Bir sonraki guncellemede Warmog’s Armor’a ufak bir nerf geliyor. NOT: Aşağıdaki yazıyı okumadan once, konuşmanın oncesinde Deny, Mana Burn ve Dodge mekaniklerinin neden kaldırıldığının ve Warmog’s Armor + Atma’s Implaer (Kısaca Atmogs) ne zaman nerf geleceğinin sorulduğunu belirteyim. Konuşmanın tamamına kaynak kısmından erişebilirsiniz. FeralPony – Oyun Tasarımcısı (Associate Game Designer) İleride başvurmak icin. Genellikle bir sohbete “Hadi bunu cozelim” diyerek başlangıc yapmak kotu bir yoldur. Bu hiper-agresif bir izlenim yaratır. Ben gercekten bunu buyuk dengeli bir tartışmaya donuşturmek istemiyorum fakat bazı varsayımların kapalıdır. Mana Burn soz konusu ise onun etkisiz olduğunu kimse tartışmaz. Ortada mekanikleri veya ham guc seviyesinin otesindeki yetenekleri kullanmamak icin farklı sebepler vardı. Sorun mekaniğin ikili bir sorunuydu. Karşıdakinin mana’sını yakabilir misin? Eğer evetse, bu kırılgan ve sinir bozucu olan urekli “silence” etkisi anlamına gelir. Eğer hayırsa, mekanik etkili bir bicimde işe yaramaz. İkiside cılgınca ve ikisininde sonucu inanılmaz derecede sinir bozucu oynanış eğilimini gosterir. Yine Deny oynanış sebeplerinden dolayı kaldırıldı, kısaca o karşılanamazdı ve bunun otesinde sinir bozucuydu. Karşıdakinin seviyesini duşuren karşılanamaz bir mekanik oyun icin sağlıklı değildir. Morello “Dodge” icin sebepleri acıklamıştı. Senin “LoL’un kafasında hala bu turde tum şampiyonların diğer şampiyonlar kadar iyi olması gerektiği yatıyor mu?” şeklindeki sinirli bildirimini anlamakla birlikte ciddiye almamanın fantastik bir yol olacağını duşunuyorum. Bu abartılı, ofekli ve biraz da sacma. Bu ciddi anlamda bu yazıyı goz ardı etmeyi bana duşundurttu. Şampiyonların spesifik mekaniklerini kaldırmak genel tasarım hedefi değildir. Burada kaldırmakla ilgili planlarımızın olmadığı spesifik mekaniklere sahip (Heat/Rage, Riven’ın komboları, Pyromania, liste devam eder) şampiyonlar bulunmakta. Biz spesifik mekaniklere ve yeteneklere sahip şampiyonlar eklmeye devam edeceğiz, fakat bunlar oynanış icin zehirli olmamalılar. Burada tamamen eklemiş olduğumuz icin eklediğimiz bircok mekanik vardır, fakat onların eğlenceli olduğundan emin olmak istiyoruz, ve oyunun genel eğlencesine ve sağlığına olumsuz etkisinin olmamasını istiyoruz. Warmog’s Armor bir sonraki guncellemede kucuk bir nerf alacak, Atmogs icin buna yardımcı olacaktır. __________________