Herkese merhaba,bu benim ilk rehberim.LoL'de mainim mid lane olduğu icin mid laneden bir hero olan ''Fizz'' şampiyonunu sizlere tanıtmak istedim.Rehberi sonuna kadar okursanız en azından birkac bilgi elde edebilirsiniz umarım. Uyarı : Rehber cok uzun. Oncelikle şampiyon bana gore mid lane ( Orta Koridor ) dışında kasamaz.Fizz'in cok alternatif başlangıc tipleri vardır.Runler ve kabiliyetlere sonra gececeğim. Oncelikle başlangıc tiplerine bakalım.Resim eklemeyeceğim ne yazık ki.Fakat şuanda yazılarla da başlangıcları anlayabileceğinizi duşunuyorum. Karşınızda sonradan guclenen ap bir hero varsa [genelde 6 levelde guclenirler] ; ( Akali , Kassadin , Katarina ) vs.vs. herolar sizi 6 levelden sonra zorlayabilir.Ozellikle Akali buyuk counteriniz.Cunku Akali W yeteneği ile E ve R skilleriniz dışında ( şimdi bahsedeceğim ) sizin aslında damagenizin yarısı eden Q ve W skillerinizi isabet ettirememenizi sağlıyor yani doğal olarak counterlenmiş oluyorsunuz.Ustelik Akali 6 level olduktan sonra cok parlayan bir karakter olduğu icin ve pasifi sayesinde sizi oldurebilir bile.O yuzden Akali'ye karşı dikkatli oynayın. Katarina'ya gelecek olursak onun ultisini cok rahat counterlereyebilirsiniz.Ustelik her turlu skillinden de E skillinizle rahatlıkla kacabilirsiniz. Kassadin'den de gayet iyi kacabilirsiniz ( Q skillinin silencesinden[susturmadan] ) ki bu Q dan kacmak Kassadinin neredeyse tum kombosunu[W-Q-R-E , W-Q-R-E] Tum bunları counterleyebildiğiniz icin (nispeten Akali dışında) başlangıc olarak ; Başlangıc Olarak ; Kuvvet Kitabı + 1 Can İksiri şeklinde başlarsanız,kesinlikle oyun başında karşı tarafı durtemeseniz bile, Q-W-E kombonuz sayesinde cok rahat kacabilirsiniz. Q-W-E kombosu demişken, hadi skillerimizi inceleyelim biraz da. Pasifimizden başlayalım : Cevik Dovuşcu : Fizz'in cevikliği birim carpışmalarını es gecmesine neden olur ve normal saldırılardan daha az fiziksel hasar alır. Bu pasifiniz karşınıza normal saldırıları uzaktan atan bir karaktere karşı oyun başında az şansla olsa da kacmanıza ve durtulmelerde daha az hasar almanızı sağlayacak bu pasifimiz. Q Skillimiz : Diken Saldırısı : Fizz hedefine atılarak onu deşip gecerken, buyu hasarına ve vuruş etkilerine yol acar.Fizz hedefini deşip gecerken normal saldırı gucunun yanı sıra, 10/40/70/100/130 (+0.6) buyu hasarı da verir. Bu yetenek vuruş anı etkilerini tetikleyebilir. Bedel : 50/55/60/65/70 Mana Menzil : 550 Manası levellere gore gayet az bir skillimiz olduğu icin asıl damagemizi bu vuracak.(Oyun sonunda adclere iki veya duruma gore tek atan skillimiz.[W pasif ve aktifi ile.] ) W Skillimiz : Deniztaşı Catal : Fizz'in Catalı rakiplerinde yaralar acar ve hedefin eksik canına bağlı olarak buyu hasarı verir. Pasif : Fizz'in saldırıları rakiplerinde kesik yaraları acar ve 3 saniye boyunca 30/40/50/60/70 (+0.35) artı hedefin eksik canının %4/5/6/7/8 kadarına eşdeğer buyu hasarı verir. (minyonlara karşı en fazla 300) Aktif : 5 saniye boyunca, Fizz'in saldırıları vuruş anında fazladan (+0.35) buyu hasarı verir ve hedefinde Ağır Yara acarak, hedefin aldığı iyileştirme etkilerini %50 azaltır. Bedel : 40 Mana W skilliniz tam bir tutuştur skillidir.(Butun skilleri bitirdikten sonra,kombomuzdan bahsedeceğim.) E Skillimiz : Oyunbaz/Duzenbaz : Fizz havaya sıcrar ve cevik bir şekilde kargısının ustune konarak hedef alınamaz hale gelir. Fizz bunun ardından zemine darbe indirmeyi ya da tekrar sıcrayarak sert bir iniş yapmayı secebilir.Fizz catalının uzerinde imlece doğru zıplar ve saldırılara hedef olmaz hale gelir; ardından yere vurarak, yakındaki rakiplere 70/120/170/220/270 (+0.75) buyu hasarı verir ve onları 2 saniyeliğine %40/45/50/55/60 yavaşlatır.Fizz catalının uzerindeyken bu yeteneğin tekrar etkinleştirilmesi, Fizz'in yere vurmak yerine imlece doğru tekrar zıplamasını ve daha kucuk bir alandaki rakiplere 70/120/170/220/270 (+0.75) buyu hasarı vermesini sağlar. Bedel : 90/100/110/120/130 Mana Menzil : 400 E skillimiz tam anlamıyla bizim kurtuluşumuz.E skillimizle gerek kovalama , gerek kacma , gerek bazı ozel yerlerden,duvarlardan gecme işlerini cok rahat yapabiliyoruz.