İki yeni PlayStation 3 ozel oyunu (Quantum ve Undead Knights) ile Ninja Gaiden 2 adlı Xbox 360 oyunun portlamasıyla Japon yapımcı Tecmo, şu sıralar PS3�le hayli meşgul gorunuyor. İnternet sitesi siliconera.com�un neden bu kadar cok PlayStation 3 oyunu geliştirdikleri sorusuna, Tecmo�nun muduru Makoto Shibata şu cevabı verdi: �Japon oyun geliştiriciliği daha ziyade tek donanıma yoğunlaşır. Bunun hakkında duşunurken PS3�un, donanımı en yuksek ozelliklere sahip olan cihaz olduğunu farkettik.� Shibata aynı zamanda, Xbox 360�a (Dead or Alive 4) sırtlarını donduklerini de yalanladı: �Tecmo�nun Xbox 360�ı terkettiği sanılmasın. Mesele doğru zamanı yakalamak. Quantum baştan beri PS3 oyunu olarak gorulmuştu ve tesadufe bakın ki, Ninja Gaiden Sigma 2 ile neredeyse aynı zaman cıkacak.� Shibata gerci, ucuncu şahıs shooter oyunu Quantum�un Epic�in Gears of War adlı yapımına cok benzediğinin farkında. Fakat video oyunlarında kıyaslamalara kızmıyor. Zira Gears of War da başka oyunlardan ilham alınarak yapılmış (Resident Evil 4 gibi). KAYNAK gamezone.de __________________