İlk olarak Tecmo Koei tarafından Playstation 3'e hazırlandığı acıklanan ve hemen fanlar tarafından Gears of War yokedici olarak lanse edilen Quantum Theory'nin daha sonra aslında oyle bir oyun olamayacağı goruşunde herkes birleşti. Bir sure sonra oyun Xbox 360 icin de duyuruldu. Quantum Theory'nin videolarına baktığımızda yoğun bir Gears of War etkisi goruyoruz. Kamera acıları, oynanış elementleri hatta karakter tasarımlarına kadar bir benzerlik olduğu ortada. Her şeye rağmen Tecmo Koei oyunlarının eşsiz ozellikleri olduğunu duşunuyor. Firmanın başkanı Yoshiki Sugiyama " Eğer oyuncular kendilerini neyin beklediğini bildiklerini sanıyorlarsa, Quantum Theory'nin bir başka shooter oyunu olduğunu farzediyorlarsa, kesinlikle şaşıracaklar." diyerek iddialı bir oyun hazırladıklarını belirtti. Sugiyama, ayrıca (Gears of War'u kastederek) belki oyunların kıyamet sonrası dunyalarının benzeyebileceğini, ama kendi oyunlarında 2 karakterin birlikte calışacak olmasının onu ozel yaptığını soyledi. Gears of War 3'un de duyurulduğu bir donemde Quantum Theory'den beklentiler hic kuşkusuz buyuk olacaktır. Tecmo Koei gercekten oyuncuları şaşırtmak zorunda, aksi takdirde satış rakamları beklentilerin cok altında kalacak gibi gorunuyor. kaynak __________________