Ya-Yaklaşamıyorum. Patimi kaldırmaya calıştığımda cok ağır hissettiriyor.” “Ne kadar da garip. Patim bir anda, ucup gidecekmiş gibi oldu. Bir daha denesene.” “Vay canına! Galiba… Galiba biz birbirimize bağlıyız. Galiba senin patin, benim patim. Galiba biz bir butunuz. Sanırım canavar gibi bir şeyiz!” “Gorunuşe gore oyle! Cok tuhaf! Belki bu bir lanet değildir. Belki de şanslıyızdır. Bu hayatta asla yalnız olmayacağız. Asla birlikte yuzleşmeyeceğimiz bir korku olmayacak ve umitsizliğe kapıldığımızda birbirimizin kulağına cesaretlendirici kelimeler fısıldayabileceğiz. Diğerlerinin yalnız yuruyeceği yolları, biz her zaman birlikte yuruyeceğiz. Bu yuzden kafanı benimkine yasla ve bu gece seninle aynı ruyayı paylaşalım. Ben seninkini, sen de benimkini.” Yemeğin hazırlanma suresi yaklaşık olarak 20-25 dakikadır. Yeni doğmuş bir alacakurdun ne kadar sure icinde uyuyacağına bağlı olarak… Şaka şaka. Sevimli yavrulara boyle bir şey yapmayız. Oncelikle birkac yıl olgunlaşmalarını beklemeniz gerek. Avladığınız yetişkin alacakurdu guzelce dilimleyin. Kozler parıldamaya ve duman tutmeye başlayana kadar bekleyin. Daha sonra etleri ızgaraya yerleştirin. Pişirme suresi: 35 dakika. Son olarak ağız tadınıza gore tuz ve karabiber ekleyin. İşte yemeğiniz hazır! Alacakurt ızgara ormanın en beğenilen lezzetidir. Ne de olsa bir kellenin nesi var, iki kellenin sesi var. League Of Legends Resmi Site