(Kombomuzda buyuk bir yeri var.) R Skillimiz ( Ultimiz ) : Denizin Dişleri : Fizz, rakiplere dedanan ya da arazide dolanan ve şampiyonlara dadanırsa onları yavaşlatan buyulu bir balık gonderir. Kısa bir aradan sonra, yeraltından bir kopek balığı fırlar ve balığın etrafındaki rakiplere hasar vererek onları savurur.Fizz şampiyonlara yapışarak hareketlerini %50/60/70 yavaşlatabilen, buyulu bir balık gonderir. Balık şampiyonu ıskalarsa, kısa sureliğine yerde kalarak, ustunden bir şampiyon gecerse ona yapışır.1.5 saniye sonra, zeminden bir kopekbalığı fırlar ve geniş bir alana 200/325/450 (+1) buyu hasarı vererek, darbe alan butun rakiplerin hareket hızını 1.5 saniyeliğine %50/60/70 azaltır. Bedel : 100 Mana Menzil : 1275 İşte mukemmel ultimiz.Sıcra ile cok buyuk bir refleksle kacılmadıkca bu skill gayet etkili olacaktır rakibin uzerinde.Ultimizin yavaşlatması ise cok fazladır. Hadi kombomuza gecelim. Kombomuz : Fizz'in ceşitli yerlerde,ceşitli durumlarda,ceşitli komboları vardır.Fakat ben size genelde yapılan komboyu gostereceğim.(Yani benim genelde yaptığım komboyu.) Kombomuz W-Q-R-E olmalıdır. Peki neden ? : Cunku W Skillimizi actığımızda ve adamın ustune Q ile atladığımızda adamın onune gececeğiz ve bir duz vuruş yapacağız ve W skillimiz aktif olacak.Ve onun hasarını yiyecek ( W skillinin pasifini ve aktifini. ) Daha sonra adamımız sıcra atmadıysa,ki atsa bile yinede ultinizi fırlatabilirsiniz.Cok ağır bir slow yiyecektir ve de ultinin damagesini yemesini bile beklemeden E skilliniz ile adamın ustune atlayın ve kill sizin. Oyun genelinde ( mid ve late game dahil ) boyle yaparsanız, kesinlikle cok iyi skorlar yapabilirsiniz. Son olarak buildimize gecelim : Başlangıctan birazcık bahsetmiştim ama,yinede bahsedeceğim. Benim genelde yaptığım başlangıc buildim : Doran'ın Yuzuğu + 2 Can İksiri + Ziynet Koridorda minyonlarınızı kestiniz,1500-1700 arası altın yaptınız. ( dediğim komboyu uygulayıp 1-2 kill aldıysanız eğer. )[6 level - 7 level arası] Botunuzu ve ana iteminiz olan ''Pırıltı'' itemini almalısınız.Bu itemden sonra W-Q-R-E kombosuyla cok daha fazla can acıtacaksınız. Son olarak son buildimiz ( oyunun sonuna kadar ) : Surat Cizmesi + Kuvvet Kitabı + Pırıltı + Rabadon'un Şapkası + Asırlık Sopa + Zhonya'nın Kumsaati + Olumateşi Pencesi(İsteğe gore Rylai'nin Kristal Asası da yapabilirsiniz daha tanky olmak icin.) + Lich Boğan ( Pırıltı'nın ust eşyası alma vakti. ) + Botu da buildde bir ara botunuzu yukseltin,eğer inhibitorlerinize yaklaşıyorlarsa Sihirdar Pabuclarından sonra Sığınak Botu , eğer siz inhibitorlerine yaklaşıyorsanız Ceviklik veya Bekleme Suresinde Azalma Botu alabilirsiniz. ( isteğe gore ). Buildde Rabadon'un Şapkası ve Asırlık Sopa'nın yerini isteğinize gore değiştirebilirsiniz. Gercekten bu rehber icin 2 saattir uğraştım,bir teşekkur ve +rep atarsanız cok sevinirim.Rehberdekileri uygularsanız umarım daha iyi oyunlar sergileyebilirsiniz. Edit : Runleri Ve Kabiliyetleri iyice duzenleyip yarın ekleyeceğim. Yakında Akali rehberi de yapacağım umarım. LeBlanc Rehberim ( Bakmanız tavsiyemdir en sevdiğim hero^^ ) : http://www.frmtr.com/lol-rehberler-v...l#post54128532 __________________