PS3 ve XBox gibi konsolların piyasaya mutlak hakimiyetiyle yavaş yavaş devri kapanmaya yuz tutan rekortmen ps2 konsolunu bir nebze olsun oynanabilir hale getirmek acısından bir takım araştırmalar yaptım. Yaklaşık 6 senelik bir ps2 kullanıcısıyım,keyfinin en buyuk hizmetkarı olarak senelerce gorev yaptıktan sonra son donemde bende elimi surmedim desem yeridir.Dun internette ufak bir araştırmadan sonra PS2'den maksimum verim almanın gerekliliklerini buldum. Oncelikle PS2 klasik tuplu ev televizyonlarına gore uyarlanmış bir konsol olmasına rağmen 1080i HD destekli oyunda oynayabilirsiniz. Bu formatta yani HD destekli oynanabilen oyunların sayısı 56'dır. Bunlar arasında FIFA 11 ve PES 11 gibi lider oyunlarda mevcuttur. Yapılması gereken şey HD 1080i ve daha ustu destekli tv'lerde Scart Component kablosuna sahip olmak. Klasik scart kablosu sadece temel vazifeyi gorur bu kablo ise goruntu kalitesini max seviyeye ceker. Daha sonra tv ayarından cozunurluk %67 olarak ayarlanır. 1080i modundaki tv'lerde tam verim almakla beraber full hd vs. formatındada oynayabilirsiniz. Konuyla ilgili sorunuz varsa başlık altından yazabilirsiniz. __________________