Gamex 2012'de Odullu Cabal Kostum Yarışması
Cabal Online0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Online Oyunlar
- Cabal Online
- Gamex 2012'de Odullu Cabal Kostum Yarışması
-
30-09-2019, 01:49:49Merhaba 4-7 Ekim tarihleri arasında Lutfi Kırdar Gosteri Merkezinde yapılacak olan gamex fuarında, aşağıdaki belirtilen kurallar doğrultusunda Cabal Kostum yarışması yapılacaktır. Sizde yarışmamıza katılmak istiyorsanız aşağıdaki katılım şartlarını dikkatlice okuyunuz. Başvurlarınızı; www.cosplayturk.com Adresinden yapacaksınız -Yarışma Katılım Şartları- 1. Yarışmacıların 14 yaşını doldurmuş olması ve turk vatandaşı olmaları gerekmektedir. 2. www.cosplayturk.comadresine kayıt yaptırmalı ve katılım formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. 3. Yarışmacı hangi kostumu sectiğini yarışmaya en gec 10 gun varken www.cosplayturk.com adresindeki profilinde duyurmak zorundadır. Listedeki kostumler haricinde Cabal Online oyunundan başka bir kostum yapmak yasaktır. 4. Profesyonel yardım almak yada hazır giyim materyallerini direkt kullanmak yasaktır. Bunu yapım aşamasından fotoğraflar ile 7 Ekim yarışma gunu renkli cıktılar ya da fotoğraflar ile juriye sunarak kanıtlamalıdır. 5. Kostumun, fuar alanındaki kimseye zarar vermeyecek şekilde ve etrafı kirletmeyecek materyallerden uretilmesi gerekmektedir. 6. Performans anına kadar saklanması icin herhangi bir kostum parcanızı Gamesmastersstand gorevlilerine teslim etmek gibi bir hakkınız yoktur. Kırılan, calınan veya bozulan her kostum parcasından yine yarışmacı sorumludur. 7. Kostumun hazır alınan bir parcası varsa kabul gorecektir fakat el işciliği yarışmada daha cok onem taşıyacaktır. Ozellikle silah maketleri konusunda cosplayerın da bulunduğu WIP fotoğrafları cekilmelidir. Durustluğunuzu ne kadar kanıtlarsanız o kadar başarınız artar. 8. *Yarışma 7 Ekim gunu oğlen 13.00’de Gamesmasters standındaki kucuk sahnede başlatılacaktır ve yarışmacıların cıkış sırası juri tarafından belirlenecektir. 9. Fuar alanında yarışmacıların hazırlanması icin kapalı bir alan tahsis edilecektir. 10. Her yarışmacıya kostumunu sunması icin 2 dklık konuşma ya da performans suresi verilecektir. Sahnede ozellikle soylemesi gerekenler: “Adı, Soyadı, Karakterinin Adı, -seceneğe bağlı- fotoğraf pozları, -seceneğe bağlı- silahını savurma veya karakterine ozel bir hareket sergileme, -seceneğe bağlı- karakterine ozgu kurgulu veya orijinalinden bir veya iki cumlelik bir konuşma yapmak, -seceneğe bağlı- kostumu yaparken yaşadığı bir zorluktan cok az bahsetmek.” Değerlendirmeye alınacak kriterler: a. Kostum ve Aksesuar İşciliği (%50) b. Kostumun parcaları ve sac makyaj gibi ayrıntıların uyumu (%20) c. Yapılan karakterin bulunduğu sınıfa uygun tavırlar ve mimikler konusundaki başarı (%30) (Orneğin Rogue bir karakter sinsi bir şekilde eğilerek sessiz yurumelidir, sinsi bakışlar atmalıdır. Bir Merchant surekli silahları veya aletleri inceleyip bir şeyleri sokup takarak bir şeyler uretir gibi yapmalı; bir Knight dimdik durup sert bakışlarla etrafı kolacan etmelidir.) Yarışmanın Jurisi: a. Sensee (SenseeCosplay ve Aksesuar) b. Pelin Gokcen (İpekyol Baş Tasarımcısı) Yarışmanın odulleri: (oduller yakında ilan edilecektir.) Oduller 7 Ekim akşamı fuar kapanışına doğru yapılacak minik toren ile kazananlara verilecektir. Gecerli bir sebeple fuar alanını terk etmek zorunda kalmış ve sonradan ulaşan yarışmacıya odulu kargo ile gonderilecektir. __________________